Main menu

header

de Cătălina Tăgârță

Aţi avut o perioadă mai proastă la serviciu ori acasă şi vă simţiţi epuizaţi? Nu vă faceți însă griji dacă lipsa somnului se vede pe chipurile dumneavoastră. Natura a pus întotdeauna deoparte remedii pentru orice problemă ați întâlni. Pentru a arăta impecabil, nu trebuie decât să urmați aceste șase reguli simple.

Pasul 1 - Tonifiaţi pielea prin masaj

Zona din jurul ochilor poate fi tonifiată prin mișcări lejere de masaj, din interior către exterior. Dacă cearcănele sunt proeminente, masajul zonei poate fi îmbunătățit cu ajutorul unui cub de gheață înfășurat într-un șervețel. Însă, indiferent că folosiți sau nu gheață, trei minute sunt suficiente pentru un masaj generos.

Pasul 2 - Hidratați ușor zona

După curățare și tonificare aplicați un hidratant lejer în jurul ochilor și lăsați-l să fie absorbit de piele preț de trei-patru minute.

Pasul 3 - Anticearcăn mai deschis la culoare

Urmează să aplicați anticearcănul. Atenție însă! Nuanța acestuia trebuie să fie cu un ton mai deschisă decât cea a fondului de ten, ceea ce va crea impresia de luminozitate în jurul ochilor. Aplicarea anticearcănului se face pe toată zona din jurul ochilor, atât sub ochi, cât și pe pleoapa superioară.

Pasul 4 - Aplicați-l cu un burete

Cine are pielea grasă poate opta pentru texturi pudrate, pentru că anticearcănul lichid va fi absorbit de sebumul generat de piele în timpul zilei. Însă nu folosiți anticearcănul în exces, pentru că veți încărca inutil zona cu fard, fără a rezolva problema. În plus, ideal e ca acesta să fie aplicat cu un burete, nu cu degetele, pentru că acestea pot transfera un surplus de grăsime.

Pasul 5 - Pudră mată pentru fixare

În caz de cearcăne proeminente e bine ca la final să mai aplicați o pudră mată, în aceeași nuanță. Aceasta are rolul de a stopa migrarea anticearcănului și să îi sporească rezistența.

Pasul 6 - Fond de ten pe toată fața

Urmează fondul de ten, care se aplică pe toată fața, și sunteți gata de plecare. E ideal să nu vă machiați în fiecare zi așa, ci doar la ocazii speciale. În schimb, trebuie să vă demachiați zilnic, indiferent dacă v-ați dat sau nu cu ceva pe față în ziua respectivă. Praful și mâinile murdare cu care atingem fața în timpul zilei sunt motive suficiente pentru a recurge la o demachiere adecvată. Orice dermatolog sau cosmetician vă va recomanda acest lucru.