Main menu

header

de Cristina Tache

Vrem nu vrem, în timpul iernii trebuie să ne acoperim capul pentru a ne proteja de frig. Din nefericire, căciula afectează coafura şi îngraşă părul mai repede. Totuşi, dacă urmaţi câteva trucuri de îngrijire, veţi scăpa de această problemă.

Prindeţi-l în coadă
Dacă sunteţi posesoarea unei podoabe capilare bogate, atunci veţi rezolva mai repede decât credeţi problema lipsei de volum cauzată de purtatul căciulii. Înainte de a ieşi din casă, aranjaţi-vă părul cu spumă pentru volum şi prindeţi-l într-o coadă. Abia apoi puneţi-vă căciula. Când ajungeţi la destinaţie desfaceţi elasticul şi treceţi mâinile prin păr, de la rădăcină până la vârfuri. Astfel, veţi menţine aspectul coafurii mai mult timp.

Adunaţi buclele într-un coc şic
Doamnele care au părul creţ şi lung ştiu cu câte probleme se confruntă când vine vorba despre purtatul căciulii. Însă, şi în acest caz există soluţii. Înainte de a pune căciula prindeţi părul, şuviţă cu şuviţă, într-un coc, cu ajutorul unor agrafe, iar când vreţi să îl lăsaţi liber, îl desfaceţi pur şi simplu şi vă plimbaţi mâinile energic prin el.

Folosiţi balsam pentru volum
Pentru femeile care au adoptat calea de mijloc, adică părul de lungime medie, lucrurile se complică. O astfel de frizură este mai greu de aranjat şi, de aceea, este nevoie de puţin mai multă atenţie la produsele folosite. Sunt indicate un şampon şi un balsam pentru volum, iar, după spălare, părul trebuie uscat cu foenul de la rădăcină către vârfuri.
Pentru coafat, folosiţi o spumă pentru volum, iar după ce vă daţi jos căciula, umeziţi-vă palmele şi treceţi-le uşor prin păr. Spuma îşi va face efectul, iar podoaba capilară îşi va păstra volumul.

- Părul trebuie protejat de frig, deoarece acesta îl deshidratează, îl face tern şi îi intensifică degradarea.
- Părul scurt se aranjează cel mai bine cu gel şi cu fixativ; astfel, căciula şi pălăria nu îi pot strica forma.