Main menu

header

35-11-1de Cătălina Tăgârţă

Încă din adolescenţă, atât femeile, cât şi bărbaţii se pot confrunta cu un ten gras, predispus la acnee. Potrivit doctorului Mirela Miertoiu, de la cabinetul „Dr. M Estetic”, acneea poate fi tratată cu succes cu ajutorul unei măşti pe bază de cărbune activ pentru ten seboreic.

Recomandată persoanelor cu pielea lucioasă
Puţine persoane ştiu că celebra Cleopatra a fost prima femeie care a scris un manual de frumuseţe, multe dintre trucurile şi sfaturile din cuprinsul lucrării sale fiind chiar practicile zilnice ale autoarei. Spre exemplu, frumoasa regină îşi prepara singură măşti cosmetice, folosea mâlul Nilului pentru a-şi încreţi părul şi amestec din ulei de măsline şi cărbune pentru ten. Cu trecerea timpului, tratamentele cosmetice au evoluat, dar multe dintre ele au la bază, în continuare, principiile celor vechi.
Masca pe bază de cărbune activ pentru ten acneic se recomandă în special persoanelor cu dermatită seboreică, ten extrem de lucios din cauza surplusului de sebum.

Se aplică un peeling cu enzime
„Tratamentul antiseboreic, de matifiere (n.r. - absorbţie a sebumului, reducere a strălucirii) se face o dată la trei săptămâni, din momentul în care apare seboreea”, ne-a spus Mirela Miertoiu. Specialista ne-a explicat că înaintea aplicării măştii propriu-zise se recomandă o demachiere în profunzime cu produse specifice destinate tenului seboreic, care conţin ulei esenţial de arnică, după care se aplică un peealing pe bază de enzime extrase din lapte. Apoi, peste acest peeling se face un tratament cu ajutorul ultrasonoforezei, procedeu pe bază de ultrasunete, prin intermediul căruia se realizează pătrunderea în profunzimea pielii a unor substanţe farmaceutice (principii active) care elimină celulele moarte.

Sunt folosite ultrasunetele
„Tratamentul cu ultrasunete are un efect vizibil asupra pielii şi este benefic atât dacă e aplicat pe corp, cât şi pe faţă. Ultrasunetele au început să fie folosite în scopuri terapeutice încă din anul 1980. Obţinându-se rezultate excelente, industria cosmetică a preluat acest sistem şi l-a folosit sub denumirea de ultrasunete pulsatorii şi continue. Acestea au o frecvenţă mare, de peste 20.000 Hz, şi nu pot fi percepute de urechea umană. Ele reuşesc însă să stimuleze celulele corpului, masajul fiind produs de vibraţii ce determină mişcarea citoplasmei şi făcând să vibreze nucleul celulelor şi totodată să se extindă şi membrana acestora”, ne-a explicat medicul. Ţesuturile sunt străbătute în mare profunzime de ultrasunete, care sunt atât de rapide, încât nu pot fi văzute sau simţite pe piele, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu lucrează. „Masajul este produs de vibraţii-stimuli sonori, ce produc presiuni variate în mişcarea lichidelor intracelulare. Acest lucru se numeşte lipoliză celulară. Totodată, se realizează şi o refacere a ţesutului de colagen deteriorat. Ultrasunetele ajută la controlul oxidării celulare şi la activitatea melaninei sub piele, aceasta fiind explicaţia pentru procesul de înălbire a pielii”, a completat specialista. Ultrasunetele au efect defibronzant, în special pentru cicatrice. Acest procedeu se efectuează timp de 10-20 de minute, având rol inclusiv în lichefierea comedoamelor, dar şi în regenerarea celulară şi antiinflamator. Acestea ar fi bine să se facă la trei zile, pentru că au efect benefic şi asupra microcirculaţiei.

Extrage impurităţile
În compoziţia măştii intră extract de alge marine şi cărbune activ, elemente care ajută la tonifierea tenului şi la stimularea acestuia printr-un efect de răcire treptată. Extractele de alge marine sunt substanţe dedicate hidratării totale a pielii. Acestea au un conţinut bogat de aminoacizi liberi, vitaminele B şi C, săruri minerale, amidon, glucoză şi calciu. „Cărbunele este un absorbant universal şi are proprietatea de a extrage impurităţile şi substanţele rezultate în urma catabolismului celular, adică a procesului biologic de transformare a unor substanţe organice asimilate de organism în produse mai simple şi nespecifice, pe care corpul le elimină. Tratamentul complet e indicat să fie făcut de un specialist la o clinică abilitată. El poate reda strălucirea şi luminozitatea tenului într-un timp foarte scurt”, ne-a mai spus Mirela Miertoiu.

- Datorită rolului antibacterian pe care-l are cărbunele, egiptenii îl foloseau şi preventiv, împotriva conjunctivitei, conturându-şi ochii.

La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Str. Ion Ionescu de la Brad, nr. 57-59, ap. 2, sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în Ştiinţe Medicale Dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt: 0722/21.48.56 şi 021/211.55.03. e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.mirelamiertoiu.ro.