Main menu

header

494 4 2de Raluca Grințescu

De ce să dați o grămadă de bani pe produse cosmetice din comerţ când le puteți face chiar la dumneavoastră acasă? Mai ales că există ingrediente naturale, ieftine şi la îndemână. În plus, eliminați chimicalele pe care le întâlniți, de obicei, în majoritatea produselor de pe rafturile magazinelor. Astăzi vă propunem câteva reţete naturale de loţiuni tonice. Sunt ideale pentru îndepărtarea celulelor moarte, a excesului de sebum, pentru revitalizarea şi tonifierea pielii.

Cu busuioc

Adăugați două-trei linguriţe cu busuioc (are puternice proprietăţi antiseptice, bactericide, antiinflamatorii şi cicatrizante) într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați soluţia la infuzat pentru 10-15 minute, iar apoi aplicați loțiunea cu o dischetă demachiantă pe faţă şi pe gât. Nu e nevoie să clătiți faţa, fiind vorba despre ingrediente naturale. Folosiți loțiunea de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).

Cu mentă

Turnați 1,5 litri de apă fiartă peste o mână-două cu frunze de mentă. Lăsați frunzele la infuzat pentru zece minute. Strecurați amestecul, lăsați-l să se răcească şi aplicați-l pe faţă de câte ori doriți.

Cu lămâie

Sucul de lămâie este şi el un toner absolut fantastic. Pe lângă efectele astringente, lămâia are proprietăţi antirid, de tonifiere, elimină pielea moartă, dar mai ales poate fi utilizată pentru albirea tenului (este un remediu excelent pentru pistrui sau pete, majoritatea cremelor pentru albirea tenului au în componenţă lămâie). Unul dintre remediile cel mai simple pentru acnee este aplicarea în mod regulat a sucului de lămâie pe coşuri şi acnee. Se lasă să acţioneze timp de maximum o oră, după care se spală cu apă călduţă. Sucul de lămâie este destul de puternic şi poate să ardă pielea, aşa că, dacă aveți un ten mai sensibil, puteți adăuga în loţiune un strop de ulei de măsline sau de migdale.

Cu ceai de mușețel

Adăugați un pliculeţ cu ceai de mentă şi unul cu muşeţel în două recipiente diferite, în care ați turnat câte 100 ml apă fiartă. Amestecați separat 60 ml suc proaspăt de morcovi (conţine vitamina A), 60 ml suc proaspăt de castravete şi 100 ml suc de lămâie (bogat în AHA - Alpha Hydroxy Acids: acid glicolic, acid lactic, acid malic - care păstrează pielea tânără pentru mult timp). Combinați cele două soluţii şi adăugați loțiunea tonică astfel obţinută într-un recipient prevăzut cu pompiță tip spray. Folosiți-o după bunul plac.

Cu apă de trandafiri

494 4 3O loţiune tonică foarte bună şi uşor de preparat este cea realizată cu apă de trandafiri şi oţet. Amestecați o cantitate egală de apă de trandafir şi de oţet, apoi curățați-vă faţa cu această soluţie.

Cu ceai verde

Realizați o infuzie de ceai verde, strecurați bine soluţia şi aplicați-o pe faţă cu o dischetă. Momentul ideal este dimineaţa, pentru a avea un ten fin şi proaspăt pe toată durata zilei.

Lămâia are proprietăţi antirid, de tonifiere, elimină pielea moartă, dar mai ales poate fi utilizată pentru albirea tenului