Main menu

header

de Elena Şerban

În cazul în care aţi observat că părul a devenit tern, lipsit de strălucire şi fără volum, nu trebuie să alergaţi la magazin pentru a cumpăra produse scumpe. Este nevoie doar de puţină atenţie şi de câteva legume şi fructe.

Protejează de razele nocive ale soarelui
Cel mai eficient aliat contra căderii părului s-a dovedit a fi, în timp, uleiul de avocado. În urma tratamentului cu acesta, firele vor fi mai groase, mai rezistente, iar scalpul nu va avea mătreaţă. De ce este acesta atât de bun? Datorită conţinutului bogat în vitaminele A, B6, D şi E, magneziu, cupru, fier şi acid folic. De asemenea, pentru că în uleiul de avocado se găseşte o cantitate mare de lecitină, acest preparat natural ajută părul să se protejeze de efectele nocive ale razelor puternice ale soarelui.
Specialiştii dermatologi recomandă ca, pentru o eficienţă sporită, uleiul de avocado să fie amestecat în proporţii egale fie cu cel de migdale, fie cu cel de măsline. Din aceste combinaţii se pot prepara măşti sau balsamuri cu efect uimitor asupra podoabei capilare.

Măşti cu ulei de măsline, miere şi ou
Dacă vreţi să obţineţi o mască binefăcătoare, amestecaţi o lingură cu ulei de avocado cu o linguriţă cu ulei de măsline şi încălziţi puţin. Masaţi scalpul şi părul cu acest amestec şi apoi înfăşuraţi capul cu un prosop înmuiat în apă caldă. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute şi apoi spălaţi părul cu şamponul obişnuit.
O altă mască ce va ajuta la sănătatea podoabei capilare se poate prepara astfel: combinaţi o lingură cu ulei de avocado, o lingură cu ulei de măsline, o jumătate de lingură cu miere şi un albuş. Amestecaţi-le bine şi apoi întindeţi pe păr. După zece minute clătiţi cu multă apă călduţă.

Balsam de casă

De multe ori, balsamurile de păr achiziţionate din farmacii sau din magazinele specializate nu au efectul dorit sau conţin şi alte ingrediente, ce ar putea afecta podoaba capilară. De aceea vă recomandăm următoarea reţetă de balsam, pe care o puteţi prepara acasă: amestecaţi o lingură cu ulei de avocado cu un pahar cu bere şi aplicaţi pe părul proaspăt spălat. După cinci minute clătiţi cu multă apă. Berea are efectul de curăţire în profunzime a firului de păr, iar uleiul de avocado îl hrăneşte.