Main menu

header

23-08-1de Gabriela Niculescu

Anastasia Lazariuc nu are nevoie de prezentare. Interpreta basarabeancă a fost întotdeauna un etalon de frumuseţe. Are un stil de viaţă sănătos, gândeşte pozitiv, şi aceste lucruri se citesc pe chipul său. Am vrut să ne împărtăşească din experienţa sa de a rămâne un om frumos şi ne-a răspuns cu amabilitate la toate curiozităţile.

„Sunt un suflet senin”
- Cum aţi reuşit să vă păstraţi frumuseţea?
- Cândva, pe vremuri, mama îmi spunea că sufletul nu îmbătrâneşte, rămâne veşnic tânăr, iar eu, fiind foarte tânără, nu înţelegeam. Cu timpul însă am constatat că aşa este, cel puţin pentru mine. Eu spun că n-a murit copilul din mine şi pe cât mă pot mobiliza şi acţiona cu forţă în diverse situaţii, pe atât de copilăroasă pot fi în sufletul meu. Sunt un om care crede în bine, un suflet senin, chiar dacă am trecut şi prin situaţii dificile. Cred că frumuseţea vine din interior. Degeaba îţi pui creme pe faţă, îţi faci tot felul de injecţii sau intervenţii estetice dacă eşti un om invidios, ranchiunos, răutăcios. Aceste lucruri nu au cum să nu-şi lase amprenta pe chipul tău. Cum aş putea eu să cânt despre iubire şi lucruri frumoase şi să am un suflet negru? Şi muzica m-a ajutat foarte mult să rămân senină, să trec peste perioadele de cumpănă şi să trăiesc intens momentele de fericire.

- De ce lucruri ţineţi cont când vine vorba despre întreţinere?
- Am citit şi m-am interesat despre multe lucruri care ţin de sănătatea corpului, cel puţin din respect faţă de creaţia lui Dumnezeu. Corpul nostru este creaţia Sa şi este păcat să nu avem grijă de această carcasă pe care ne-a dăruit-o. Neavând grijă de corpul nostru şi trăind haotic ne vom îmbolnăvi, greşelile acestea se răsfrâng asupra noastră, iar noi suntem singurii vinovaţi. Mâncând nesănătos, fumând, pierzând nopţi, ajungem să se resfrângă asupra noastră o mulţime de boli, apoi mergem la farmacie şi la doctori, crezând că o pastilă poate face o minune. Starea se ameliorează pe moment, însă efectele bolii dispar, din păcate, în tot atât timp cât a durat până s-a instalat problema.

„Salatele sunt nelipsite din meniul meu”
- Cum arată meniul dumneavoastră într-o zi obişnuită?
- Primul lucru pe care-l fac atunci când mă trezesc este să beau două pahare cu apă, pentru că, aşa cum ne curăţăm în exterior, trebuie s-o facem şi în interior. Apoi mănânc fructe, pentru că ele sunt hrană organică şi, datorită fructozei, ne dau şi energie. Iarna, când nu sunt foarte multe fructe, înlocuiesc această masă cu suc, pe care-l obţin în casă din fructe de sezon şi legume. După ce beau acest suc sau mănânc fructe, intervine senzaţia de saţietate şi nu-mi mai este foame până la prânz. Chiar şi după ce bem doar apă, senzaţia de foame dispare. Un pahar cu apă consumat înaintea mesei ne-ar ajuta să nu ne mai năpustim înfometaţi asupra mâncării. La prânz, de obicei, mănânc salate. Sunt nelipsite din meniul meu. De când nu prea mai mănânc carne, nici nu-mi mai doresc. Consum doar ocazional, atunci când merg la un eveniment, să nu fac notă discordantă. Dar acasă mănânc doar carne de curcan, pentru că nu are colesterol, şi foarte mult peşte. Seara, dacă nu îmi fac un peşte la cuptor sau la grătar, mănânc tot o salată. Lapte nu prea beau, dar îmi place foarte mult iaurtul şi-l prefer pe cel de capră.

- Există vreun aliment la care nu rezistaţi?
- Nu sunt pofticioasă, n-am fost nici măcar în perioada sarcinii. Nici eu, nici copiii mei nu mâncăm desert. Îl gustăm doar ocazional.

„Dimineaţa fac exerciţii pentru încălzire”
- Sport faceţi?
- Nu merg la sală, dar fac mişcare acasă. Nu te poţi trezi dimineaţa fără să faci câteva exerciţii pentru încălzire timp de o jumătate de oră. Te simţi mai bine şi te revigorează. Am o bicicletă acasă şi în rest fac exerciţii fără aparate. Visez să învăţ să merg pe role şi nepoata mea, care are 18 ani, mi-a promis că mă va ajuta. Sunt o persoană suficient de activă. Nu am nevoie să merg la sală.

- Cum aveţi grijă de piele?
- Nici nu trebuie să ai grijă atâta vreme cât duci o viaţă echilibrată, mănânci sănătos, respecţi orele de somn şi hidratarea. Când vrei să vezi dacă un om este sănătos, atunci te uiţi la pielea lui. Toxinele ies prin piele, iar un ten sănătos reflectă un organism îngrijit şi invers.

- Diete aţi ţinut vreodată?
- Diete, nu, dar post ţin periodic, o dată, de două ori pe săptămână, miercurea şi vinerea.

- Mergeţi la saloane de întreţinere corporală?
- Nu merg la saloane, pentru că mi se pare a fi o pierdere de timp. Dacă îmi fac un masaj, îmi place să rămân în confortul casei şi să mă relaxez.

„Femeia trebuie să fie frumoasă indiferent de situaţie”
- Cum vă place să vă machiaţi?
- Cât mai natural. Aşa mi se pare cel mai frumos şi potrivit, chiar şi pentru fetele tinere care exagerează, vrând să copieze modelele din reviste. Una este revista, alta este viaţa de zi cu zi. Cu cât pui mai puţin machiaj pe faţă, cu atât ai mai multe şanse ca pielea să rămână tânără. Atunci când am fost nevoită să folosesc machiajul pentru filmări sau evenimente am încercat să pun cât mai puţin şi întotdeauna am folosit o bază de machiaj sub fondul de ten. Ştim cu toţii că aceste produse conţin tot felul de compuşi chimici care nu ne fac bine. Când sunt acasă, nu mă machiez niciodată. Dar când ies îmi pun un machiaj uşor. Orice femeie trebuie să fie îngrijită, nu contează că este casnică sau artistă. În primul rând pentru ea, apoi pentru că toată lumea din jur îşi doreşte să o vadă îngrijită, aranjată. Femeia trebuie să fie frumoasă indiferent de situaţie.

23-08-2„Dumnezeu ne-a lăsat atât de multe lucruri, trebuie doar să întindem mâna să le luăm”
- Folosiţi măşti naturiste?
- Există foarte multe măşti naturiste pe care le putem folosi. Eu nu le agreez pe cele din comerţ, pentru că toate au conservanţi ca să reziste cât mai mult pe rafturi. Dacă stăm bine şi ne uităm în jur, Dumnezeu ne-a lăsat atât de multe lucruri..., trebuie doar să întindem mâna să le luăm. O mască pentru hidratare la îndemâna oricui este obţinută din gălbenuş cu ulei de măsline. Sau cu smântână de casă. Depinde de tipul de piele al fiecăreia. Eu, de exemplu, am o piele uscată şi îmi prepar măşti pentru hidratare pe bază de ulei de măsline, de argan, de migdale dulci, presate la rece. Este foarte bun şi un gomaj cu mălai sau cu zaţ de cafea, te revigorează şi lasă şi pielea foarte fină.

- Pentru păr folosiţi vreun remediu naturist?
- Când eram acasă, la Chişinău, fierbeam frunze de nuci şi mă clăteam cu acel ceai. Acum îmi fac măşti cu gălbenuş, ulei de măsline, câteva picături de vitamina E şi de vitamina A şi stau cu ele pe păr cel puţin o oră. Părul are nevoie de ajutor, pentru că factorii de mediu îl afectează.