Main menu

header

26-10-1de Gabriela Militaru

- Trecerea timpului pare să accentueze frumuseţea actriţei cu cele mai multe nominalizări la Oscar

Trei Oscaruri câştigate din 17 nominalizări au făcut-o pe Meryl Streep să fie omniprezentă la decernarea premiilor Academiei Americane de Film de-a lungul a patru decenii de carieră. Cu toate acestea, ea rămâne senzuala misterioasă, imposibil de identificat în viaţa reală cu vreunul dintre celebrele personaje pe care le-a interpretat.

Pomeţi „sculptaţi” natural
Meryl Streep are probabil pomeţii cel mai frumos sculptaţi de la Hollywood. Partea bună este că actriţa nu trebuie să folosească botox pentru a obţine un astfel de rezultat. Pomeţii săi sunt pronunţaţi în mod natural şi îi conferă chipului un aspect suplu, graţios şi tânăr. De aceea pentru rolul din „Doamna de Fier” a fost necesar ca pomeţii să-i fie retuşaţi cu o mască de latex, pentru a nu ieşi atât de mult în evidenţă.
Când apare însă la evenimente publice, Meryl îşi accentuează contururile feţei folosind blush în nuanţe naturale şi fard de pleoape în culori nude, pentru a nu le umbri cu nimic expresivitatea.

Sprâncenele trebuie să aibă aceeaşi nuanţă cu părul
O dată cu trecerea anilor, culoarea sprâncenelor se decolorează, lăsând impresia că sunt mai subţiri. Pentru a evita să aibă o imagine ştearsă, Meryl foloseşte un dermatograf atât cât este necesar pentru a le redefini, fără a le face să pară pictate. Actriţa ştie că, pentru reconturarea sprâncenelor, nu trebuie să folosească o nuanţă mai închisă decât culoarea părului, şi de aceea nu apelează niciodată la tonuri de roşu sau brun. Rezultatul: sprâncenele ei sunt lungi, suficient de subţiri şi nuanţate în culoarea părului. Arcuirea sprâncenelor face ca faţa actriţei să pară luminoasă şi să îi scoată în evidenţă culoarea ochilor.

A optat pentru tratamentele cu microcurent
Trăind într-o lume în care orice rid este privit ca un păcat, Meryl Streep spune că operaţiile estetice nu sunt o opţiune pentru ea. „Mi se pare că oamenii arată caraghios când faţa li se îngheaţă. Pur şi simplu nu înţeleg de ce fac asta”, a afirmat ea. În acelaşi timp, actriţa spune că înţelege presiunea pe care o resimt femeile trecute de o anumită vârstă de a se păstra tinere. Ea consideră totuşi că frumuseţea nu constă în felul în care arăţi, ci în atitudinea pe care o ai. „În tinereţe nu mă consideram o frumoasă. Cu vremea am obosit să fiu stresată de asta. Faptul că nu mă mai gândesc la aspectul meu fizic îmi dă un sentiment de libertate. Pot să fiu eu însămi”, a declarat actriţa. Totuşi, pentru a-şi menţine aspectul tânăr, ea a optat pentru tratamentele cu microcurent. Acestea funcţionează prin trimiterea unui impuls electric muşchilor faciali, stimulându-i împreună cu ţesuturile învecinate. Rezultatul constă în tonifierea şi comprimarea subtilă a muşchilor feţei.
Meryl a mărturisit că se gândeşte uneori să încerce şi botoxul, dar se răzgândeşte mereu. „De fiecare dată mă întreb la ce mi-ar fi de folos. Îmi răspund că m-ar ajuta să pot juca rolul unei femei care şi-a făcut facelift, şi atunci renunţ la idee”.

Machiaj discret, pentru un aspect firesc
Meryl Streep pare că priveşte lumea din spatele unui chip care nu cunoaşte trecerea anilor. Chiar şi cele câteva riduri pe care nu se sfieşte să le arate o fac să pară tânără şi naturală. Toate acestea sunt rezultatul unui machiaj minimal foarte atent realizat. Actriţa începe fiecare sesiune de make-up cu o curăţare a tenului, apoi exfoliere şi tonifiere, pentru ca la final să-şi hidrateze tenul cu o cremă uşoară. Pasul următor este aplicarea unei baze de machiaj de nuanţa tenului şi cu o textură care să nu facă pielea să strălucească în mod nefiresc sau să-i dea un aspect gras. Fondul de ten are rolul de a reduce senzaţia de ten ridat şi de a ascunde defectele. Apoi, actriţa foloseşte un fard de obraz de culoarea piersicii, care se potriveşte nuanţei sale naturale. Pentru definirea conturului ochilor, Meryl alege un dermatograf de culoare brună, în timp ce pe pleoape aplică un fard în culori nude.

26-10-2Evită expunerea la soare
Asemeni multor actriţe cu tenul deschis de la Hollywood, Meryl Streep se fereşte de soare. Când este nevoită să se expună razelor, ea foloseşte din abundenţă loţiuni cu factor ridicat de protecţie împotriva radiaţiilor solare şi a razelor ultraviolete. Actriţa consideră că o expunere îndelungată la soare i-ar deshidrata pielea, făcând-o uscată, ridată şi mai puţin elastică. De aceea, noaptea, Meryl aplică pe piele o cremă grasă pe bază de acid salicilic, care îi repară pielea în profunzime.

Vegetariană convinsă şi ecologistă pragmatică
Meryl Streep preferă să consume legume şi fructe proaspete, pe care le procură direct de la producători, şi nu din supermarket. Actriţa este de părere că programele tv şi reclamele sunt uneori dăunătoare, pentru că îi determină pe oameni să cumpere alimente nesănătoase pentru organismul lor. Ea crede că un consumator bine informat va avea întotdeauna un organism mai sănătos. Meryl este, de asemenea, o ecologistă convinsă şi atrage atenţia asupra modului neeconomicos în care oamenii decid să procure şi să consume alimentele. „Oamenii cumpără excesiv şi consumă puţin. Ne-am obişnuit să risipim resursele”, spune ea.

Înotul o menţine în formă
Meryl Streep nu a fost niciodată genul de actriţă-manechin şi nici nu şi-a supus corpul dietelor severe. Deşi nu merge la sală şi nu face yoga, actriţa are un corp mlădios, cu forme senzuale, graţie înotului. Actriţa petrece cel puţin o jumătate de oră pe zi în bazinul de înot, unde parcurge în medie o milă. Dacă programul nu îi permite să-şi respecte exerciţiul zilnic, Meryl nu face din asta o dramă. Actriţa a declarat că, deşi are grijă să nu adune kilograme în plus şi să facă mişcare regulat, ea detestă să transforme rutina zilnică într-o obsesie.

• O combinaţie delicioasă de eleganţă, talent şi inteligenţă, la 63 de ani, Meryl Streep poate să facă în egală măsură elogiul modestiei şi al graţiei feminine

Odihnă şi moderaţie pentru echilibru sufletesc

Mereu surâzătoare pe covorul roşu şi cu un tonus excelent pe platourile de filmare, Meryl Streep îşi datorează energia faptului că respectă programul de somn. Actriţa doarme cel puţin opt ore pe noapte şi este convinsă că asta o ajută să fie plină de viaţă.
Relaxarea este, de asemenea, un factor important în menţinerea echilibrului său fizic şi emoţional. Meryl a mărturisit că se fereşte să devină obsesivă şi face totul cu moderaţie, pentru a-şi menţine liniştea sufletească. „Nu fac tot timpul ceva. Uneori e bine să ai momente în care să-i dai corpului răgazul de a lenevi”, a spus ea. De aceea, actriţa preferă să nu se grăbească şi permite lucrurilor să se întâmple la momentul potrivit. În felul acesta, ea a reuşit să combine în mod armonios viaţa de actriţă cu cea de familie timp de peste trei decenii. Meryl Streep s-a căsătorit în urmă cu 35 de ani cu sculptorul Don Gummer, alături de care are patru copii.