Main menu

header

28-09-1de Adela Stăncescu

- Secretele tinereţii fără bătrâneţe

Simbol al cinematografiei italiene, Sophia Loren este şi una dintre cele mai frumoase femei din lume. A jucat în 87 de filme şi a fost declarată sex-simbol chiar şi acum, la 77 de ani. În urmă cu şase ani a fost pe primul loc în clasamentul „frumuseţilor naturale” ale lumii, deoarece a reuşit să rămână fermecătoare fără să recurgă la operaţii estetice şi la cure de slăbire severe. Celebra actriţă a depăşit în acest top vedete mult mai tinere decât ea.

A pozat pentru calendarul Pirelli la 71 de ani
Diva italiană a vrut să demonstreze încă o dată că frumuseţea nu are vârstă şi a acceptat, în 2006, provocarea de a poza în lenjerie intimă, acoperită doar de un cearşaf, pentru faimosul calendar Pirelli, al firmei de anvelope pentru autoturisme. Fotografiile în care apare în ipostaze sexy, dar decente, nu au fost accesibile pe piaţă, ci doar unui grup select de persoane.
În cei 60 de ani de carieră, „La Sophia”, cum o idolatrizează italienii, a pozat de sute de ori pentru diferite reviste. A fost obişnuită încă de la vârste fragede cu acest mediu, deoarece mama sa a înscris-o din adolescenţă la mai multe concursuri de frumuseţe. Supranumită „Marilyn Monroe a Italiei”, actriţa a explicat că în ţara sa toate femeile sunt considerate frumoase, indiferent de vârstă, dacă se îngrijesc aşa cum trebuie.

Regimul mediteranean şi sportul o ţin în formă
La cei 77 de ani, Sophia Loren face sport zilnic şi are o dietă controlată, bazată pe alimente sănătoase, se odihneşte bine şi gândeşte pozitiv. Nu are o reţetă specială şi nici nu vrea să plece urechea la vedetele care aleg diete sărace în carbohidraţi. În general, nu o interesează ce fac starurile de cinema, motivând că nu are timp să se gândească la astfel de lucruri, pentru că este foarte ocupată, ca mamă şi bunică. Şi totuşi, sfatul său pentru femeile care vor să arate bine, indiferent de vârstă, este să se axeze pe dieta mediteraneană, care este sănătoasă şi le ajută să piardă din greutate. „Tot ceea ce vedeţi datorez spaghetelor”, a declarat actriţa. Ea a precizat însă ca pastele să nu fie combinate cu sosuri consistente şi să nu fie consumate în porţii mari. Alimentele ce nu trebuie să lipsească din bucătăria femeilor sunt, după opinia sa, următoarele: paste integrale, roşii, ceapă, usturoi, carne slabă, peşte, fructe de mare, condimente precum oregano, busuioc şi pătrunjel.
Pentru a-şi menţine silueta şi tonusul muscular, Sophia Loren face exerciţii abdominale şi de întindere în fiecare dimineaţă, timp de 45 de minute, apoi se plimbă aproape o oră. „Mergând prin parc, întotdeauna mă gândesc că poate după colţ voi găsi ceva frumos. Eu gândesc întotdeauna pozitiv. Se întâmplă extrem de rar ca să mă vadă cineva într-o stare melancolică”, a spus Sophia Loren.

Untdelemnul de măsline îi conservă înfăţişarea
28-09-2Un ingredient pe cât de vechi, pe atât de eficient, uleiul de măsline este esenţial pentru diva italiană atât în alimentaţie, cât şi pentru hidratarea corpului şi revitalizarea tenului. Deşi pentru mulţi dintre noi baia cu ulei de măsline poate părea cel puţin ciudată, pentru celebra actriţă este un obicei, aşa cum era pentru locuitorii Romei antice. Sunt suficiente două-trei linguri cu ulei de măsline adăugate în cada cu apă caldă pentru ca pielea să fie catifelată şi suplă. Actriţa îl foloseşte şi ca demachiant, pe care îl aplică seara, în strat subţire, şi îl lasă să acţioneze câteva minute. Apoi îl îndepărtează cu un tampon. Îşi masează şi ochii cu puţin ulei şi îşi spală faţa cu apă călduţă. Pe tenul astfel curăţat aplică tot ulei de măsline, pe post de cremă hidratantă pe timpul nopţii.
Şi pentru că saloanele de frumuseţe nu i-au plăcut niciodată, iar coafura şi-a făcut-o întotdeauna singură, „Marilyn Monroe a Italiei” a ales să îşi întreţină părul tot după un procedeu similar. Pe părul umed aplică ulei de măsline, de la rădăcini până la vârfuri, apoi pune un prosop pe cap şi se clăteşte după 20 de minute.
În ceea ce priveşte stilul de machiaj, s-a arătat relativ constantă: întotdeauna şi-a accentuat ochii cu tuş negru şi cu rimel, astfel încât privirea sa a devenit legendară...

Are un meniu cu puţine calorii

Deşi are o siluetă demnă de invidiat la vârsta sa, Sophia Loren nu recurge la diete severe şi mănâncă de trei ori pe zi. Unul dintre secretele sale este că nu consumă prea multe calorii la o masă. Iată care este meniul actriţei timp de trei zile: în prima zi, la micul dejun, 170 g suc de portocale şi un ou fiert tare, la prânz o salată din legume cu 60 g carne de curcan şi brânză fără grăsime, iar la cină, 115 g spaghete cu creveţi, salată de spanac cu sos slab şi un măr. În următoarea zi, dimineaţa serveşte o porţie de cereale, la prânz, salată de fructe proaspete şi o jumătate de cană cu lapte bătut, iar seara, 115 g spaghete cu bucăţi mici de carne de curcan, frunze de salată verde cu sos slab şi o pară. În a treia zi, diva mănâncă la micul dejun o felie de pâine cu brânză slabă, la prânz, 115 g salată verde şi pui fiert, iar la cină, 170 g lasagna cu brânză slabă, salată din diferite verdeţuri cu sos slab şi două pere.

• Despre soţul său, frumoasa actriţă a spus că a fost un bărbat foarte viril, pe care l-a iubit toată viaţa şi nu l-a înşelat niciodată.

„Mi-am păstrat frumuseţea datorită dragostei de viaţă, spaghetelor şi uleiului de măsline!“ (Sophia Loren)