Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Orice femeie îşi doreşte să aibă sâni frumoşi şi fermi cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, vârsta îşi spune cuvântul, iar anii care trec nu sunt prea indulgenţi cu fermitatea pielii. Astfel, mai devreme sau mai târziu, sânii se vor lăsa. Nu trebuie însă să vă panicaţi. Pentru a prelungi fermitatea şi frumuseţea sânilor puteţi prepara acasă câteva măşti senzaţionale pentru îngrijirea bustului. Repetaţi ritualul ori de câte ori doriţi, deoarece aceste măşti sunt realizate din ingrediente naturale, ce nu pun în pericol pielea sau sănătatea.

Bananele oferă strălucire pielii
O dată pe săptămână puteţi răsfăţa sânii cu o mască din banane. Pentru aceasta trebuie să zdrobiţi două banane bine coapte, până obţineţi un piure. Aplicaţi pasta pe sâni, apoi îi înfăşuraţi în folie de plastic. Lăsaţi masca să acţioneze 20 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă.

Oul tonifică
Oul este un ingredient extrem de benefic pentru îngrijirea şi tratarea pielii şi este folosit şi în măştile pentru fermitatea sânilor. Tot ce trebuie să faceţi este să bateţi bine un albuş, până devine cremos, şi să-l aplicaţi pe sâni. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă, din abundenţă.

Iaurtul şi vitamina E catifelează
Masca cu iaurt, ou şi vitamina E este simplu de realizat pentru toate tipurile de piele şi sâni şi se poate aplica ori de câte ori doriţi. Este foarte eficientă, iar sânii rămân fermi şi cu pielea fină. Pentru mască aveţi nevoie de o lingură cu iaurt, un ou şi o lingură cu ulei de vitamina E. Amestecaţi toate ingredientele într-un bol şi aplicaţi apoi pe sâni. Lăsaţi masca să acţioneze 20-25 de minute. Masaţi uşor sânii înainte de a-i clăti cu apă călduţă.

Merele vitaminizează
Masca cu mere şi lapte este frecvent folosită de vedete pentru fermitatea sânilor. Aveţi nevoie doar de două ingrediente la îndemâna oricui. Se prepară repede şi are rezultate senzaţionale. Tot ce vă trebuie sunt două mere şi un litru de lapte. Tăiaţi merele şi adăugaţi-le într-o cratiţă, alături de lapte. Le fierbeţi şi amestecaţi continuu până când obţineţi o pastă consistentă. După răcire, aplicaţi pasta pe sâni şi o lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute. Clătiţi întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Romul şi lămâia curăţă în profunzime
Într-un bol amestecaţi o lămâie descojită şi tăiată cubuleţe cu 100 ml rom, pe care o lăsaţi la macerat peste noapte. Aplicaţi pe sâni pasta obţinută şi masaţi uşor. Lăsaţi masca să acţioneze câteva minute, după care clătiţi cu apă caldă şi rece. Această combinaţie curăţă pielea în profunzime şi-i redă aspectul neted.

Lavanda şi extractul de ciulin hidratează
Pentru fermitatea şi hidratarea pielii sânilor puteţi prepara şi o mască din lavandă şi ciulin. Aveţi nevoie de 40 g vaselină, pe care o amestecaţi cu 20 de picături de esenţă de lavandă. Adăugaţi şi 30 ml extract de ciulin şi amestecaţi bine. Masaţi sânii cu această mască şi lăsaţi apoi să acţioneze 20 de minute. Clătiţi la final cu apă caldă.

Ovăzul şi laptele bătut revigorează
Folosiţi unele dintre cele mai banale ingrediente din bucătărie pentru a obţine sâni fermi şi o piele strălucitoare. Pentru această mască amestecaţi 100 g fulgi de ovăz cu 50 ml lapte bătut. Acoperiţi sânii cu masca şi lăsaţi-o să acţioneze până se usucă. Clătiţi apoi bine cu apă caldă.