Main menu

header

467 4 1de Gabriela Militaru

Joan Collins şi-a început cariera de actriţă la numai 9 ani. 71 de ani şi cinci căsătorii mai târziu, ea apare încă în producţii de succes şi are o viaţă de familie fericită. În plus, actriţa devenită celebră prin rolul din serialul „Dinastia” arată mai bine ca niciodată. În cazul său, secretul tinereţii fără bătrâneţe este grija deosebită pe care o are pentru îngrijirea tenului, care, după spusele sale, nu a cunoscut nicio intervenţie chirurgicală.

Foloseşte creme pentru ten de la 14 ani

Joan Collins a mărturisit că în fiecare zi, după rutina de dimineaţă, foloseşte o cremă hidratantă, după care îşi aplică pe faţă fond de ten, fard de pleoape, mascara şi ruj. Actriţa a recunoscut că nu pleacă niciodată de acasă înainte ca machiajul său să fie perfect. „Singurele persoane care m-au văzut fără machiaj sunt familia, soţul şi grădinarul meu”, a glumit actriţa într-un interviu. Ea a dezvăluit, de asemenea, că foloseşte creme pentru ten de la vârsta de 14 ani, şi de atunci nu a trecut nici măcar o zi fără să-şi hidrateze tenul, indiferent de cât de obosită sau de grăbită ar fi. „Îngrijirea tenului necesită mult timp, însă fără aceasta ar fi ca şi cum nu mi-aş spăla părul sau dinţii”, a spus ea. Joan consideră că un machiaj bine realizat face tenul să pară mai tânăr. „Dacă vreţi să arătaţi tinere, începeţi să folosiţi corect machiajul”, este sfatul său pentru femei.

Neagă că a apelat la operaţii estetice

467 4 2Atunci când nu evită să vorbească despre operaţiile estetice, Joan Collins susţine că nu a intervenit niciodată chirurgical pentru a-şi atenua defectele feţei. Întrebată dacă se simte ofensată de subiectul operaţiilor estetice, Joan a răspuns negativ, adăugând că expresiile feţei sale sunt suficient de puternice pentru a nu avea nevoie de intervenţii artificiale. „Operaţiile estetice sunt răzbunarea femeilor fade”, a afirmat actriţa. Ea a adăugat că tenul său nu are nevoie de intervenţii chirurgicale şi pentru că a fost şi este foarte bine îngrijit. „Adevărul este că am întotdeauna grijă de pielea mea şi port mereu machiaj”, a explicat ea. În ciuda faptului că Joan a infirmat că ar fi făcut operaţii estetice, există mulţi specialişti care consideră că actriţa are un motiv bun pentru a nu recunoaşte adevărul. Ei consideră că Joan, care este imaginea unei creme antiîmbătrânire, ar face o defavoare mărcii pe care o reprezintă dacă ar recunoaşte că aspectul tânăr al tenului său se datorează operaţiilor estetice, şi nu este efectul utilizării cremei.

Chirurgii susţin că ea a suferit cel puţin un facelift

Pornind de la premisa că o femeie de 80 de ani nu poate arăta atât de bine fără ajutorul operaţiilor estetice, specialiştii au făcut câteva cercetări, comparând fotografii mai vechi şi mai noi ale actriţei. În urma unor analize minuţioase, mai mulţi chirurgi esteticieni au declarat că Joan Collins şi-a făcut cel puţin câteva operaţii estetice. Medicii esteticieni Michael Salzhauer şi Paul Nassif sunt de părere că ea a suferit cel puţin un facelift, o rinoplastie şi o operaţie de ridicare a sprâncenelor. Ei cred chiar că Joan a făcut prea multe operaţii estetice, rezultatul fiind unul nesatisfăcător pentru tenul său, care arată „mult prea împietrit” în comparaţie cu restul pielii. „Toate procedurile la care a fost supusă actriţa sunt exagerate. I-aş recomanda să nu se mai supună niciunei alte intervenţii”, a comentat medicul Nassif, specialist în reconstrucţie facială şi rinoplastie la un prestigios centru medical din California.

„Mi-am făcut o injecţie cu Botox în frunte şi m-a durut foarte rău, aşa că am renunţat”

Continuând să nege că ar fi făcut vreo operaţie estetică, Joan Collins a recunoscut însă că a folosit Botoxul, dar că experienţa a fost traumatizantă pentru ea. Aceasta a povestit în cadrul unui interviu experienţa sa, calificând intervenţia drept una extrem de dureroasă. „Mi-am făcut o injecţie cu Botox în frunte şi m-a durut foarte rău, aşa că am renunţat”, a spus actriţa. În acelaşi interviu, ea a mărturisit că mai mult decât de durere se teme de efectele nocive pe care Botoxul le poate avea asupra pielii. „Câteva prietene de-ale mele au folosit Botox şi au rămas cu noduli pe faţă. Asta ca să nu mai vorbesc despre buze”, a explicat actriţa. În schimb, Joan le sfătuieşte pe femei să nu uite de efectele pe care odihna le are asupra tenului. „În loc de operaţii estetice, femeile ar putea să se ferească de soare şi de praf, să se machieze şi să doarmă cât mai mult”, a spus ea. În plus, le recomandă femeilor să nu slăbească brusc, pentru că pierderea kilogramelor poate avea ca efect apariţia ridurilor.

Femeile mai în vârstă sunt sexy şi vibrante

Joan Collins crede că frumuseţea vine odată cu vârsta. Mai mult decât atât, ea consideră că moda s-a schimbat, şi că acum femeile de 60 de ani arată ca şi cum ar avea 45. „Am prietene de 70 de ani care arată extraordinar de bine pentru că au grijă de ele”, a spus actriţa. Joan a devenit, de asemenea, faimoasă pentru celebra sa afirmaţie, potrivit căreia „sexul este mai bun decât Botoxul”. De-a lungul timpului, ea a susţinut că o relaţie amoroasă în care partenerii se bucură constant de frumuseţea fizică şi sufletească a celuilalt este cheia pentru un organism vitalizat şi tânăr. Şi apoi, Joan nu se teme de bătrâneţe. „Îmbătrânirea este ceea ce faci dacă eşti norocos”, a glumit ea într-un interviu.

• Actriţa cu cea mai longevivă carieră de la Hollywood respinge ideea operaţiilor estetice şi se menţine incredibil de tânără cu ajutorul cremelor antiîmbătrânire

Ţine regim de-o viaţă, dar nu se înfometează niciodată

467 4 3Joan Collins s-a îngrăşat doar câteva kilograme de-a lungul timpului, datorită faptului că toată viaţa a ţinut dietă. Actriţa a avut mereu grijă ce mănâncă, şi asta a făcut să nu aibă o greutate corporală foarte fluctuantă. Eforturile de a fi slabă au ajutat-o să se disciplineze în privinţa meniurilor şi să facă zilnic mişcare. „Ca actriţă trebuie să fii mereu slabă. Şi mie mi s-a întâmplat să fiu pusă să slăbesc ca să primesc un anumit rol”, a spus Joan, care se bucură că obiceiurile gastronomice nu au forţat-o niciodată să se înfometeze. Cu toate acestea, ea îşi aminteşte chiar şi acum că era nevoită să mănânce salate, brânză degresată şi fructe pentru a scăpa de cele câteva kilograme în plus, dar asta o ajută, în prezent, să nu-şi dea frâu liber poftelor. „Consum orice în afară de pâine, prăjituri, cartofi prăjiţi sau mâncare de tip fast-food. Mă delectez foarte rar cu ciocolată”, a spus actriţa. Secretul pe care îl aplică este acela de a nu mânca niciodată pe săturate. „Pentru a avea un corp suplu, ridicaţi-vă de la masă înainte să terminaţi tot din farfurie”, e sfatul actriţei pentru femei.

Grija de a nu se îngrăşa o determină pe Joan să îmbine dieta cu exerciţiile fizice, pe care le practică în fiecare zi fără să exagereze. „Nu sunt genul care să alerge patru sau cinci ore pe zi. Ştiu cazuri de femei care au avut nevoie de operaţii de genunchi şi la şold din cauza excesului de mişcare. Sportul trebuie făcut cu moderaţie”, a spus ea.