Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Orice femeie, indiferent de vârstă, îşi doreşte un bust frumos. Nu e nevoie să apelaţi însă la o operaţie costisitoare, ci vă puteţi bucura de un bust frumos dacă îi veţi acorda cel puţin 15 minute zilnic.

Analizaţi-vă zilnic în oglindă
Cunoscut şi sub denumirea de „simbol al feminităţii”, bustul trebuie masat şi îngrijit la fel ca orice altă parte a corpului. În plus, e bine să-i amintiţi medicului ginecolog sau medicului de familie, la fiecare consultaţie, să vă examineze şi sânii.
Analizaţi-vă zilnic sânii în oglindă, întipăriţi-vă în minte forma şi dimensiunile lor şi alertaţi medicul când observaţi vreo modificare.

Uleiul de migdale reduce tensiunea mamară
Legat de partea estetică, e bine să ştiţi că sânii trebuie masaţi cât mai des, de preferat chiar zilnic. Masajul se face delicat, cu mişcări circulare, lente, folosind fie o cremă specială pentru fermitatea bustului, fie uleiuri naturale hidratante, cum ar fi, de exemplu, cel de migdale dulci presat la rece, ce reduce tensiunea mamară. În plus, mai trebuie să ştiţi că nu-i indicat să dormiţi pe burtă.

Mască din mere şi lapte
O mască naturală şi simplu de preparat acasă e cea din mere şi lapte. Tăiaţi merele în bucăţi şi fierbeţi-le într-un litru de lapte, apoi zdrobiţi-le până seamănă cu un piure, răciţi şi aplicaţi pasta pe sâni. Lăsaţi-o să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă.

Şi bustul are nevoie de exfoliere
Şi sânii, la fel ca tenul, au nevoie de exfoliere, însă aceasta e necesar să se facă doar cu produse delicate. Cam o dată la două săptămâni e indicat să faceţi un gomaj din ulei de măsline şi tărâţe, cu rol hidratant, pe care-l puteţi aplica nu numai pe sâni, ci şi pe ten. Gomajul are rolul de a stimula reînnoirea celulelor şi circulaţia sangvină, însă nu trebuie să faceţi abuz de el aplicându-l mai des, deoarece poate agresa pielea.

Gantere sau flotări cel puţin cinci minute pe zi

Nu uitaţi să faceţi zilnic exerciţii speciale pentru a preveni lăsarea bustului. Iată un exemplu simplu: împreunaţi mâinile în dreptul sânilor şi le presaţi una de cealaltă timp de zece secunde, în câte trei serii. Astfel veţi întări muşchii. Mai pot fi de folos şi flotările, timp de cinci-zece minute zilnic, făcute cu mâinile cât mai depărtate, fie susţinute pe podea, fie pe pat, cu picioarele întinse sau cu genunchii pe sol. Un alt exerciţiu ce vă poate fi de ajutor e cel cu gantere. Stând cu spatele pe podea, duceţi mâinile cu ganterele până în dreptul pieptului, apoi lăsaţi braţele în lateral şi repetaţi mişcările de câteva ori.

- Purtaţi numai sutiene confecţionate din fibre naturale.
- Sutienul nu trebuie să lase urme vizibile pe piele, iar cupele trebuie să îmbrace perfect sânii şi să nu vă strângă.