Main menu

header

23-08-1de Gabriela Niculescu

- Vedeta Digi24 şi Digi Sport vă prezintă „ştirile” frumuseţii

Laura Teodoru prezintă ştirile sportive la Digi24 şi Digi Sport. Are 32 de ani şi e mama unei superbe fetiţe de 4 ani, Ana-Sophie. Are o viaţă activă şi nu neglijează alimentaţia sănătoasă şi orele de sport. Ne-a împărtăşit şi nouă câteva dintre secretele frumuseţii sale.

„Nu am ţinut regim în viaţa mea. Sunt «un pic» gurmandă”
- Cum reuşeşti să-ţi păstrezi tinereţea? Cât e genetică şi cât e meritul tău?
- Să fii mămică nu e un lucru tocmai simplu, şi asta mă ţine în formă. Iar elixirul tinereţii mele este tocmai ea, Ana-Sophie, dacă acum mă las uneori prinsă în jocurile şi inocenţa sa, mai târziu voi încerca să ţin pasul şi să concurez cu tânăra mea fiică. Vorbind în procente, lucrurile stau foarte clar, 70% este material genetic şi restul meritul meu.

- Câte kilograme ai luat în timpul sarcinii şi cum le-ai dat jos?
- Marele meu avantaj a fost că am rămas însărcinată când cântăream doar 50 kg, adică eram foarte slabă, iar pe perioada sarcinii am luat 15 kg şi am scăpat de ele relativ repede, după ce am ieşit din spital mai aveam în plus doar 7 kg, pe care le-am pierdut în trei luni.

- Eşti adepta unui stil de viaţă sănătos sau mai ai şi perioade în care ţii diete?
- Nu am ţinut regim în viaţa mea şi nici nu cred că aş putea, pentru că sunt „un pic” gurmandă. (Râde!) Mănânc foarte sănătos în schimb, am renunţat la pâine de mult, mănânc multe fructe vara şi fac mişcare. Vă pot da şi un pont simplu pentru a nu ajunge la diete: mâncaţi dimineaţa! E atât sănătos, cât şi energizant.

„Cred în puterea Postului”
- Ai ţinut Postul Paştelui?
- Cred în Dumnezeu şi în puterea postului, dar nu îmi amintesc dacă am reuşit vreodată să ţin unul întreg. Ultima săptămână sau miercuri şi vineri am ţinut de cele mai multe ori. Îmi este foarte greu să renunţ la lactate şi, neavând cu ce să le substitui, nu mă pot lipsi total de ele pentru o perioadă mai lungă.

- Cum arată meniul tău într-o zi?
- Ziua începe cu un mic dejun, făcut din iaurt cu seminţe şi nuci, precum chia, susan, in, ovăz, nucă, dovleac, folosesc şi goji, de fiecare dată le mixez altfel, să mai schimb uşor gustul. Este delicios, consistent şi energizant. Apoi, la prânz, salată cu ceva la grătar sau peşte, orez ori paste. Între mese consum fructe şi alte mici răsfăţuri, iar seara nu mai mănânc nimic.

- La ce alimente „interzise” nu poţi rezista?
- Offfff... Nu mai pot rezista dulciurilor, iar asta s-a declanşat după naştere. Şi nu e vorba despre ciocolată sau despre îngheţată, ci despre biscuiţi, napolitane şi prăjituri.

23-08-2„La fitness merg de două ori pe săptămână”
- Cât timp dedici sportului şi ce activităţi fizice preferi?
- Mi-aş dori să ajung mai des la sală, dar nu-mi mai ajunge timpul. Vreau să petrec mai multe momente cu Sophie, şi atunci le îmbinăm, mergem cu rolele şi cu bicicleta în parc sau alerg în Herăstrău, şi Sophie rămâne la un loc de joacă, iar la fitness merg de două ori pe săptămână.

- Spune-ne câteva ponturi pentru păstrarea elasticităţii şi fermităţii pielii.
- Pielea îşi pierde din elasticitate o dată cu trecerea anilor, asta ştim cu toţii, dar mai există şi alţi factori ce favorizează pierderea fermităţii. În concluzie, trebuie să ţinem cont de orele de somn, de alimentaţie şi de câteva trucuri pentru o piele sănătoasă. La îndemână oricui poate fi masajul sau cremele bazate pe colagen.

- Mergi la saloane de remodelare corporală?
- Nu merg deloc la tratamente corporale, doar la cele faciale.

„Trebuie să existe o armonie între valorile ce ne ghidează şi aspectul exterior”
- Ai apelat vreodată la operaţii sau la intervenţii estetice? Care este părerea ta faţă de ele?
- Nu am nicio operaţie estetică, dar asta nu înseamnă că, dacă aş fi avut nasul inestetic sau alte imperfecţiuni majore, nu aş fi apelat. Nu am nimic împotriva operaţiilor estetice şi probabil că, peste mulţi ani, voi interveni dacă va fi nevoie. Nu îmi plac însă fetele care se operează de la 18 ani sau şi mai devreme, susţinute chiar de părinţi, ajung de cele mai multe ori să se urâţească din obsesia pe care o dezvoltă pentru aspectul lor.

- Frumuseţea vine din interior sau trebuie întreţinută din exterior?
- Frumuseţea vine şi din interior, nu este doar un stereotip când spunem asta. Am întâlnit în decursul vieţii mulţi oameni a căror energie era respingătoare, iar interiorul lor era negru. Trebuie să existe o armonie între valorile ce ne ghidează în fiecare zi şi aspectul exterior care, de obicei, creează prima impresie.

23-08-3„Aplic ulei de argan pe ten, iar în jurul ochilor, ulei de seminţe de strugure“

- Cum ai grijă de tenul şi de părul tău? Foloseşti măşti naturiste?
- Tenul este cel mai expus stresului după atâta machiaj de televiziune zilnic. În zilele libere nu mai simt nevoia să mă ating de faţă cu nimic. Seara mă demachiez corect de fiecare dată, fac un gomaj săptămânal, încerc să ajung o dată pe lună la un tratament de hidratare şi uneori mai aplic seara ulei de argan pe ten, iar în jurul ochilor, ulei de seminţe de strugure. Părul mai primeşte şi el câte o „recompensă” când şi când, pentru că este cuminte şi nu se albeşte. (râde!) Îi fac o mască de hidratare din ulei de măsline, ulei de argan, miere, zeamă de lămâie, şi la rădăcină aplic o loţiune pe bază de petrol.

Ediţiile speciale de Paşte ale postului spun „Poveştile credinţei“

- Cum îţi reîncarci bateriile după o zi grea?
- După o zi grea, cel mai plăcut este să mă văd cu prietenii, să povestim, să râdem, şi acasă, să mă arunc în pat fără alte griji. Pentru mine, acesta a devenit un răsfăţ maxim, tocmai pentru că îmi iese foarte rar. Însă, în perioada imediat următoare voi avea cu ce să mă relaxez, pentru că într-o vreme în care românii se întorc la credinţă, Digi24 le oferă celor din faţa micului ecran o serie de „Poveşti ale credinţei”. În Săptămâna Luminată, de luni până vineri, jurnalele orei 19:00 vor fi deschise de reportaje din întreaga ţară care vorbesc despre Lumina Sfântă, tradiţiile şi obiceiurile pascale şi locurile de pelerinaj ale românilor. Slujba de Înviere este transmisă, în direct, de la Catedrala Ortodoxă din Sf. Gheorghe, de la Patriarhia Română şi de la malul mării. Într-un interviu-eveniment acordat Iulianei Ciugulea, care este difuzat sâmbătă, 4 mai, de la ora 20:10, Tudor Gheorghe vorbeşte despre Sărbătorile Pascale şi spiritul românesc de altădată. La Digicult, sâmbătă, de la 14:30, Florina Cercel povesteşte o amintire ce o leagă pe viaţă de sărbătoarea Paştelui. Eliberarea din închisoare a tatălui său, închis de comunişti pentru că era angajat în armata regală şi eliberat după un an şi jumătate, în a treia zi de Paşte. Emisiunea celor mici, „Jurnal pentru copii”, are şi ea o surpriză pregătită pentru Duminica Paştelui. Andra dezvăluie de ce surprize are parte micul David de la Iepuraş. Începând cu ora 13:30, de Paşte, la „Tinereţe fără bătrâneţe”, Cristi Minculescu vorbeşte despre un moment greu al vieţii sale, dar şi despre un om special care i-a salvat viaţa, medicul timişorean Dorel Săndesc.