Main menu

header

470 04 1de Gabriela Militaru

- Câştigătoarea Oscarului de anul acesta nu ţine dietă, dar are grijă să nu mănânce alimente interzise

Naturală şi talentată, Cate Blanchett a reuşit de două ori să-i convingă pe criticii Academiei Americane de Film să-i acorde Premiul Oscar (prima oară în 2005, când a interpretat-o pe Katherine Hepburn în filmul „Aviatorul”, şi a doua oară în 2014, când a jucat în filmul lui Woody Allen „Blue Jasmine”). Este căsătorită din 1999 cu scenaristul Andrew Upton, alături de care are trei fii. În ultimul deceniu, actriţa în vârstă de 44 de ani s-a remarcat ca fiind una dintre cele mai elegante apariţii de pe covorul roşu. Toate acestea se datorează ţinutelor sale care îi pun în evidenţă corpul bine conturat, dar şi chipului său angelic, moştenire de la strămoşii săi englezi, francezi şi scoţieni.

Îşi curăţă tenul prin exfoliere şi îl revitalizează prin acupunctură

Cate Blanchett a recunoscut că se teme de intervenţiile faciale pentru că are un ten destul de sensibil. „Nu suport ca să-mi atingă cineva faţa. Dacă îmi simt tenul obosit recurg la acupunctură, pentru că repune sângele în circulaţie”, a spus actriţa. Când însă se află departe de casă, iar timpul nu-i permite să meargă la salonul de cosmetică, ea îşi găseşte timp pentru a-şi exfolia din când în când tenul sau, şi mai simplu, îl curăţă cu ajutorul unui prosop umed. „M-aş bărbieri dacă aş putea. Se spune despre bărbaţi că arată mai bine pe măsură ce îmbătrânesc, şi asta pentru că ei se exfoliază în fiecare zi atunci când folosesc aparatul de ras. Cu toate astea, urmăresc să nu îmi exfoliez tenul prea des. Sunt sigură că dacă îl curăţ bine este suficient şi câştig şi timp”, a spus actriţa.

Foloseşte un machiaj minimalist şi neutru

470 04 2Un ten de porţelan este tot ceea ce îşi doresc cele mai multe tinere din ziua de azi. Şi tot atâtea probabil cred că pentru a-l obţine trebuie să depună eforturi colosale. Cate Blanchett le linişteşte, asigurându-le că un ten sănătos şi strălucitor este un ten natural. În plus, este de părere că femeile nu ar trebui să petreacă foarte mult timp aplicându-şi machiajul. „Nu am foarte mult timp, am trei băieţi de care trebuie să am grijă, iar ei nu înţeleg că mami vrea să petreacă mai mult de cinci minute privindu-se în oglindă”, a glumit actriţa.

„Amestec fondul de ten cu crema de protecţie împotriva razelor de soare”

În materie de make-up, Cate spune că preferă să păstreze lucrurile cât mai simple. „Arăt ca un urs panda dacă port prea mult machiaj. De aceea mă mulţumesc să amestec fondul de ten cu crema de protecţie împotriva razelor de soare. După aplicare, am învăţat de la cosmeticiana mea, Mary Greenwell, să masez uşor tenul, pentru ca mixtura să se omogenizeze perfect. Apoi adaug puţină culoare în obraji”, a explicat actriţa. Pentru a-şi scoate în evidenţă ochii şi buzele, Cate optează pentru variantele clasice: „De obicei folosesc puţină mascara şi un ruj în culori pale. Atunci când o femeie decide să poarte un ruj roşu aprins ar trebui să se gândească dacă nu cumva rujul o poartă pe ea, şi nu invers. Este foarte important să-ţi alegi o culoare care să ţi se potrivească şi care să nu te scoată în evidenţă în mod negativ”. Contrar a ceea ce se crede în general despre machiaj, Cate consideră că fardurile, în loc să facă tenul să arate mai tânăr, îl maturizează: „Pe măsură ce trece timpul, o femeie ar trebui să folosească din ce în ce mai puţin machiaj. Personal mă simt mai confortabil cu aspectul pe care pielea mea îl are acum, decât în urmă cu zece ani”.

Fără gluten sau aditivi alimentari

Ceea ce o ajută pe Cate Blanchett să se simtă activă atât pe platoul de filmare, cât şi în viaţa de familie este şi dieta sănătoasă pe care o urmează. În fiecare zi, după ce se trezeşte, actriţa bea un pahar cu apă fierbinte şi suc natural de lămâie. Spre deosebire de alte vedete, care consideră că cerealele sunt esenţiale pentru micul dejun, Cate se fereşte de acestea pentru a evita consumul de gluten şi de zahăr. Nu consumă nici aditivi alimentari, deoarece coloranţii, de exemplu, sunt asociaţi cu hiperactivitatea artificială. „Nu ţin niciun fel de regim special, dar mă feresc de gluten, deşi ador pâinea”, a spus ea, adăugând că uneori îşi permite luxul de a bea un pahar cu şampanie.

Procedura include o cură pe bază de ierburi timp de o lună

470 04 3Cate Blanchett spune că timpul nu îi permite niciodată să ţină o dietă strictă. Grija pentru familie şi muncă o determină de multe ori să nu poată respecta un regim alimentar prestabilit. Pentru a avea un organism sănătos şi pentru a nu acumula kilograme nedorite, actriţa optează uneori pentru detoxifierea organelor interne prin metode naturale. „Recurg deseori la detoxifierea ficatului, rinichilor şi vezicii biliare. Doctorul Bo Wagner din Los Angeles mă ajută să fac asta. Şi nu este atât pentru slăbit, cât pentru curăţarea organelor”, a spus actriţa. Ea a precizat că se simte extraordinar de bine după această procedură, care include o cură pe bază de ierburi timp de o lună. „Organismul se detoxifică, se curăţă şi apoi se reînnoieşte. Nu mănânci nimic timp de o săptămână, dar te face să te simţi incredibil”, a explicat Cate.

• Actriţa se fereşte de soare folosind cremă de protecţie şi a acceptat şi faptul că autobronzantele îi fac tenul să arate artificial

Face sport cu regularitate

Un alt aşa-zis „truc” pe care Cate Blanchett îl foloseşte pentru a se simţi bine este mişcarea. Spre deosebire de majoritatea celebrităţilor care declară că nu pot trăi fără sport, Cate recunoaşte că pentru ea este doar o necesitate. „Nu îmi place, dar mă ajută să am mai multă energie. De cele mai multe ori nici nu practic un anumit sport. Am trei copii care mă menţin activă”, a declarat ea pentru revista „Times”. În ciuda faptului că nu se dă în vânt după sport, actriţa face exerciţii fizice de fiecare dată când are timp. Cate şi soţul său şi-au făcut cadouri unul altuia pantofi speciali pentru alergat, ocazie cu care şi-au promis să alerge mai des împreună. Când acest lucru nu este posibil, Cate petrece cam o jumătate de oră la sala de gimnastică de patru ori pe săptămână, alergând pe bicicleta eliptică (bicicletă fixă cu mânere).

• Cate Blanchett foloseşte masca specială pentru ochi chiar şi când merge pe stradă sau zboară cu avionul