Main menu

header

24-11-1de Gabriela Niculescu

- Roxana Iliescu se ghidează după sintagma „Minte sănătoasă în corp sănătos“

Roxana Iliescu a trecut într-o etapă superioară de evoluţie, atât fizică şi profesională, cât şi spirituală. Încearcă să păstreze un echilibru în toate activităţile sale, de la cea de realizator tv la postul Transilvania Look la cea de mamă a două fetiţe şi până la viaţa personală. Respectă regulile unui stil de viaţă sănătos, face sport cu antrenoarea Luminiţa Nicolescu şi practică două tipuri de yoga, despre care ne-a vorbit şi nouă. În interviul de mai jos puteţi afla şi opinia Roxanei despre tradiţia Kabbalah, care face furori între vedetele de la Hollywood, dar şi sfatul său pentru perioadele împovărate ale vieţii noastre.

„Încerc să găsesc un echilibru în toate”
- Reuşeşti cu succes să-ţi păstrezi silueta. Cum arată regimul tău alimentar?
- În general mănânc cât se poate de natural, dar nu-mi impun restricţii. Doar că încerc să găsesc în toate, nu doar în alimentaţie, o balanţă, un echilibru. Nu pot spune că e uşor. Pierd şi eu busola din când în când, o regăsesc, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare nouă lecţie care mă ajută să evoluez.

- Cine ţi-a fost sau îţi este alături în evoluţia ta spirituală?
- Au fost multe persoane pe care le-am considerat îngerii mei trimişi să mă ghideze. În realitate, fiecare nouă experienţă de viaţă are ca menire evoluţia noastră spirituală. Trebuie doar să o vezi aşa. Oricum, colegii mei de la Brahma Kumaris, Luminiţa Nicolescu şi Thea Haimovitz, sunt „umerii” cei mai des utilizaţi de mine pentru „încărcat bateriile”. În realitate sunt doar transmiţători. Sursa e una singură pentru noi toţi.

- Cât timp îţi aloci ţie, dincolo de activităţile profesionale, de „meseria” de mamă şi de prieteni?
- În ultimul timp m-am cam neglijat, şi asta s-a simţit imediat. Intri într-un cerc vicios în care te sacrifici pentru alţii, şi de fapt vezi că ceilalţi nu sunt mulţumiţi, că ar vrea mereu mai mult, şi singura soluţie este să spui STOP JOC!, să te depărtezi un pic de la toată nebunia şi să revii focusat pe tine.

24-11-2„Kabbalah potenţează valorile”
- Cum îţi încarci bateriile după un efort susţinut şi în ce perioadă din viaţa ta ai simţit cel mai mult că debordezi de energie?
- Efortul fizic mă încarcă pentru efortul mental şi viceversa. Apoi este nevoie şi de odihnă, şi de perioade de linişte. Doar aşa te încarci cu adevărat. Vara trecută a fost cu siguranţă perioada mea cea mai energetică. Şi asta pentru că aveam un program clar de sport, yoga, relaxare şi vacanţă cu copiii.

- Crezi în tradiţia Kabbalah? Porţi astfel de bijuterii?
- Este o filosofie sau mai bine zis filosofia primordială. Nici nu ştiu să-ţi spun dacă eu cred sau nu în ea... În ce? În adevăr? Clar, da. Bijuteriile Kabbalah nu fac altceva decât să te ajute să te menţii pe linia aleasă de tine, să potenţeze valorile tale. Nu e magie, e pur şi simplu descoperirea sinelui.

„Meditaţi, respiraţi, rugaţi-vă!”
- Ce sfat le dai celor care sunt tot mai împovăraţi de grija zilei de mâine?
- Să spună STOP JOC!, să se depărteze un pic de situaţia aparent imposibilă şi să vadă că toată drama nu este altceva decât o piesă de teatru care poate avea un final fericit doar dacă ne concentrăm mai mult pe spirit. Ştiu că poate părea ipocrit. Pot să vă spun că în perioada asta nebună, nebună toată lumea suferă şi pare că nu mai iese la liman. Nici eu nu sunt scutită. Anumite perioade au fost cumplite, pline de răutăţi de neînţeles, de piedici stupide şi de bani scurşi ca prin sită.

- Cum te „scuturi” de probleme?
- De exemplu: m-am dus la biserică disperată, trimiţând strigăte de ajutor în tot Universul. În trei minute m-au sunat, „întâmplător”, trei prietene de-ale mele să mă întrebe ce fac şi să-mi spună că totul va fi bine. Apoi am ieşit din curtea bisericii şi m-am întâlnit cu o familie distrusă de moartea copilului lor. Şi am înţeles că problemele mele, de fapt, nu sunt probleme. Sunt doar lecţii pe care trebuie să le învăţ. Cu cât reuşesc să mă detaşez mai mult şi să nu mai pun la suflet, cu atât se calmează mai repede situaţia. O rezolvare există întotdeauna. După cea mai neagră noapte iese din nou soarele. Meditaţi, respiraţi, rugaţi-vă, în fine, găsiţi-vă modalitatea ideală pentru voi de a vă întoarce la linişte şi la Sursa supremă!

„Fiecare nouă experienţă de viaţă are ca menire evoluţia noastră spirituală“

24-11-3„Practic RajaYoga şi Hatha Yoga“

- Pari mai echilibrată şi mai împăcată cu tine ca oricând. Ştiu că practici şi yoga. Vorbeşte-mi puţin despre asta.
- Mă bucur că spui asta. Doar că sunt şi eu un om normal, orice schimbare mă dezechilibrează întâi, apoi mă obişnuiesc şi îmi regăsesc starea... Zen. Practic RajaYoga la Centrul „Brahma Kumaris”, dar şi Hatha Yoga la „Fit and Famous by Luminiţa Nicolescu”, acolo unde fac şi sport. RajaYoga este calea concentrării intense, a meditaţiei profunde şi a controlului deplin al minţii. Această formă de yoga se bazează pe perfecţionarea morală şi etică şi pe un control perfect al simţurilor, care gradat conduce la o perfectă concentrare şi meditaţie prin care mintea poate fi liniştită şi eliberată de turbioanele mentale nedorite. Într-o asemenea fază, când această stare este ferm realizată, toate limitările sunt transcense şi, datorită fuziunii complete cu Mentalul Divin Macrocosmic, yoghinul experimentează starea de Supraconştiinţă sau extazul cunoscut în yoga sub numele de Samadhi. Hatha Yoga este calea consonanţei cu energiile subtile benefice ale Naturii, fiind bazată pe echilibrarea polarităţilor fundamentale ale fiinţei, a energiilor solare (+) şi lunare (-). Ea urmăreşte stăpânirea cât mai perfectă a corpului, a simţurilor, controlul cât mai deplin al energiilor vitale, făcând astfel cu putinţă obţinerea unei sănătăţi depline. Aceasta este o condiţie indispensabilă procesului de trezire şi ascensionare a energiei primordiale Kundalini Shakti în corpul yoghinului.