Main menu

header

494 4 4de Dana Purgaru

Ceea ce mâncăm nu e important numai pentru starea generală de sănătate, ci și pentru înfățișare. Astfel, alimentația greșită conduce la pierderea aspectului atrăgător al pielii. Iată care sunt câteva dintre alimentele cel mai nocive, în opinia lui Ariel Ostad, medic în cadrul Academiei Americane de Dermatologie.

Alcoolul îmbătrânește prematur

În primul rând, în lista cu alimentele care, dacă sunt consumate constant, dăunează frumuseții se află dulciurile. În cantităţi prea mari, moleculele de zahăr nu mai pot fi procesate de celulele organismului şi se acumulează în compuşi ce contribuie la distrugerea colagenului (proteina ce dă fermitate pielii). Și alcoolul are urmări nedorite asupra aspectului corpului. Dacă o persoană face abuz de acesta îi este afectat ficatul, iar efectele apar inevitabil pe piele. Aceasta capătă un aspect tern, își pierde culoarea sănătoasă și încep să apară probleme dermatologice precum acnee, riduri și rozacee.

Evitați mezelurile!

Nu este recomandată să fie consumată des nici carnea preparată la grătar, care are urme de arsură. Aceasta conţine hidrocarburi care provoacă inflamarea pielii şi distrug colagenul. Nici carnea procesată precum mezelurile nu este indicată, deoarece conţine multă sare, conservanţi şi sulfiţi, ce pot duce la inflamaţii ale pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire. De asemenea, orice fel de alimente care au multă sare sunt bine a fi evitate. Chiar dacă nu gătiţi cu multă sare, toate conservele conţin sare, iar consumul duce la reţinerea de lichide în organism, și astfel apare aspectul de piele umflată.