Main menu

header

de Elena Şerban

Dacă, dintr-un accident nefericit, podoaba capilară nu a căpătat, în urma vopsirii, nuanţa dorită, şi produsul utilizat este unul permanent sau semipermanent, aveţi nevoie urgent de idei salvatoare. Iată câteva soluţii care nu vă vor deteriora podoaba capilară.

Folosiţi ulei de măsline şi lămâie
Încălziţi 100 ml ulei de măsline, astfel încât să poată fi aplicat pe piele fără să vă opăriţi. Tamponaţi cu dischete demachiante sau cu vată rădăcina firelor de păr cu acest ulei încălzit. Întindeţi apoi uleiul pe toată podoaba capilară. Acoperiţi părul cu o cască din plastic (sau chiar cu o pungă din plastic) şi încercaţi să staţi sub o sursă de căldură medie (lângă o sobă sau în jetul de aer al unui uscător de păr) pentru aproximativ 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute, spălaţi părul folosind şampon din abundenţă. Clătiţi apoi cu multă apă şi înfăşuraţi părul într-un prosop curat timp de alte zece minute.
În acest interval pregătiţi o altă soluţie din zeama de la o lămâie şi o cană cu apă. Aplicaţi din nou pe podoaba capilară acest amestec şi nu clătiţi decât peste zece minute. Spălaţi apoi cu mult şampon.