Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Machiajul: între zână şi vampă

Ultimul trend în materie de machiaj înclină spre look-ul natural şi aerul romantic-parizian. Makeup-ul în tonuri nude, cât mai apropiate de culorile naturale ale pielii şi ale buzelor, va predomina în 2014, dar va fi în contrast cu machiajul de ocazie, ce se va axa pe nuanţe vii, puternice şi pe forme geometrice bine conturate. Astfel putem spune că anul acesta este unul al contrastelor, făcând trecerea de la figura angelică la cea de vampă. Din imaginile prezentate vă puteţi inspira pentru a vă realiza machiajul ochilor de zână, dar şi unul mai îndrăzneţ, pentru ocazii speciale.

Coafura: predomină volumul şi împletiturile

Împletiturile, care s-au bucurat de maximă popularitate şi în 2013, vă vor pune părul în valoare şi anul acesta, cu deosebirea că trebuie să fie lejere, cât mai puţin studiate. La fel şi cocurile. Părul trebuie prins în agrafe, fără prea multe produse de coafare implicate. Tendinţele acestui an înclină spre lejer, uşor neglijent, rebel. Părul cu volum şi buclele largi, cu aspect natural, vor fi în trend. Culorile acestui an sunt cât mai naturale, de la blond nisipiu până la şaten închis. Evitaţi roşcatul şi brunetul.

Manichiura: faceţi trecerea la natural

Tendinţele în materie de manichiură pentru anul acesta se schimbă complet. A venit vremea să renunţaţi la unghiile false şi la aplicaţiile cu gel, pentru că se poartă unghiile scurte, cu colţurile uşor rotunjite.
Nici lacul de unghii nu a rămas acelaşi, singurele care nu se demodează fiind nuanţele de roşu. Însă, în trend sunt lacurile metalice, cele mate şi cele cu aspect uşor grunjos. Acestea din urmă au mai multe avantaje, după cum vedeţi în imagini. Dacă aplicaţi un lac de unghii transparent peste ele, vor căpăta un luciu puternic, putând astfel să combinaţi aspectul mat cu cel lucios. Se poartă foarte mult nuanţele de bej şi maro, iar pentru ocazii speciale, negrul predomină fie combinat cu argintiu la bază, fie cu bandă lucioasă la vârf.