Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Când vine vorba despre un machiaj de seară sau de ocazie, e important ca acesta să vă scoată ochii în evidenţă. Din păcate însă, multe persoane folosesc greşit creionul dermatograf sau tuşul de ochi şi, în loc să aibă o privire luminoasă, obţin un machiaj cu pleoape căzute, lipsite din comun. Corectarea pleoapelor căzute se poate realiza cu ajutorul tuşului, printr-un machiaj lifting. Iată care sunt paşii ce trebuie urmaţi în acest sens.

Aplicaţi mai întâi un machiaj de bază
În acest sens, mai întâi se va efectua machiajul-bază, după care se aplică un serum facial hidratant şi se masează zona, pentru ca acesta să fie absorbit în totalitate. Se aşteaptă trei-patru minute, timp în care se încălzeşte fondul de ten în palmă, şi se distribuie cât mai uniform pe ten şi pe decolteu, cu ajutorul buretelui, prin mişcări de tapotare.

Conturaţi sprâncenele
Apoi se fixează totul cu puţină pudră distribuită cu pensula circulară şi se finisează zona sprâncenelor - care pot fi conturate mai bine cu ajutorul unui fard. Multe persoane au o sprânceană mai rară decât cealaltă sau una mai sus decât alta, de aceea inegalităţile pot fi uşor corectate cu o pensulă subţire şi puţină pudră de culoarea firului de păr.

Trasaţi o linie ascendentă cu tuş negru
Odată pudrată faţa, puteţi trece la machiajul ochilor. Mai întâi trasaţi o linie ascendentă cu tuş negru, începând din colţul intern al ochilor spre exterior. Ideal este ca aceasta să nu fie foarte subţire, dar nici prea groasă, şi aveţi grijă să nu o prelungiţi foarte mult, trebuie doar să depăşească puţin pliul ochiului.

Fard negru în colţurile externe ale ochilor
Pasul următor constă în adăugarea fardului negru în colţurile externe ale ochilor şi trasarea unei linii fine cu creion negru pe partea inferioară a genelor. Tot aici, la baza pleoapelor inferioare, puteţi aplica puţin fard maro sau roşcat, iar la sfârşit finisaţi ochii cu un strat generos de mascara de culoare neagră.
Aşadar, corectarea pleoapelor căzute nu este greu de făcut, trebuie doar să stăpâniţi pe deplin regulile unui machiaj lifting cu tuş.

Pont! Cine e începător în trasarea tuşului de ochi trebuie să exerseze înainte de a încerca această strategie. Fie va face un machiaj de probă cu o zi înainte de evenimentul pentru care se pregăteşte, fie va trasa linii foarte subţiri de tuş, pentru început, care se realizează mai uşor.