Main menu

header

de Anda Postolache

Părul gras este o povară când vine vorba despre îngrijirea personală, dar aceasta numai pentru cine nu ştie câteva trucuri eficiente. Cunoscându-le, nu este chiar atât de greu să transformaţi podoaba capilară „grasă” şi ternă într-o adevărată atracţie.

Nu vă spălaţi zilnic!
Ca sfat general, persoanele cu păr gras trebuie să se abţină de la a se spăla zilnic pe cap, deoarece aceasta este calea sigură spre a avea în continuare acelaşi păr lucios, plin de sebum. De două ori pe săptămână este suficient. Nu daţi cu blasam pe un păr gras şi, desigur, nu vă spălaţi decât cu şampoanele indicate acestui gen de păr. Este important să nu vă pieptănaţi energic, cu mişcări bruşte, pentru că astfel glandele sebacee sunt excitate şi produc sebum.

Limpeziţi-vă cu bere sau cu oţet de mere
Este necesar să vă limpeziţi nu direct cu duşul, ci să puneţi apă într-un lighean, iar în aceasta să turnaţi un pahar cu bere lăsată la trezit, pentru a-şi pierde mirosul. Dar foarte eficient este şi să puneţi în apa de clătire un pahar cu oţet de mere şi miere.
Fitoterapeuţii mai indică şi alte variante de stopare a producerii cantităţii mari de sebum: clătirea părului cu infuzie de frunze de nuc sau cu infuzie de mentă ori cu tinctură de brusture, toate turnate în apa de limpezit.

Tratament cu miere, lămâie, ou şi cimbru
Pentru un efect pe termen lung este indicată urmarea unui tratament natural, aplicat o dată pe săptămână, timp de două luni. Iată ce vă trebuie: un gălbenuş, trei linguri cu zeamă de lămâie, o lingură cu miere şi un pahar cu decoct de cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o cremă, iar cu ea se masează scalpul, prin mişcări circulare, după care se acoperă capul cu o folie de plastic şi rămâneţi astfel 30 de minute. La final se clăteşte părul cu apă călduţă.

Mască naturală cu iaurt
Puteţi opta şi pentru o altă variantă de tratament natural. Aveţi nevoie de: un iaurt mare simplu, 200 ml infuzie de urzică, zeama de la o lămâie şi un gălbenuş. Se amestecă toate ingredientele până devin o pastă şi se aplică pe scalp, masându-se zece minute cu mişcări circulare. Se înveleşte capul cu o folie şi după 20 de minute se clăteşte părul cu apă călduţă.

Pont! Stoarceţi o lămâie şi amestecaţi zeama ei în apa cu care vă limpeziţi. Firele de păr vor fi mai curate şi mai strălucitoare.