Main menu

header

12-08-1de Cătălina Tăgârţă

- Metoda Isogei e confortabilă şi nu lasă deloc semne pe corp

Ce femeie nu-şi doreşte sâni fermi, frumoşi şi cu volum? În ultima vreme, pentru a obţine un astfel de rezultat, multe dintre femei au apelat la implanturi mamare. Există însă o metodă mai ieftină, mai confortabilă, naturală, ce nu lasă semne pe corp: metoda Isogei.

„Se lucrează manual, cu doi electrozi”
Isogei este o procedură de ultimă generaţie, ce tonifică musculatura. „Se lucrează manual, cu doi electrozi ce ridică şi contractă musculatura de pe zona lucrată. Senzaţia pe care o resimte persoana supusă procedurii e una de tensiune musculară, ca şi cum ar strânge cineva cu mâna zona respectivă. Am putea spune că e puţin dureros la început, dar suportabil. Toate aceste senzaţii dispar însă după primele şedinţe, apariţia lor fiind, de altfel, cauzată de lipsa tonusului muscular şi de rezultatul lipsei de efort fizic pe zona pe care se lucrează”, ne-a spus Claudia Gheorghe, reprezentanta Clinicii Estetica Plus Consulting, din Bucureşti. Procedura readuce tonusul muscular cu până la 100%.

Prima şedinţă începe cu o „probă-martor”
Tratamentul începe cu o vizită la cabinet. Clienta poartă o discuţie cu un specialist despre problemele estetice observate (ce ar dori să îndrepte sau să remodeleze). Această primă discuţie este urmată de o diagnosticare personalizată, de aici rezultând numărul de şedinţe necesare, procedurile recomandate (în funcţie de zona lucrată) şi explicarea beneficiilor acestora.
În plus, se solicită o adeverinţă de la medic, din care să reiasă că pot participa la şedinţă. „Prima şedinţă Isogei începe cu o «probă-martor», în care se măsoară unde este situat sfârcul. La sfârşitul şedinţelor se repetă acest exerciţiu, iar doamnele constată, cu bucurie şi extaz, că sânii s-au ridicat cu circa doi centimetri. În plus, prin tonifierea musculaturii sânilor, aceştia pot creşte şi în volum. În ceea ce priveşte contraindicaţiile, nu au voie să vină la tratament persoanele cu epilepsie, tumori, tijă metalică pe zona respectivă şi nici femeile gravide”, a spus reprezentanta salonului Estetica Plus Consulting.

Alternativa sălii de sport
Pentru a obţine fermitatea sânilor e nevoie de 30 de şedinţe a câte 10-15 minute pe zi. Liftingul cu ajutorul Isogei are aceleaşi efecte ca şi atunci când s-ar ridica haltere, este deci o alternativă a sălii de sport, însă nu prezintă niciun risc. „Tehnica ne permite să lucrăm fiecare grupă de muşchi şi o şedinţă de 15 minute echivalează cu câteva ore bune de fitness de lucru doar pe zona respectivă”, a mai spus specialista. Ideal e ca la un interval de timp să se efectueze câteva şedinţe de întreţinere. „Efectele ţin destul de mult, dar pot spune că tratamentele de remodelare corporală sunt un mod de viaţă, să le facem la fel cum mergem periodic la coafor sau la sala de fitness. Arăţi bine cât timp efectuezi ritualurile şi un timp după aceea, dar apoi e nevoie de menţinere. De aceea este indicat, măcar o dată pe an, un mix de tratamente - un pachet care să le cuprindă pe toate”, a mai spus specialista.

Tonifică şi muşchii spatelui, ai abdomenului şi ai coapselor

Tratamentul Isogei e aplicat în combinaţie cu diverse terapii, însă nu se foloseşte doar pentru sâni, acesta are foarte bune rezultate pe faţă (şterge ridurile, iar o dată la cinci zile pentru cearcăne), repune circulaţia sangvină în mişcare şi e ideal pentru liniile de expresie. În plus, este folosit cu succes pentru liftingul (ridicarea) feselor, dar şi în tonifierea musculaturii abdomenului, spatelui şi coapselor. Cel mai des e folosit de antrenorii sportivi în programele de recuperare medicală, fizioterapie sau yoga, iar bărbaţii apelează la acest tratament în special pentru tonifierea abdominală.

• La sfârşitul şedinţelor puteţi constata o ridicare a sânilor de până la doi centimetri.