Main menu

header

468 4 2de Cătălina Tăgârţă

Piatra de alaun este un produs 100% natural, recunoscut pentru proprietăţile sale astringente, antibacteriene şi hemostatice. Însă puţine persoane ştiu că aceasta poate fi un deodorant ideal. Piatra de alaun conţine un singur ingredient, care este complet inofensiv pentru sănătatea zonei axilare şi a sânilor.

Recomandat persoanelor alergice sau cu o piele sensibilă

Dacă sunteţi conştienţi de pericolul pe care-l are aluminiul existent în antiperspirantele din comerţ, de altfel foarte frumos parfumate, şi vă doriţi să încercaţi un produs natural, puteţi opta fie direct pentru piatra de alaun, fie pentru un deodorant handmade, care poate să conţină pulbere din aceasta.

Alaunul este un mineral natural care este extras din mine şi se găseşte sub formă de stick incolor şi fără miros. Asta înseamnă că nu conţine conservanţi, aditivi, coloranţi, alcool, parabeni, aluminiu, emulgatori sau alte substanţe toxice. În schimb, are capacitatea de a regla procesul de transpiraţie şi de a împiedica înmulţirea bacteriilor urât mirositoare, fiind potrivit şi pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibilă.

Nu împiedică transpiraţia, ci doar mirosul neplăcut

Pe lângă faptul că nu prezintă niciun pericol pentru zona axilei, un alt lucru benefic este faptul că nu împiedică transpiraţia, ci doar formarea mirosului urât, deci permite corpului să-şi desfăşoare procesul de detoxificare în mod natural. Practic este acelaşi procedeu ca în cazul deodorantelor, doar că piatra este naturală. Aşadar, dacă optaţi pentru deodorante, aveţi grijă să nu conţină aluminiu. Acest ingredient este foarte controversat, multe cercetări clasificându-l ca având potenţial cancerigen.

Antiperspirantele închid porii

Antiperspirantele, în schimb, sunt cel mai dăunătoare, fiindcă blochează transpiraţia prin închiderea porilor. Acest proces nu este de dorit, deoarece corpul nu mai poate să elimine toxinele, care rămân astfel în interiorul organismului. Mai mult, antiperspirantele conţin o mulţime de ingrediente care sunt absorbite prin piele, iar prin aplicarea lor zilnică pot să pună în pericol sănătatea sânilor. Pe de altă parte, conform Institutului Naţional de Cancer şi Asociaţiei de Alimentaţie şi Medicamente (FDA) din SUA, antiperspirantele nu sunt vinovate de producerea cancerului. Însă cel mai bine este să prevenim!

• Preţul unui stick cu piatră de alaun este de câteva zeci de lei şi poate fi folosit chiar şi un an. Însă evitaţi-l pe cel care conţine ammonium alum (deoarece este varianta sintetică) şi optaţi pentru cel pe care scrie potassium alum

Se aplică imediat după duş

Piatra de alaun este foarte simplu de utilizat. Aceasta se aplică imediat după duş (când zona axilară este încă umedă), de câteva ori, până când simţiţi pielea uscată. În cazul în care vreţi să o folosiţi pe pielea uscată e bine să umeziţi puţin piatra şi să daţi de câteva ori în zona axilei, la fel, până când simţiţi pielea uscată. Întrucât are efect astringent, poate fi folosită imediat după epilare, iar bărbaţii o pot utiliza după bărbierit.