Main menu

header

23-08-1de Gabriela Militaru

- În 1999, revista „People Magazine” a desemnat-o pe actriţă drept cea mai frumoasă femeie din lume

În tinereţe, Michelle Pfeiffer a fost timp de câţiva ani militantă obsesivă a unui cult religios care a ajutat-o să renunţe la vicii, dar a convins-o şi să doneze sume enorme de bani pentru o cauză cel puţin controversată. Căsătoria cu actorul Peter Horton a scos-o pe Michelle de sub influenţa nocivă a mişcării ezoterice şi a readus-o în atenţia regizorilor pentru noi roluri. Mariajul eşuat cu Horton, din 1988, nu a descumpănit-o pe actriţă, care şi-a găsit adevărata dragoste în regizorul David E. Kelley, cu care este căsătorită de 20 de ani. Împreună, cei doi sunt părinţii unei fiice adoptate şi ai unui fiu natural. Viaţa de familie liniştită a ajutat-o pe Michelle să se concentreze asupra carierei sale şi să obţină roluri importante, care i-au adus de-a lungul timpului trei nominalizări la Premiile Oscar şi un Glob de Aur.

„Un zâmbet fericit te face să arăţi mai tânăr şi mai frumos”
Michelle Pfeiffer zâmbeşte tot timpul, pentru că ştie că surâsul o face nu numai să-şi inducă o stare de spirit pozitivă, dar şi pentru că o faţă luminoasă pare mai tânără decât una neutră sau tristă. „Este important să ne concentrăm pe ideea de a fi fericiţi. Un zâmbet fericit te face să arăţi mai tânăr şi mai frumos”, crede actriţa. Întrebată cu câţiva ani în urmă care este secretul zâmbetului său dezarmant, Michelle a glumit că este vorba despre felul în care flirtează cu lumina camerei de filmat.

A suferit cel puţin o operaţie estetică şi injecţii cu colagen la buze
Michelle Pfeiffer s-a declarat adeptă a operaţiilor estetice, atâta vreme cât nu se exagerează cu ele şi cât rezultatele nu afectează aspectul natural. „Sunt de acord cu câteva retuşuri discrete ale feţei. Nu mă deranjează persoanele care apelează la aceste trucuri”, a spus actriţa, care, pentru o vreme, a ales să nu vorbească public despre propriile ajustări. Totuşi, în interviul acordat revistei „ELLE” în 2011, Michelle a decis să ofere publicului indicii că a făcut modificări asupra aspectului său, fără a menţiona care au fost acelea. Potrivit specialiştilor (şi fotografiilor grăitoare), Michelle Pfeiffer a suferit cel puţin o operaţie estetică şi injecţii cu colagen la buze, pentru a le face să pară mai pline, o rinoplastie menită să-i subţieze nasul şi o operaţie la pomeţi pentru a le da un aspect mai proeminent. În plus, actriţa foloseşte ocazional injecţiile cu Botox în zona frunţii, pentru a reduce profunzimea ridurilor în acea zonă.

A renunţat la alcool şi la ţigări şi a devenit vegetariană
Multă vreme, Michelle Pfeiffer a trăit „doar din ţigări, Coca-Cola şi cafea”. Acest stil de viaţă nesănătos s-a schimbat totuşi după ce actriţa a urmărit pentru prima oară un documentar difuzat de CNN, intitulat „Ultimul atac de cord”. Serialul de televiziune prezenta, printre altele, recomandări pentru prevenirea atacului de cord. La un moment dat, chiar şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii Bill Clinton a dat un interviu în care a mărturisit cum viaţa sa s-a îmbunătăţit considerabil atunci când, după atacul de cord suferit, el a ales să devină vegetarian. Aceeaşi decizie a luat-o şi Michelle Pfeiffer. „Tatăl meu a murit de cancer şi mi-am dat seama că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, suntem tot mai expuşi la îmbolnăvire”, a spus actriţa. Ea a adăugat că teama de boală şi dorinţa de a trăi cât mai mult au determinat-o să elimine complet carnea din dieta sa.

„Între felurile principale trebuie să se consume câte o gustare săracă în carbohidraţi”
Deşi a devenit vegetariană, Michelle Pfeiffer nu a renunţat în totalitate la grăsime şi la carbohidraţi. Actriţa recomandă femeilor să consume nu mai mult de două produse interzise pe zi, în ce combinaţie doresc ele. Grăsimi în cantităţi foarte mici, fără zahăr şi doar anumite fructe, este sfatul său pentru femeile care doresc să aibă o dietă sănătoasă. Pentru a evita înfometarea, actriţa recomandă, de asemenea, ca „între felurile principale să se consume câte o gustare săracă în carbohidraţi”.
Michelle a explicat, într-un interviu, că grăsimea este necesară pentru buna funcţionare a organismului. „Un nivel scăzut al grăsimii în organism poate cauza o menstruaţie neregulată şi chiar infertilitate. De aceea, în loc să reducem drastic consumul de grăsimi, putem să intensificăm frecvenţa cu care facem exerciţii fizice”, a explicat ea. Actriţa consideră că organsimul uman, la fel ca şi psihicul, au din când în când nevoie de recompense gastronomice. „Prefer să alerg mai mult şi să-mi permit şi o prăjitură”, este motto-ul actriţei.

Nu se expune la soare, pentru a-şi menţine pielea tânără
Conştientă fiind de faptul că bronzul îmbătrâneşte pielea, Michelle Pfeiffer evită contactul cu razele soarelui. „Obişnuiam să ador soarele când eram mai tânără. M-am născut în California şi mi-am petrecut tinereţea pe plajă. Acum însă soarele îmi provoacă pete albe pe piele, şi de aceea aleg să mă feresc de el. Dacă uit să folosesc loţiune de protecţie, pielea mi se usucă şi se irită”, a spus actriţa.

• Michelle Pfeiffer nu este obsedată de cosmetică: pot trece luni fără să-şi facă manichiura, nu-şi pensează niciodată sprâncenele şi merge la hair-stylist doar în perioada filmărilor

Aplică pe frunte măşti cu ulei de lavandă

Adeptă a unui stil de viaţă organizat, Michelle Pfeiffer detestă să exagereze cu dieta sau cu exerciţiile fizice. „Sportul nu ar trebui privit ca o pedeapsă. Cu cât alergi mai mult, cu atât organismul tău devine mai puţin flexibil, şi de aceea nu trebuie exagerat”, a spus actriţa. În privinţa sportului, de câţiva ani, Michelle face echipă bună cu antrenoarea Kathy Khaeler, care îi recomandă actriţei să alerge între 6 şi 8 kilometri zilnic. De asemenea, actriţa face Pilates, flotări şi power-walking („mers puternic”). Esenţa exerciţiilor power-walking e de a merge cu paşi mari şi cu elan, ajutând mişcările picioarelor cu mişcările energice ale braţelor. Prin acest antrenament, consumul de oxigen şi de calorii creşte semnificativ, un training intensiv poate arde 480-600 de calorii pe oră. Beneficiile acestor exerciţii sunt arderea eficientă a grăsimilor, îmbunătăţirea rezistenţei fizice, obţinerea unei posturi corecte a corpului. Actriţa se mai relaxează făcând meditaţii cel puţin cinci minute pe zi. Pentru o relaxare mai profundă, în perioada meditaţiei, actriţa foloseşte o mască din ulei de lavandă, aplicată pe zona frunţii.