Main menu

header

471 04 1de Dana Purgaru

Un remediu universal împotriva îmbătrânirii nu s-a descoperit încă, dar, din fericire, există numeroase soluții pentru păstrarea tinereții și frumuseții cât mai mult timp. Vă oferim câteva dintre cele mai apreciate „rețete”.

Remedii din vremuri străvechi

Un ou crud se bate bine și se combină cu o lingură cu miere și cu una cu glicerină sau ulei vegetal. Acest amestec se aplică pe față și se ține două ore, apoi se îndepărtează cu apă caldă. Se poate păstra la frigider câteva zile. Tratamentul se repetă de trei ori pe săptămână.

În vremurile străvechi, femeile foloseau laptele, iaurtul și untul proaspăt pentru menținerea tenului fin, moale. Ele își ungeau pielea cu aceste produse, le lăsau câteva minute pe față, apoi se spălau cu apă caldă. Ca regulă generală, după spălarea feței cu apă caldă e bine să vă mai dați o dată cu apă rece și apoi să vă frecați bine cu un prosop aspru, pentru a curăța porii, până când simțiți o senzație de căldură.

Infuzie revigorantă

Se strâng următoarele ierburi: frunze de păpădie, frunze de urzică, frunze de coada-șoricelului, frunze de pătlagină și frunze de măcriș. 80 g de amestec de plante se pun într-un litru de apă rece, unde se țin 12 ore. Infuzia rezultată se bea în timpul zilei și se pot adăuga zeamă de lămâie și miere. Câteva săptămâni de tratament produc o îmbunătățire generală evidentă a tonusului muscular al feței.

Poțiune pentru fiecare zi

Această rețetă, folosită în fiecare zi, păstrează energia și vigoarea organismului. Se ia o lingură cu zeamă de lămâie și se combină cu o lingură cu miere caldă și o lingură cu ulei de măsline. Amestecați bine și administrați dimineața, înainte de masă. Are un efect uimitor asupra tenului.

Cremă naturală

Pentru menținerea frumuseții tenului luați o linguriță cu drojdie uscată de bere de trei ori pe zi. De asemenea, puteți prepara o cremă naturală de frumusețe astfel: sfeclă proaspătă rasă se combină cu iaurt, se aplică pe față și se lasă să se usuce. Apoi se îndepărtează cu apă caldă. O altă variantă ar fi: o lingură cu zeamă de lămâie se combină cu trei linguri cu lapte și tărâțe de grâu până se formează o cremă groasă, apoi se aplică pe față și se lasă să se usuce înainte de a fi îndepărtată cu apă călduță.

Iată încă un tratament special: radeți câțiva cartofi cruzi, fără coajă, și aplicați această mască pe față timp de o oră, iar cojile se pun pe nas. Pielea devine catifelată și va avea o culoare rozalie plăcută. În plus, se estompează ridurile.

Nu neglijați aspectul mâinilor și al unghiilor

Cartofii fierți, amestecați cu lapte și puțin alcool, pot fi folosiți ca o cremă de mâini. După o jumătate de oră, această pastă se spală cu apă călduță.

Pentru seara se recomandă să vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun cu glicerină, să lăsați săpunul să se usuce pe mâini, și dimineața să îl îndepărtați cu apă caldă.

Pentru unghiile slabe se folosește următorul tratament: o jumătate de cană cu ulei vegetal se combină cu o cantitate egală de oțet de mere. Unghiile se vor ține în această soluție timp de zece minute în fiecare zi. În numai câteva zile, unghiile se vor întări.

Decoctul din sorbestrea elimină mătreața

Pentru menținerea părului sănătos se consumă regulat câte o infuzie de pervincă, ce se prepară astfel: se pune o lingură cu plantă uscată la o cană cu apă, se lasă o jumătate de oră și apoi se strecoară. Doza recomandată este de o jumătate de ceașcă dimineața și seara.

Cel mai bun medicament împotriva mătreții este decoctul din sorbestrea sălbatică. La un litru de apă se pun două linguri cu plantă uscată, se fierbe totul timp de 20 de minute și apoi se strecoară. Lichidul rezultat se folosește la spălarea părului, fără a se folosi însă șampon. Apoi părul se lasă să se usuce natural. Tratamentul, repetat câteva zile la rând, va îndepărta definitiv mătreața.

SFAT. Se poate bea o dată pe săptămână circa o jumătate de litru de lapte de usturoi, preparat astfel: laptele cald se dă în fiert și se adaugă doi căței de usturoi tăiați mărunt. Laptele se ia apoi de pe foc și se lasă timp de zece minute să se răcească, apoi se strecoară și se bea cald. Aceasta se face dimineața, înainte de masă. Apoi, pentru a îndepărta mirosul neplăcut, se mestecă puțină rădăcină de țelină.

Activitatea sexuală este foarte importantă

O viață intimă normală, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, menține corpul sănătos și viguros. Activitatea sexuală trebuie totuși să fie ponderată, deoarece excesul duce la îmbătrânirea precoce a întregului organism, iar ab­sti­nența conduce la dereglări ale siste­mului nervos. Practicienii medicinei na­tu­riste nu consideră menopauza ca fiind sfârșitul vieții sexuale la femeie; din contră, ei sunt convinși că viața se­xuală trebuie continuată, ca un remediu contra dereglărilor fizice și psihice sufe­rite de femeie în această perioadă critică.

În loc de cafea sau de ceai se poate bea o infuzie din muguri de mesteacăn. Aceasta îi ajută în special pe cei de peste 40 de ani să-şi menţină vigoarea şi tinereţea