Main menu

header

494 5 1de Cătălina Tăgârță

Cui nu-i place să fie masat și răsfățat cât mai des? Dacă, din păcate, agenda încărcată nu vă permite să frecventați saloanele de înfrumusețare, e bine să știți că în ultima vreme au început să fie la modă serviciile de „Spa la tine acasă”. Fie că intenționați să contractați câteva momente de răsfăț pentru dumneavoastră sau pentru cineva drag, să nu vă îndoiți nicio clipă că faceți cea mai bună alegere. Ramona Păduraru (foto), reprezentanta R-Therapy, din Capitală, ne-a spus mai multe despre terapia efectuată la domiciliu.

Trezit din starea de comă, corpul se vindecă singur

- Ramona, te rog să ne povestești despre noutățile pe care le-ai adus centrului!

- Tot sistemul acesta de spaţiu personal armonizat este oferit pentru public, în ideea că organismul e atât de inteligent, încât, dacă este trezit din coma, amorţeala, în care se află, el e capabil să acționeze la orice nivel e necesar. De aceea, auzim în medicină de anumite miracole, de operații care în mod normal n-ar reuși, și totuși au reușit. Cum se întâmplă asta? Pacientul își revine din starea de comă în care se află. Corpul e foarte inteligent, dar noi încă din copilărie și până la maturitate îl supunem la stres, suntem obligați să luăm decizii într-un timp scurt, să facem conexiuni, să ne orientăm în spațiu rapid... Și, la un moment dat, se creează o ruptură între cognitiv și emoțional, și folosim, practic, doar o inteligență, cea cognitivă. E posibil, cel puțin la terapeuți, să conștientizeze și să le utilizeze pe ambele. De aceea punem mult accent pe redescoperirea autenticității, pe conștientizarea relației cu sinele divin și cu tine însuți. Deci, ne îngrijim în egală măsură de corpul fizic și de cel psihic. Ne-am gândit să venim cu ceva nou și pentru cei care nu au timp să ajungă la noi, și să mergem noi la ei.

Dacă nu se creează comunicarea, se primește doar 70% din masaj

494 5 2- E vorba despre „Spa la tine acasă”? În ce constă, mai exact?

- În momentul în care lucrezi într-un domeniu cu dăruire îți vin tot felul de idei. Și acest serviciu a apărut din dorința de a mulțumi clientul care vrea să se relaxeze, dar n-are timp să vină la salon sau pentru cel care vrea să doarmă imediat după procedură - și să nu mai piardă o groază de timp în trafic până acasă. Ne-am inspirat din masajul la domiciliu, dar am zis să fie totuși ceva mai mult. Pentru început, clientului i se oferă un halat alb, pufos, care să dea starea aceea de la hotelurile de lux. E îndrumat să-și facă un duș cu peeling, să-și acorde atenție corpului, apoi se aplică manevrele de masaj. Dar, înainte de asta, se discută puțin cu el despre metodele de atragere a abundenței în viața sa și se dau și câteva detalii despre masaj dacă dorește. Este foarte important să creezi o conexiune între terapeut și client. Dacă nu s-a creat comunicarea, se primeşte doar 70% din masaj.

- De ce ați ales să discutați înainte de masaj tocmai despre tema abundenței?

- Ne-am gândit că „atrage abundența în viața ta” este un subiect necesar, iar, dacă e înțeles corect apar, și rezultatele. Foarte important este să înțelegi că abundența vine în viața ta în momentul în care o chemi dintr-o stare de deschidere. Dacă o chemi în stare de frică, și mai ales dacă și verbalizezi frica, tu, practic, asta atragi. Însă, în momentul în care ești în starea de încredere și de primire, atunci începi să primești, te simți susținut și dai voie ca „viața să curgă prin tine” (Louise l Hay). Abundența vine la fiecare, căci Universul este infinit și resurse sunt pentru toți, doar să avem intenția curată, să știm ce vrem să facem cu această abundență, să o chemăm cu bucurie.

„Omul are nevoie de toată atenția acordată detaliilor”

494 5 3- Cât durează procedura cu totul?

- Cam o oră și jumătate. Și avem promoții mai tot timpul.

- Discutați despre bunăstare și abundență și în timpul terapiei?

- Nu. Doar înainte. În momentul masajului, clientul trebuie să se relaxeze complet, să uite de tot. Dacă stăm de vorbă, nu se mai relaxează la fel.

- Ce fel de masaj alegeți pentru spa-ul la domiciliu și de ce?

- Masajul de relaxare se potrivește după teoriile de abundență și deschidere.

- Apropo de deschidere... cum sunt clienții?

- Bogdan Tutunea (n.r. - terapeut la R-Therapy) povestește că unii sunt mai deschiși, alții mai puțin, mai ales dacă nu au mai făcut terapii acasă. Dar când te văd că vii și cu masa de masaj... cu lumânărele, cu ulei, cu cremă... atunci își zic: „Înseamnă că e lucru serios. Mă așteptam să mă întinzi pur și simplu pe pat”. În momentul în care tu respecți ceea ce faci, și darul tău e mult mai apreciat. Și-apoi, omul are nevoie de toată atenția acordată detaliilor, căci toată energia sa de zi cu zi e focusată pe serviciu, și, din nou, ajungem la înstrăinarea de sine și la micile bucurii ce-ți fac viața mai frumoasă.

„Dacă tu chemi abundența în stare de frică, și mai ales dacă o și verbalizezi, practic, o atragi. Însă, în momentul în care ești în starea de încredere și de primire, atunci începi să primești, te simți mai respectat“

„Analizatorul wellness mă ajută să ţin colesterolul sub control“

- Ce terapii sau servicii noi mai sunt pe piață în momentul de față?

- Un alt serviciu care ne place mult este masajul-cadou. Ca să cumperi un astfel de dar pentru cineva drag înseamnă că și tu ai ajuns să iubești acel lucru. Și mă bucur enorm că mulți copii le oferă ședințe de masaj părinților. Și-i vezi cum vin aici curioși și speriați. Dar le explicăm că e bun pentru sănătate, și atunci se liniștesc. Dacă ei nu empatizează cu ce facem noi, trebuie să le explicăm, fără stereotipii, fără să fie puși în situații de disconfort. Și atunci, omul simte că e pe mâini bune. Noi, spre exemplu, mai avem servicii de reflexoterapie, tot felul de terapii noi - căci colaborăm cu mulți specialiști, tocmai în ideea de a oferi clienților o gamă cât mai variată de servicii, pentru ca ei să primească exact ceea ce au nevoie. Senzație face analizatorul wellness cu unde magnetice, care îți dă un raport cu activitatea fiecărui organ. Practic, acesta îți spune dacă organul respectiv funcționează normal sau nu, iar eu chiar îl folosesc pentru a-mi ține colesterolul sub control. Iar ca terapeut mă ajută că știu ce să-i mai ofer clientului. În funcție de valorile acestuia realizez dacă e nevoie să îi dau sfaturi legat de alimentație, de stil de viață, de metode de destresare. Și odată ce omul a înțeles toate astea va putea acționa mult mai ușor.