Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Ştim cu toţii că frumuseţea vine din interior. Şi nu ne referim neapărat la acea latură spirituală. Atunci când exteriorul şi interiorul colaborează, rezultă o piele fără cusur, fină şi radiantă. Iată la ce trucuri puteţi apela pentru ca obrazul dumneavoastră să fie admirat.

Lămâi pentru un aspect radiant
Dacă aveţi pielea uscată şi se exfoliază, citricele vă vor ajuta să vă exfoliaţi şi să scoateţi la iveală pielea de dedesubt, sănătoasă şi radiantă. Tăiaţi o felie de lămâie în jumătate şi frecaţi-o pe piele. Veţi vedea imediat diferenţa.

Cafeaua îndepărtează celulita
Nu aruncaţi zaţul de la cafeaua făcută dimineaţa, ci păstraţi-l pentru seara, când veţi face un scrub şi vă veţi exfolia pielea moartă, pentru ca ea să devină fină şi catifelată. Faceţi asta o dată sau de două ori pe săptămână, când sunteţi sub duş. Acest tratament va contribui la îndepărtarea celulitei.

Mentă, în caz de acnee
Această plantă poate să vă ajute să scăpaţi de acnee sau să vă amelioraţi problema. Compuşii conţinuţi de mentă reduc inflamaţiile şi roşeaţa, au efect astringent şi elimină excesul de sebum.
Acoperiţi locul afectat cu mentă infuzată şi lăsaţi-l aşa câteva minute, repetând procedura de două ori pe zi.

Pătrunjelul face cearcănele să dispară
Cearcănele vă dau un aspect obosit? Pătrunjelul este bogat în vitamina K, un nutrient care, atunci când este aplicat topic, previne apariţia supărătoarelor cercuri negre de sub ochi.
Faceţi o mască dintr-o legătură de pătrunjel tocat mărunt şi două linguri cu iaurt şi aplicaţi pe locul afectat, lăsând-o să acţioneze pentru 20 de minute. Clătiţi apoi cu apă călduţă.

Pont! Aplicaţi cremă hidratantă după oricare dintre aceste proceduri!

Bicarbonatul de sodiu exfoliază

Produsele din comerţ pentru curăţarea pielii sunt şi ele bune, dar o variantă mult mai ieftină este reprezentată de bicarbonatul de sodiu. Granulele micuţe ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi sunt blânde cu orice tip de piele. În plus, au şi rol antiseptic, astfel încât vă feresc de erupţii. Faceţi o pastă groasă din patru linguriţe cu bicarbonat de sodiu şi una cu apă, lăsaţi-o două minute, apoi aplicaţi pe faţă cu mişcări circulare. După trei minute îndepărtaţi cu apă călduţă şi la sfârşit spălaţi cu apă rece, pentru ca porii să se închidă.