Main menu

header

23-09-1de Gabriela Niculescu

Dana Rogoz este plină de energie, de voie bună şi poartă adesea cel mai frumos accesoriu al unei femei, zâmbetul, asta pentru că este iubitoare de frumos, de natură şi, implicit, de natural. Prezentatoarea emisiunii „De Suflet”, de la Pro TV Internaţional, oferă frecvent sfaturi legate de frumuseţe cititorilor blogului său www.danarogoz.one.ro Tocmai de aceea am vrut să aflăm de la ea ultimele trenduri în materie de cosmetice şi întreţinere personală, dar şi recomandările sale pentru a vă putea păstra tonice.

„Mănânc multe legume şi fructe, care ajută la hidratarea pielii din interior”
- Ce produse cosmetice se regăsesc în trusa ta, cât mai naturale sau rafinate chimic?
- Nu sunt specialistă în acest domeniu, dar în general aleg produsele cosmetice naturale. Cred că mai am ceva timp până la formule chimice extraordinare.

23-09-3- Cum ai grijă de pielea ta? Ce fel de produse foloseşti şi cât de des?
- Folosesc creme puternic hidratante pentru faţă şi uleiuri pentru corp. Spre exemplu, din călătoriile mele în Asia m-am întors de fiecare dată cu ulei de nucă de cocos. O dată pe săptămână folosesc şi un exfoliant - uneori mi-l prepar singură din mălai şi ulei de măsline sau din miere zaharisită şi ulei de nucă de cocos.

- Cât de importantă este pentru tine hidratarea, atât cea din interior, cât şi cea din exterior?
- Recunosc faptul că foarte rar ajung să beau cei doi litri de apă recomandaţi pe zi. Dar mănânc multe legume şi fructe vara, mai ales pepene roşu, care ajută la hidratarea pielii din interior.

„Aplic cremă de faţă, foarte puţin fond de ten, iar la final, apă termală”
- Cum îţi protejezi tenul în perioadele calde? Şi cum faci ca machiajul profesional să nu-l afecteze?
- După fiecare filmare mă demachiez, deoarece nu suport tenul încărcat cu fond de ten şi pudră în timpul zilei. În general aplic cremă de faţă, foarte puţin fond de ten cu factor de protecţie, pe care îl întind şi pe el tot ca pe o cremă, iar la final folosesc un spray cu apă termală.

- Ce tip de machiaj alegi în zilele în care nu ai filmări sau şedinţe foto?
- Cât mai natural. Am un anticearcăn cu tratament, mascara, un blush şi un gloss. Acum folosesc unul care are dublă acţiune, de balsam şi gloss, având la bază trei tipuri de miere. Ziua îl folosesc simplu, iar seara îl aplic peste un ruj colorat.

- Cât de des îţi vopseşti părul?
- De câteva luni nu îl mai vopsesc atât de des, prefer doar să-i fac o dată la două, trei săptămâni câteva şuviţe. Îmi plac rădăcinile naturale mai închise cu blondul meu de acum. E un look în trend, ca să zic aşa. Pentru păr folosesc tot uleiuri - îmi aplic aproape în fiecare zi câte o picătură pe vârfuri. Iar o dată la două săptămâni folosesc câte o mască puternic hidratantă.

„Primesc cele mai multe complimente atunci când zâmbesc”
- Foloseşti măşti naturiste pentru ten?
- Tocmai ce mi-am cumpărat o astfel de mască pentru faţă. E prima oară când folosesc aşa ceva, dar m-a tentat, pentru că e cu ciocolată şi se aplică uşor. În plus, nu trebuie să stau mai mult de câteva minute cu ea.

23-09-2- Ce importanţă are parfumul în ecuaţia frumuseţii?
- Îmi aleg greu parfumul. În general nu folosesc mai mult de două pe sezon. Parfumul preferat îmi dă o stare de spirit extrem de bună, iar asta se vede şi la exterior. Mai ales că eu cred cu tărie că o femeie este cea mai frumoasă când este fericită. Eu, spre exemplu, primesc cele mai multe complimente atunci când zâmbesc de fericire.

- Spune-ne câteva ponturi pentru a arăta bine.
- Chiar dacă vara este pe sfârşite, nu exageraţi cu bronzul, pentru că soarele îmbătrâneşte prematur pielea, iar din cauza ultravioletelor riscaţi să rămâneţi cu pete, şi faceţi zilnic plimbări pe jos.

„O dată pe săptămână folosesc şi un exfoliant - uneori mi-l prepar singură din mălai şi ulei de măsline sau din miere zaharisită şi ulei de nucă de cocos“

„Folosesc un gel cu efect treptat de bronzare“

- Cum alegi să te bronzezi?
- Nu folosesc solar, nu îmi place să stau la plajă cu orele, aşa că o cremă autobronzantă mi se pare soluţia cea mai bună. Fiindu-mi teamă să nu mă bronzez neuniform, am preferat să folosesc o cremă cu efect treptat de bronzare. O prietenă m-a convins să încerc chiar un gel autobronzant şi, dincolo de faptul că am obţinut un bronz natural, are efect şi de hidratare, având la bază o combinaţie de uleiuri de cocos, palmier şi şofran. În general, cremele sau gelurile autobronzante mi se pare că usucă şi mai tare pielea, dar acesta, dimpotrivă, o hidratează. Aşa că acum folosesc un gel cu efect treptat de bronzare şi îmi place rezultatul.