Main menu

header

23-08-1de Gabriela Niculescu

Am purtat o discuţie depre ultimele trenduri în materie de întreţinere şi remodelare corporală cu Lili Baaddi, managerul centrelor de slăbit şi înfrumuseţare „Silhouette”. Fiind o specialistă în domeniul frumuseţii, ne-a împărtăşit şi câteva secrete despre produsele profesionale folosite în această industrie şi despre metodele prin care ne putem păstra tinereţea pielii.

„E necesară recomandarea specialistului”
- Care este primul lucru pe care l-aţi recomanda în materie de întreţinere şi remodelare corporală?
- Tratamentele corporale şi faciale trebuie realizate în urma unei vizite la medicul specialist. Tratamentele nu se fac după ureche sau la recomandarea unei persoane neavizate. Este foarte important să combatem această mentalitate.

- Clientele vin la centru şi vor poate un pachet generalist de proceduri de înfrumuseţare. Cum se desfăşoară procesul de alegere a tratamentelor?
- Noi am emis trei carduri cu proceduri, în funcţie de nevoile şi de timpul fiecărei femei. Aceste carduri includ un anumit număr de tratamente, dar nu sunt specificate care din lista noastră să fie aplicate. În urma evaluării făcute de personalul nostru medical i se prescrie clientei tratamentele potrivite pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

- Cum priviţi ofertele care au împânzit internetul de gen „zece şedinţe de tratament la preţul redus de x lei”?
- Fiind trainer internaţional, în momentul în care m-am întors în ţară am încercat din răsputeri să combat această mentalitate, pentru că este complet greşită şi poate aduce mari prejudicii. Un pachet de zece şedinţe este ok, dar, punctual, cineva care are de slăbit 20 de kilograme nu poate face acelaşi tratament de fiecare dată, pentru că organismul nu va răspunde. Este o situaţie similară cu cea a unui exerciţiu fizic, dă randament un timp, până când organismul se obişnuieşte, apoi nu se mai întâmplă nimic. Pentru ca organismul să răspundă la o procedură, aceasta trebuie să fie adaptată constant.

„Gomajul, secretul pielii frumoase”
- Consideraţi că doamnele care nu-şi pot permite să vină la centru îşi pot realiza acasă produse cosmetice din ingrediente naturale care să le ajute?
- Tot ceea ce se întâmplă în centrele noastre şi în laboratoarele Guinot nu se poate reproduce acasă, pentru că aceste produse sunt prelucrate în laboratoare extrem de performante. Produsele acestea sunt naturale şi pure, îmbuteliate şi aduse într-o anumită stare, în condiţii de laborator. Eu nu pot recomanda pentru o mască, de exemplu, un fruct plin de hormoni, care a fost transportat şi manipulat până a ajuns la cititoare în bucătărie. Deoarece nu vreau să spulber speranţe de îngrijire, aş vrea să menţionez că centrul nostru are oferte la un preţ foarte accesibil pentru tratamentele extrasezon. Printre clientele fidele se numără doamnele care investesc puţin şi calculat şi care profită de ofertele noastre.

- Secretul unei pieli frumoase?
- Pentru a avea o piele frumoasă trebuie să fim foarte hidrataţi, iar aici vorbim despre acel film hidrolipidic care trebuie să fie în echilibru. Apa - aşa cum o aduci în celulă, aşa se evaporă. Cum ne asigurăm că nu pleacă din celulă? Exfoliem cât mai repede tot ceea ce este celulă moartă pe piele. Cheia pentru acest procedeu este gomajul. Are efect atât la suprafaţă, pentru îndepărtarea ţesutului cornos, cât şi în profunzime, având o acţiune regenerantă. Pielea are o anumită grosime şi, dacă noi o exfoliem, o subţiem şi automat se regenerează. Prin refacerea ţesutului, pielea este mai catifelată, strălucitoare şi uniformă. În plus, astfel se pune în funcţiune şi mecanismul de producere a colagenului şi a elastinei, aşa că pielea devine şi mai elastică. Foarte importantă este şi exfolierea pe corp, în funcţie de tipul de piele şi de tipul de gomaj, pentru că sunt o multitudine, de aici necesitatea de a consulta specialistul. Sunt persoane care trebuie să se gomeze aproape zilnic, dar orice tip de piele trebuie gomat măcar o dată pe săptămână. Odată ce am gomat trebuie să hidratăm cu un produs adecvat, potrivit pentru tipul de piele, şi să regenerăm cu un produs hrănitor.

„Este bine ca produsele de hidratare să conţină uleiuri esenţiale”
- Cum regenerăm ţesutul?
- Hrănind celula. Dimineaţa se recomandă să aplicăm un produs hidratant, şi seara, un produs regenerant, hrănitor. Pentru pielea sensibilă se recomandă Gomage Facile, un gel de duş cu granule ce înlătură ţesutul mort. Acesta poate fi folosit zilnic, pentru toate tipurile de piele. Mai sunt gomajele cu kiwi, cu zahăr, cu nisip de Bora-Bora. Cel pe bază de zahăr se recomandă pentru tenul gras. Şi nu uitaţi că gomajul se face în funcţie de diagnosticul pielii.

- Care este produsul cel mai eficient pentru hidratare: crema, laptele de corp sau uleiurile esenţiale?
- Uleiul esenţial este un ingredient ce poate fi regăsit atât în laptele de corp, cât şi în cremă. Acesta are molecula foarte mică şi este ingredientul activ cu cea mai performantă eficienţă. În mormintele faraonilor s-au descoperit mumii de 500 de ani în care s-au găsit celule vii, pentru că acele corpuri au fost unse cu uleiuri esenţiale înainte ca procesul de deces al organismului să fie instalat. În topul produselor de îngrijire sunt gelurile de hidratare pe bază de uleiuri esenţiale, apoi laptele, crema şi uleiul de corp. Vă recomand ca produsele de hidratare pe care le folosiţi să conţină uleiuri esenţiale.

Remodelare corporală cu tehnologie performantă

- Prezentaţi-ne câteva dintre aparatele de ultimă generaţie pe care le deţineţi şi beneficiile lor.
- LipoSonix funcţionează cu ultrasunete focalizate, de înaltă intensitate, pentru distrugerea definitivă a celulei grase (liposucţie nonchirurgicală). Se face o remodelare corporală, prin scăderea a una, două măsuri la haine după doar o şedinţă.
Viora Reaction acţionează mecanic, prin vacuum, iar cu ajutorul manipolului prevăzut cu doi electrozi şi o cameră de lucru se fac mişcări specifice pe zona stabilită. Se stimulează fibrele de colagen şi elastină şi se pot lucra şi faţa, şi corpul.
Thermage acţionează prin intermediul radiofrecvenţei şi stimulează straturile profunde de colagen. Se obţin îmbunătăţirea tonusului tegumentar, estomparea ridurilor şi liniilor fine, definirea buzelor şi ameliorarea celulitei.
So-Up acţionează prin masaj conectival, radiofrecvenţă, ultrasunete superioare şi fotodinamică. Are ca efect stimularea metabolismului celular, a circulaţiei, a fibrelor de colagen şi elastină, topirea depozitelor grase, eliminarea toxinelor de la nivel celular şi distrugerea nodulilor de celulită.
Anthelia acţionează prin intermediul luminii pulsate policromatice. Are mai multe efecte, în funcţie de aplicaţia selectată: îndepărtează părul nedorit, tratează petele pigmentare şi cuperoza, stimulează colagenul, reduce ridurile.

„În topul produselor de îngrijire sunt gelurile de hidratare pe bază de uleiuri esenţiale, apoi laptele, crema şi uleiul de corp“