Main menu

header

22-09-1de Gabriela Militaru

- Superba actriţă a cărei privire pare să ascundă zeci de mistere se menţine în formă cu un program foarte riguros, de la care nu se abate niciodată

În ciuda frumuseţii sale, Kim Basinger, care a mărturisit că suferă de agorafobie (n.r. - teama de spaţii largi), nu s-a simţit niciodată confortabil să fie privită. Şi totuşi, ea a reuşit printr-o voinţă de fier să-şi înfrângă anxietatea şi să devină una dintre actriţele de la Hollywood cel mai apreciate şi elegante. După ce, în trecut, a câştigat un Oscar pentru rolul din „L.A. Confidential” şi a pierdut două căsnicii, actriţa se bucură, în prezent, să fie mama unei frumoase tinere de 18 ani. Anii în care a luptat cu fostul soţ, Alec Baldwin, pentru custodia fiicei lor, Ireland, par de mult apuşi. La 60 de ani Kim se mândreşte că fiica sa o consideră cea mai înţeleaptă şi mai frumoasă mamă din lume, „alături de care te simţi întotdeauna eclipsată”.

E o mare admiratoare a gelului facial cu proteină din grâu
Pe lângă rutina zilnică, ce constă în exfoliere, curăţare şi hidratare a tenului, Kim Basinger este o mare admiratoare a gelului facial cu proteină din grâu. Această nouă găselniţă a chirurgiei plastice se vrea o alternativă pentru operaţiile de întinerire. Această adevărată terapie pe bază de proteină de grâu furnizează pielii un excelent supliment nutritiv şi hidratant. Proteina de grâu hidrolizată furnizează o emulsie care penetrează tenul până în cele mai adânci straturi ale pielii unde acţionează, reducând ridurile şi ajutând la protecţia împotriva semnelor vizibile ale trecerii timpului. Efectul de antiîmbătrânire este produs de creşterea volumului de colagen din piele, fapt care dă fermitate şi elasticitate şi tonifică tenul. Acest procedeu este unul natural şi sănătos, pentru că nu necesită ace, operaţie sau laser. Pe lângă efectul de întinerire a pielii, acest gel aduce tenului şi beneficiul de a se putea regenera şi detoxifica mai uşor.

Specialiştii au identificat semne ale intervenţiilor chirurgicale
Deşi Kim Basinger nu a vorbit niciodată deschis despre operaţiile estetice, ea a lăsat să se înţeleagă că este împotriva intervenţiilor artificiale. Cea care a susţinut mereu că actriţa nu a suferit nicio operaţie estetică este fiica sa, Ireland Baldwin. În 2012, în ziua în care Kim a împlinit 59 de ani, fiica sa i-a adresat o scrisoare pe o reţea de socializare, numind-o pe mama sa „cea mai frumoasă femeie care a existat şi care va exista vreodată”. Ireland, care a debutat de curând în lumea modellingului, a adăugat că mama sa este frumoasă „în mod natural”. „Doamnelor, dacă vreţi să evitaţi botoxul şi orice alt tratament de piele, luaţi sfaturi de la mama mea! Ea nu a suferit nicio intervenţie de acest gen pentru că nu se expune niciodată la soare”, a scris Ireland, adăugând că mama sa arată ca şi cum ar avea 17 ani.
Deşi Kim Basinger a lăsat să se creadă că nu este o adeptă a operaţiilor estetice, specialiştii în domeniu sunt de părere că actriţa a suferit câteva intervenţii. În urmă cu doi ani, Kim a fost fotografiată părăsind o clinică medicală din Beverly Hills, arătând bizar. Actriţa avea faţa acoperită cu o pătură de sub care se putea ghici un ten umflat. S-a crezut atunci că ea tocmai fusese supusă unei intervenţii estetice. „De obicei, după tratamentele de piele, tenul pacientului rămâne umflat pentru câteva zile, şi este posibil ca asta să se fi întâmplat şi în cazul lui Kim”, a fost de părere chirurgul estetician dr. David Shafer.

Are o dietă bogată în „calorii sănătoase”
Kim Basinger are mereu grijă ce mănâncă pentru a nu se îngrăşa. De aceea, actriţa are o dietă organizată în aşa fel încât să îi ofere energie, dar să nu-i dea bătăi de cap cu kilogramele în plus. „Îmi place să mănânc produse proaspete şi neconservate. Cu cât mâncarea este într-o stare mai naturală, cu atât este mai sănătoasă”, a spus ea. Planul nutriţional al actriţei numără între 1.500 şi 2.000 de calorii pe zi.
Micul dejun: de dimineaţă, Kim serveşte o masă bogată în proteine şi este formată din două ouă fierte cu o felie de pâine neagră prăjită şi un bol mic de căpşuni tăiate rondele.
Gustarea de dinainte de prânz: pentru a evita sentimentul de foame, între mese, actriţa mănâncă 20-30 g alune.
Prânzul: la jumătatea zilei, Kim preferă să consume tofu sau peşte asezonat cu sote de varză creaţă, preparat cu ulei de măsline şi usturoi.
Gustarea de dinainte de cină: după-amiaza, actriţa serveşte o felie de pâine neagră prăjită cu o linguriţă cu unt de alune.
Cina: la masa de seară, Kim se desfată cu Sashimi (o delicatesă de origine japoneză pe bază de peşte) şi mix de legume.
Băuturi: actriţa a mărturisit că urmăreşte să se hidrateze foarte bine pe tot parcursul zilei. De aceea, ea consumă foarte multă apă sau ceai verde. Ocazional savurează un pahar cu vin.
Kim crede cu sfinţenie în dieta sa, fapt care o uimeşte chiar şi pe antrenoarea personală, Kathy Kaehler. „Kim nu se abate niciodată de la planul său nutriţional. Deseori îi spun că micile abateri nu o vor face să abdice de la program, dar refuză să mă asculte”, a spus Kathy.

• Eforturile actriţei de a se menţine suplă se datorează trecutului său de fotomodel, când cerinţele meseriei, uneori exagerate, au făcut-o să se simtă nesigură de frumuseţea sa

Merge la sală de şase ori pe săptămână

Asemenea multor celebrităţi, Kim Basinger bea cafea nu atât pentru gustul revigorant, cât pentru beneficiile dietetice asupra organismului. „O cană cu cafea înainte de gimnastică mă ajută să ard mai multă grăsime”, a spus actriţa. Se pare că ea s-a documentat în această privinţă, pentru că, potrivit Institutului Australian de Sport, cofeina determină muşchii să folosească mai multă energie din grăsimi decât masa musculară. În plus, cafeaua accelerează metabolismul şi reduce pofta de mâncare. Este de înţeles că cercetările se referă la cafeaua simplă, şi nu la cea cu frişcă, ce conţine grăsimi şi zaharuri.
Fostă balerină în copilărie şi model în tinereţe, Kim Basinger ştie cât de importantă este mişcarea pentru organism. De aceea, actriţa are un program de exerciţii fizice foarte bine pus la punct de antrenoarea sa personală. Actriţa merge la sală de şase ori pe săptămână, pentru cel puţin o oră, uneori depăşind timpul pus la dispoziţie sportului, preferând să alerge ori să facă yoga. „Uneori, Kim exagerează cu mişcarea. Este atât de determinată să-şi respecte programul, încât uneori se forţează prea tare”, a spus Kathy.
În materie de sport, rutina zilnică a actriţei cuprinde 16 activităţi diferite, care includ exerciţii cardio, bicicletă, abdomene, întinderi ale braţelor şi picioarelor, exerciţii pentru muşchii fesieri.

• Kim Basinger a fost avertizată în repetate rânduri de antrenoarea Kathy Kaehler că ritmul prea alert în care face sport poate favoriza vătămări corporale, din cauza suprasolicitării muşchilor şi oaselor
• La sfârşitul anului 2013, Kim Basinger a semnat un contract prin care revine în lumea modellingului la 60 de ani! Ca o ironie a sorţii, la noua agenţie, actriţa va fi colegă chiar cu fiica sa