Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

- Medicul Florin Daniel Juravle, despre regenerarea zonelor gâtului şi decolteului

Menţinerea frumuseţii este un scop comun pentru cei care vor să întârzie semnele îmbătrânirii. Totuşi, unele părţi ale corpului sunt de obicei neglijate atunci când vine vorba despre îngrijire. Ar putea fi cazul zonelor gâtului şi decolteului, cărora ar trebui să li se acorde cel puţin la fel de multă atenţie ca tenului. Potrivit doctorului Florin Daniel Juravle (medalion), medic primar chirurgie plastică, reconstructivă şi chirurgie estetică, faţa diferă prin structura ei de zona gâtului şi decolteului.

Se practică injectarea de acid hialuronic cu aminoacizi, vitamine şi minerale
Pentru a avea gâtul şi decolteul mereu tinere e nevoie ca, pe lângă îngrijirile zilnice de curăţare, exfoliere şi protecţie solară, să se facă şi alte tratamente, neinvazive, de rejuvenare, întrucât pe piaţă sunt multe astfel de variante. „Nu există un tratament-«minune» pentru rezolvarea tuturor problemelor. De aceea trebuie combinate mai multe metode, fiecare dintre ele acţionând diferit şi la alt nivel al pielii. Secretul păstrării acestor zone fără semne ale îmbătrânirii constă în stimularea circulaţiei sângelui, întărirea şi protecţia pielii, precum şi hidratarea zonei”, ne-a spus medicul Florin Daniel Juravle. Potrivit acestuia, pentru menţinerea hidratării, cel mai eficiente sunt tratamentele de mezoterapie clasică, fie cele cu ace, fie cele prin electrodermoporaţie; şi hidratarea cu oxigen hiperbar. „De asemenea, hidratarea se poate face prin injectare de acid hialuronic mai puţin dens, combinat cu aminoacizi, minerale şi vitamine”, a mai adăugat specialistul.

Mezoterapia: cinci şedinţe, câte una pe săptămână
Potrivit specialistului, un alt tratament foarte eficient la acest nivel este mezobotoxul. „Mezobotoxul constă în combinarea unei mici cantităţi de botox cu un amestec de soluţii pe bază de agenţi de hidratare a pielii, vitamine, minerale şi acid hialuronic. Această combinaţie este introdusă în piele şi se obţine un efect de umplere şi reducere a ridurilor fine. Pentru stimularea circulaţiei, îmbunătăţirea texturii şi elasticităţii pielii este foarte eficient tratamentul cu plasmă îmbogăţită (PRP) - cunoscut şi sub numele de Tratament Vampir”, a mai spus medicul.
De asemenea, pentru îmbunătăţirea texturii se pot face tratamente cu laser sau IPL, iar pentru stimularea colagenului şi stimularea contracţiei pielii este foarte eficient tratamentul „Titan” cu lumină infraroşie. „Toate aceste tratamente sunt neinvazive, de aceea trebuie făcute mai multe şedinţe pentru obţinerea unui rezultat cât mai bun şi stabil în timp, apoi se pot face şedinţe de întreţinere la diverse intervale de timp”, a mai spus medicul Juravle. De exemplu, pentru mezoterapie, specialistul recomandă o serie de cinci şedinţe la interval de o săptămână, apoi câte o şedinţă de întreţinere o dată la trei-patru luni. Cât despre mezobotox, recomandă două-trei şedinţe la două săptămâni distanţă, apoi la patru-şase luni pentru întreţinere. Tratamentele cu PRP - plasmă îmbogăţită - se fac două-trei şedinţe la o lună, apoi de întreţinere, o şedinţă la patru luni, după cum recomandă medicul chirurg. În general sunt tratamente nedureroase sau puţin dureroase, fără timp de vindecare sau de repaus.