Main menu

header

23-09-1de Gabriela Militaru

- Actriţa care a pozat topless la 64 de ani, în continuare atrăgătoare cu ajutorul vitaminelor pe bază de celule stem din mere elveţiene

Faimoasă pentru faptul că este singura actriţă care le-a interpretat atât pe Regina Elisabeta I, cât şi pe Regina Elisabeta a II-a, Helen Mirren este ea însăşi demnă de o atitudine regală dincolo de ecran. Mereu elegantă şi suplă, actriţa care anul acesta împlineşte 68 de ani pare să fi inversat scurgerea timpului în favoarea sa.

Evită pungile de sub ochi prin intermediul pliculeţelor cu ceai
Botoxul, faceliftul, operaţiile estetice nu sunt o opţiune pentru Helen Mirren. Actriţa spune că nu îi este teamă de bătrâneţe, ci vrea să se bucure de fiecare moment al vieţii. Cu toate acestea, ea recurge la un truc menit să încetinească procesul de îmbătrânire a pielii: vitaminele. Helen a mărturisit că foloseşte produse pe bază de celule stem din mere elveţiene. Acestea sunt faimoase şi extrem de utile, pentru că amână procesul de îmbătrânire şi implicit pe cel de apariţie a ridurilor.
Ochii sunt oglinda sufletului şi mijlocul prin care un actor transmite publicului încărcătura rolului său, consideră Helen Mirren. De aceea, ochii unui artist trebuie să fie mereu expresivi şi odihniţi. Helen are grijă de acest aspect cu ajutorul pliculeţelor cu ceai. Actriţa îşi aplică măşti cu pliculeţe cu ceai folosite pentru a elimina aspectul de pungi sub ochi. Ceaiul reduce iritarea sau inflamarea tenului, lăsându-l mai neted şi mai elastic.

Machiaj discret cu produse de la farmacie
Helen Mirren nu a fost niciodată prea pretenţioasă la capitolul make-up. În general, actriţa optează pentru un machiaj minimalist. La evenimentele importante, ea dă un plus de vitalitate tenului cu ruj roşu. În restul timpului, actriţa nu experimentează o gamă prea variată de produse de make-up, ci preferă să folosească doar un fond de ten în culori naturale şi mascara pentru a-şi pune în evidenţă ochii albaştri. Întrebată ce gamă de produse de machiaj utilizează cel mai frecvent, actriţa a răspuns că preferă să-şi procure aceste produse de la farmacie.

23-09-3Refuză operaţiile estetice, nu fumează şi nu consumă alcool
Dincolo de moştenirea genetică a actriţei, care i-a conferit o piele de invidiat, Helen are un ten sănătos şi pentru că nu fumează şi nu consumă alcool în exces. În plus, actriţa este mândră că până la această vârstă a rezistat tentaţiei de a-şi îmbunătăţi aspectul cu ajutorul operaţiilor estetice. Helen motivează că frumuseţea exterioară nu reprezintă o prioritate pentru ea. „O dată cu trecere timpului începi să înţelegi că nu eşti singura persoană din lume şi că frumuseţea nu este cel mai important lucru din lume. Oamenii care sunt obsedaţi de frumuseţe sunt patetici”, a spus ea.

Poartă pantofi cu toc înalt, pentru picioare zvelte
Fie că alege să poarte o rochie elegantă sau o ţinută casual, Helen Mirren pare mereu suplă şi energică. Actriţa spune despre corpul său că are un aspect zvelt graţie pantofilor cu toc care o fac să pară mai înaltă. „Obişnuiam să cumpăr pantofi cu toc înalt din magazinele de striptease, acum se găsesc peste tot. Se pare că toată lumea a învăţat trucul acesta”, a glumit actriţa. În plus, ea a mărturisit că, petrecând mult timp în faţa camerelor de filmare, s-a obişnuit să-şi retragă abdomenul şi să fie mereu conştientă de postura corporală.

Face exerciţii zilnice cu consola video Nintento Wii
Secretul unui corp mlădios nu este epuizarea fizică, crede Helen Mirren. Actriţa este de părere că organismul trebuie menajat, fără a fi supus unui efort care să-l obosească inutil. De aceea, artista face sport zilnic, dar fără excese. „Fac exerciţii, dar nu exagerez. Pe măsură ce înaintezi în vârstă este necesar să-ţi dozezi energia. Deoarece sunt foarte leneşă, fac numai 15 minute de mişcare zilnic”, a spus ea. Actriţa este adeptă a consolei video Nintento Wii, care permite practicanţilor să exerseze acasă în faţa televizorului. Această consolă conţine o gamă largă de exerciţii simple şi o telecomandă wireless, care poate fi utilizată pentru a ajusta exerciţiile rulate pe aparatul video. „Consola Wii conţine exerciţii foarte amuzante şi variate. Poţi face hula, yoga, step, toate într-o singură şedinţă. Nu te plictiseşti niciodată, pentru că poţi face de fiecare dată altceva. În plus, poţi să-l practici acasă, unde nimeni nu te vede în pantalonii de gimnastică cei vechi”, a spus Helen.

Nu ţine dietă, dar are grijă ce mănâncă
În toate interviurile pe care le acordă, la capitolul dietă, Helen Mirren mărturiseşte că nu se îngraşă şi nu slăbeşte niciodată mai mult de câteva kilograme. De aceea ea a declarat că încă poartă cu plăcere ţinute de acum 20 de ani. Fără să ţină o dietă anume, actriţa este atentă ce mănâncă şi nu îşi refuză mici delicii. „Mă puteţi vedea mâncând un burger pe stradă, dar nu fac asta decât foarte rar. Nimeni nu ar trebui să-şi facă un obicei din a mânca nesănătos”, a spus ea.

Odihna este esenţială
Încercând să fie mereu odihnită, Helen Mirren nu merge niciodată la petreceri atunci când lucrează la un film. Actriţa spune că, odată implicată într-un proiect, preferă să-şi canalizeze toată energia pentru a face totul cât mai bine şi pentru a fi relaxată. De aceea amână distracţia pentru mai târziu. „Nu merg în baruri după muncă şi nu merg la restaurant sau la petreceri. După muncă merg direct acasă şi dorm”, spune ea. Uneori, dacă ziua de lucru îi pare prea obositoare, Helen profită de pauza de prânz pentru a se odihni.

23-09-2„Îmi iubesc vârsta, pentru că este inutil să neg realitatea“

În urmă cu doi ani, un sondaj iniţiat de o asociaţie americană de fitness a desemnat-o pe Helen Mirren drept actriţa cu cel mai sexy corp. Mereu modestă cu privire la aspectul său, de data aceasta, actriţa a acceptat cu eleganţă titlul şi a fost de acord să vorbească despre acesta. „Accept cu plăcere complimente de la străini, doar că nu înţeleg cum de s-a întâmplat una ca asta”, a glumit ea. Apoi a adăugat pe un ton serios că acest titlu arată, de fapt, o schimbare de atitudine. Oamenii nu se mai lasă conduşi de imaginile retuşate şi încep să aprecieze frumuseţea naturală, este de părere actriţa. În plus, ea consideră că fiecare vârstă îşi are momentele ei delicioase, de care ea intenţionează să se bucure din plin. „Înainte de toate sunt fericită că sunt sănătoasă. Îmi iubesc vârsta, pentru că este inutil să neg realitatea şi pentru că nu pot să fug de ea”, a spus Helen.

Nu se consideră o femeie foarte frumoasă

Deşi nu se consideră nicio femeie rebelă, şi nici foarte frumoasă, Helen Mirren a acceptat să pozeze topless la vârsta de 64 de ani. Fotografia înfăţişând-o pe actriţă într-o cadă de baie a fost publicată de New York Magazine şi a făcut parte din campania de promovare a fimului „Love Ranch”. Helen joacă rolul proprietarei primului bordel legal în filmul regizat de Taylor Hackford, soţul actriţei, cu care aceasta are o relaţie de 27 de ani.

• „Consola Wii conţine exerciţii foarte amuzante şi variate. Poţi face hula, yoga, step, toate într-o singură şedinţă. Nu te plictiseşti niciodată, pentru că poţi face de fiecare dată altceva. În plus, poţi să-l practici acasă, unde nimeni nu te vede în pantalonii de gimnastică cei vechi“
• „Nu merg în baruri după muncă şi nu merg la restaurant sau la petreceri. După muncă merg direct acasă şi dorm“