Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Prima periuţă din lume care poate fi conectată la internet a fost lansată la începutul acestui an în SUA, în cadrul unui eveniment care precede expoziţia IT Consumer Electronics Show, din Las Vegas. Inventatorii periuţei îi îndeamnă pe amatorii de tehnologie să îşi perieze dinţii inteligent. Compania spune că era nevoie de o reinventare a produselor de îngrijire orală, în condiţiile în care industria de resort nu a mai evoluat de ani buni.

Indică gradul de curăţenie orală
Periuţa de dinţi Kolibree, aşa cum a fost numită, după numele companiei inventatoare, este dotată cu senzori care detectează cantitatea de tartru ce este îndepărtată de pe dinţi în timpul periajului şi înregistrează fiecare periaj, pentru ca utilizatorii să poată menţine un ritm susţinut de îngrijire a dinţilor. Periuţa trimite toate informaţiile wireless către o aplicaţie de smartphone, ce le poate veni în ajutor inclusiv părinţilor care vor să monitorizeze modul în care copiii lor se spală pe dinţi. „Atunci când foloseşti o periuţă de dinţi obişnuită nu ştii niciodată cât de mult ai curăţat. Ar putea fi doar 30%”, a precizat cofondatorul Kolibree Loic Cessot. Aplicaţia pentru noua periuţă de dinţi le poate indica utilizatorilor dacă nu au curăţat anumite zone ale danturii sau dacă nu se periază eficient.
Inventatorii periuţei inteligente au de gând să scoată produsul la vânzare în toată lumea în al treilea trimestru din 2014. Preţurile vor varia între 99 şi 200 de dolari, în funcţie de model, iar aplicaţia va fi gratuită.

• Înregistrarea fiecărui periaj îi poate ajuta pe utilizatori să ţină un jurnal al igienei orale, atenţionându-i când curăţenia nu a fost una corespunzătoare şi ajutându-i să corecteze micile greşeli devenite obiceiuri