Main menu

header

10-07-1de Gabriela Niculescu

Dorinţa permanentă a doamnelor de a rămâne tinere face ca industria frumuseţii să se dezvolte în mod constant. Astfel a apărut o nouă tehnică de reîntinerire a tenului şi anume peeling-ul cu enzime (peeling=exfoliere în traducere liberă). Delia Laios (foto), cosmeticiană în cadrul clinicii „Smile Factory”, ne-a explicat cum funcţionează acesta şi cui i se adresează.

O alternativă mai sigură la cele chimice
Peeling-urile cu enzime sunt o alternativă a peeling-urilor chimice, mai ales pentru persoanele care au o piele extrem de sensibilă sau pur şi simplu foarte subţire. Acest tip de tratament se bazează pe aplicarea unui exfoliant enzimatic, care induce exfolierea controlată a stratului superficial al epidermului format din celule moarte, şi ajută astfel la îmbunătăţirea texturii pielii, aceasta devenind mai luminoasă.
„Peeling-urile pot fi diferenţiate în patru mari categorii: natural, uşor, mediu şi profund, acestea fiind indicate în cazul mai multor afecţiuni, printre care acnee de gradele I-IV, hiperpigmentaţii ale pielii, fotoîmbătrânire, riduri şi linii fine şi piele hipersensibilă”, ne-a spus cosmeticiana.

„Folosiţi creme emoliente în perioada de tratament”
Peeling-ul cu enzime dă rezultate excelente după aplicări multiple (şedinţe diferite) şi vă puteţi pregăti pielea pentru acest tratament cu ajutorul unui prepeel efectuat acasă cu două, trei săptămâni înainte de peeling-ul la salon, care se realizează în 30-40 de minute. Peeling-ul uşor poate fi făcut săptămânal, cu o perioadă de refacere de una-două zile, nivelul de risc al tratamentului fiind foarte scăzut.
„Pe lângă pregătirea pentru efectuarea procedurii la salon, eu le mai recomand clientelor să folosească în perioada de tratament şi creme emoliente, bogate în enzime şi compuşi naturali, care ajută la refacerea ţesutului, la o hidratare intensivă. Există foarte multe produse de acest fel, care au la bază ingredienţi activi din extracte de plante şi sunt capabile să refacă ţesutul”, ne-a explicat specialista Delia Laios.

• Peeling-urile, de orice natură ar fi ele, sunt recomandate a fi făcute în sezonul rece, deoarece vara razele soarelui pot duce la pigmentări nedorite ale tenului proaspăt tratat!