Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

În timp ce unele mămici îşi lasă fiicele să se machieze de la vârste foarte fragede, altele le interzic cu desăvârşire astfel de practici până ajung adolescente. Noile studii scot însă la iveală adevărul despre cum ar trebui fetiţele să se îngrijească de frumuseţe.

Copilele se rujează, imitându-şi mamele
Un studiu lansat recent de compania de cercetare NPD şi realizat special pentru industria cosmetică dedicată tinerelor a dezvăluit rezultate uimitoare. Se pare că nici măcar adolescentele şi tinerele doamne nu sunt atât de atrase de machiaj cum sunt fetiţele cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. În momentul în care încep să se machieze, cele mai multe copile optează pentru mascara, tuş pentru pleoape şi ruj. Cel mai folosit produs de participante a fost mascara, şi nu rujul sau glosul, aşa cum s-ar fi aşteptat probabil să afle majoritatea părinţilor. Se pare că fetiţele nu folosesc aceste produse lăsându-se influenţate de vedetele preferate, ci pentru că le văd la mame sau la surorile mai mari.

Trebuie încurajate să folosească o cremă hidratantă
Înainte de a decide dacă este sau nu indicat ca fetiţele să folosească produse de machiaj, mămicile ar trebui să ştie că e un lucru pozitiv ca micuţele lor să fie interesate de modă şi de metode de înfrumuseţare. În schimb, dacă li se interzice să se machieze, o vor face pe ascuns. De aceea, specialiştii spun că trebuie încurajate să folosească o cremă hidratantă cu o formulă foarte uşoară sau balsam pentru buze.

Mamelor, ajutaţi-le să aleagă un look natural!
E bine ca fetele să fie învăţate cum se foloseşte corect fiecare produs, însă sugeraţi-le că nu trebuie să facă abuz de nimic. Pot avea voie să se machieze ocazional (cum ar fi la o nuntă sau la ziua unei prietene), dar discret. În caz contrar, riscă să îşi îmbătrânească tenul şi să pară mult mai mari decât sunt de fapt. Mamele trebuie să le ajute să aleagă un look natural, care să le facă să se simtă bine şi confortabil.

• Explicaţi-le celor mici că faţa trebuie curăţată zilnic, mai ales după machiere, pentru că în acest fel se previne şi apariia coşurilor.