Main menu

header

468 04 2de Gabriela Niculescu

Uscătorul dumneavoastră de păr va fi nevoit să împartă spaţiul din dulăpior cu obiecte care, până nu demult, erau rezervate doar cabinetelor dermatologice scumpe. Asta pentru că cercetătorii implicaţi în industria frumuseţii au reuşit să reducă dimensiunea şi costurile de producţie ale unui aparat destinat saloanelor şi cabinetelor specializate. Această inovaţie este menită să întreţină elasticitatea pielii şi implicit netezimea tenului, dar şi să stimuleze îmbogăţirea podoabei capilare.

Dispozitivul, numit „GentleWaves”, este bazat pe tehnologia luminii pulsatorii. Săptămânal se face un tratament cu lumină galbenă, care stimulează producerea de colagen, esenţial pentru piele şi păr. Momentan, „GentleWaves” nu este disponibil decât în câteva cabinete profesionale, dar cât de curând îl veţi putea procura şi din magazine sau de pe internet.

Mai mult, Paul Sowryda, consultant în domeniul industriei laserelor, prevede că în mai puţin de zece ani va apărea un dispozitiv multifuncţional, care va transmite unde radio, laser, ultrasunete şi unde de lumină pentru a trata acneea, petele, ridurile, dar şi rărirea părului.