Main menu

header

468 04 1de Gabriela Niculescu

Forma sprâncenelor întregeşte fizionomia şi contribuie la look-ul de zi cu zi. Cum saloanele de cosmetică nu sunt întotdeauna pe lista dumneavoastră, mai ales dacă nu aveţi timp ori dacă bugetul nu vă permite, puteţi apela cu încredere la şabloanele pentru sprâncene. Acestea vă vor ajuta să menţineţi forma sprâncenelor şi să le accentuaţi atunci când machiajul o cere. Iată câteva sfaturi în ceea ce priveşte alegerea şi folosirea acestor instrumente atât de utile.

Alegeţi-le pe cele potrivite

Şabloanele pentru sprâncene sunt accesorii care fac parte din kit-ul pentru cosmetică. Ele sunt de diverse forme şi au dimensiuni variate, iar pentru a avea rezultatele dorite, este indicat să îl alegeţi pe cel care vi se potriveşte: rotund, plat, unghiular sau curbat. Pentru început însă, puteţi cere sfatul unui profesionist în domeniu, pentru a vă asigura că faceţi alegerea corectă.

Este bine de ştiut că şabloanele pentru sprâncene pot fi folosite atât pentru vopsirea sau definirea acestora cu ajutorul unui creion, cât şi pentru pensat.

Necesare pentru definire

Atunci când vreţi să vă definiţi sprâncenele, şabloanele vă pot veni din nou în ajutor. De această dată trebuie să folosiţi orificiul obţinut prin decuparea părţii interioare a acestora. Aşezaţi-l pe conturul sprâncenei, astfel încât punctul interior, unghiul sprâncenei, dar şi punctul exterior să corespundă cu cele de pe şablon. După aceea, puteţi începe accentuarea formei cu ajutorul unui creion cu o nuanţă potrivită tenului dumneavoastră.

Utile în timpul pensatului

Dacă vreţi să utilizaţi un şablon pentru sprâncene, cu scopul de a defini forma acestora, folosiţi partea interioară a acestuia. Aşadar, decupaţi-o, fixaţi-o pe sprâncene cu ajutorul unui adeziv pentru gene, care poate fi îndepărtat apoi cu uşurinţă şi trasaţi un contur cu un creion alb în jurul ei. După aceea puteţi începe să pensaţi firele care au rămas în afara liniei trasate.

• Dacă vă doriţi să încercaţi aceste tehnici, puteţi alege şabloane printabile de pe diverse site-uri sau puteţi achiziţiona un kit