Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Majoritatea femeilor frecventează saloanele de înfrumuseţare pentru a-şi îngriji părul, tenul sau a se asigura că va dispărea de pe coapse celulita inestetică. Însă câte dintre ele acordă atenţia cuvenită mâinilor, celor care ajută la realizarea tuturor acestor acţiuni? Dacă v-aţi pus deja această întrebare, dar n-aţi ştiut de unde să „apucaţi” tratamentul, iată soluţia: cinci paşi pentru îngrijirea mâinilor.

Săpunul cu glicerină, sănătate curată
Apa dură, iar uneori şi săpunul de proastă calitate fac mâinile aspre şi urâte. Pentru a vă bucura din nou de o piele catifelată şi frumoasă, ca în adolescenţă, e esenţial să acordaţi câteva minute, zilnic, acestor părţi ale corpului. Cel puţin acasă alegeţi un produs de curăţare blând, care să conţină glicerină sau uleiuri şi care să nu deshidrateze pielea, iar de preferat e ca apa folosită la spălat să fie călduţă.

Exfoliere cu zaţ de cafea şi tărâţe
Dacă pielea este deja gârbovită, aspră, e ideal să apelaţi la o procedură de exfoliere. Poate fi vorba despre o procedură simplă (zaţ de cafea, tărâţe sau iaurt amestecat cu zahăr), care poate fi aplicată fără probleme acasă. Atenţie însă! Pentru ca rezultatele să se vadă şi să fie unele de durată, e ideal să repetaţi procedeul cel puţin o dată pe săptămână, dacă nu de două ori.

Catifelare cu măşti şi masaj
Pentru a avea mâinile mereu catifelate e ideal să folosiţi zilnic o cremă hidratantă. Sau să faceţi, cel puţin o dată pe săptămână, un tratament simplu, dar eficient: cufundaţi mâinile pentru cinci minute într-un bol cu apă călduţă în care aţi pus o lingură cu zeamă de lămâie, o linguriţă cu ulei de măsline şi una cu glicerină, apoi masaţi-le cu blândeţe. Chiar şi un singur minut de masaj va stimula circulaţia, asigurând astfel aportul de substanţe nutritive la nivelul mâinilor şi va face pielea mult mai suplă şi mai strălucitoare.

Nu uitaţi de fotoprotecţie
Mâinile sunt tot timpul expuse soarelui sau vântului, indiferent de sezon şi dacă ieşiţi sau nu la plajă. Cu toate astea, multe persoane folosesc crema cu factor de protecţie pentru ten sau corp, dar pe mâini nu, ceea ce este total greşit. Aşadar, renunţaţi la acest obicei şi oferiţi-le şi lor fotoprotecţie, chiar şi cu factor mai mic (15). De asemenea, atunci când faceţi curăţenie acasă nu uitaţi niciodată de mănuşi, pentru că produsele chimice sunt duşmani de temut ai pielii, îmbătrânind-o mai rapid.

Cuticulele trebuie tăiate mai rar
Şi cum mâinile trebuie luate „la pachet” cu unghiile, nu trebuie să uitaţi să folosiţi un produs contra exfolierii şi ruperii acestora sau să le ţineţi câteva minute într-un vas cu puţin ulei călduţ, de două ori pe săptămână. Cât despre cuticule, cu cât sunt tăiate mai des, cu atât cresc mai neregulat, iar micile traumatisme apărute inevitabil predispun ţesutul din jurul unghiilor la infecţii bacteriene sau micotice. De aceea, tratamentul cu ulei este bun şi pentru ele. De asemenea, nu uitaţi să lăsaţi unghiile să respire. Aşadar, cel puţin o dată pe lună, e bine să stea neojate şi nelăcuite, cel puţin două-trei zile.

• Hidratarea este cel mai important pas în îngrijirea pielii. Aşadar, nu uitaţi să folosiţi cu regularitate o cremă