Main menu

header

25-12-1de Gabriela Niculescu

- Producţiile tv „State şi Flacăra - vacanţă la Nisa” şi „Moştenirea”, surprizele toamnei

Fanilor celebrului cuplu State şi Flacăra li se pregăteşte o surpriză de proporţii pentru această toamnă: lungmetrajul „State şi Flacăra - vacanţă la Nisa”, în regia lui Iura Luncaşu, şi serialul „Moştenirea”, în regia lui Larry Laronese şi Mihai Brătilă, vor rula la Pro TV. Filmul, care va fi difuzat la 12 septembrie, este o introducere în lumea şi în acţiunea serialului şi va continua povestea din „Regina”, producţia-fenomen care s-a bucurat de un succes enorm la publicul din România. Deja celebrele personaje State (Gheorghe Visu), Flacăra (Carmen Tănase), Stiven (Octavian Strunilă), Minodora (Doiniţa Oancea) şi Thierry (Cabral) vor apărea în faţa telespectatorilor în ipostaze noi, de nerecunoscut.

Clanul Potcovaru, încercat de soartă
25-12-2Echipa lungmetrajului s-a aflat pentru zece zile pe Coasta de Azur, unde a fost realizată cea mai mare parte a producţiei. Locaţiile alese au fost şi de data aceasta spectaculoase şi extrem de pitoreşti, scenele fiind filmate pe plaja de la Nisa, în port, la castelul aflat în vârful unui deal chiar în centrul oraşului, pe străduţele ascunse sau pe arterele principale.
Intriga filmului apare atunci când Norocel, nepotul lui State şi al Flacărei, dispare de sub ochii lor de pe plaja de la Nisa, iar cei doi se văd nevoiţi să îşi reamintească un subiect delicat din trecutul lor: Gabriel State Junior Potcovaru, singurul lor băiat, a murit la naştere, în urmă cu 25 de ani, la Nisa. Chiar dacă trebuie să facă faţă gândului că acum ar putea să-l piardă pentru totdeauna pe Norocel, cuplul Potcovaru, împreună cu Stiven, ginerele lor, Minodora, fata cea mică, şi Thierry, cel de-al doilea ginere al lor şi tatăl lui Norocel, fac tot ce le stă în putinţă să-l găsească pe micuţ. Atunci când află că nepotul lor a fost răpit de un traficant local de copii, ţiganii sunt hotărâţi să se răzbune. Ceea ce nu bănuieşte niciunul dintre ei este că această nouă aventură va schimba pentru totdeauna viaţa familiei Potcovaru, pentru că Leon, traficantul care l-a răpit pe nepoţel, ascunde un secret legat de trecutul său ştiut doar de Cobra, tatăl adoptiv şi fost partener de afaceri cu State.

Carmen Tănase, iute de picior
O noutate este faptul că State şi Flacăra lasă pentru o vreme costumele ţigăneşti deoparte şi apar fie în haine de epocă - de pe vremea lui Ludovic al XVI-lea -, fie în haine de chelneri. Prima zi de filmare a lungmetrajului a avut loc într-un club bucureştean, iar surprizele nu au întârziat să apară. „Au fost nişte secvenţe pline de acţiune, iar asta mi-a plăcut foarte mult. Regizorul Iura Luncaşu a reuşit să creeze nişte secvenţe comice, dar care ne-au solicitat destul de mult şi fizic - am sărit şi am alergat prin tot clubul, care nu e deloc mic. Unul dintre băieţii care jucau rolul de bodyguard chiar m-a complimentat pentru condiţia fizică, spunându-mi că nu credea să-i fie atât de greu să mă prindă din urmă”, a declarat Carmen Tănase.
Nici cele zece zile petrecute pe Coasta de Azur nu au fost lipsite de peripeţii. Încă de la primele secvenţe, când trebuia să ţipe la State, Carmen Tănase a pierdut dinţii de aur pe care personajul ei îi poartă în film. Chiar dacă imediat după aceea întreaga echipă a început să îi caute, totul a fost în zadar, fiind imposibil să mai găseşti ceva ascuns în pietrişul de pe plajă. „Eu trebuia să încep să ţip şi cred că acela a fost momentul în care i-am pierdut. Mi-am dat seama că nu-i mai am abia după ce s-a strigat «stop». M-am speriat, pentru că erau singura pereche, mulajul după care au fost făcuţi era la Bucureşti, iar noi nu puteam filma fără ei”, a povestit actriţa. Echipa de machiaj a găsit însă imediat o soluţie pentru a-i înlocui şi filmările au continuat.

Loredana, atracţia turiştilor
25-12-5Loredana Groza revine în rolul celebrei cântăreţe Rodia, în ambele producţii, şi va continua povestea personajului pe care l-a interpretat în „Inimă de ţigan” şi „Regina”. Cu o carieră internaţională, ea reapare în viaţa familiei Potcovaru, iar prezenţa sa nu poate trece niciodată neobservată. „Sunt foarte fericită să fac parte din acest proiect. Rodia, personajul meu, se întoarce cu multe surprize pentru telespectatori. Proaspăt venită din America, unde a strâns nişte dolari, ea încearcă acum să-şi recapete statutul şi să intre din nou în graţiile lui State. Rodia vine şi cu un look nou, extravagant ca de obicei, şi încearcă să-şi aclimatizeze noile concepţii despre viaţă, într-o lume cu principii foarte puternice, aşa cum este şatra. Ceea ce nu este deloc schimbat la ea e pasiunea pentru cântat şi iubit”, a declarat Loredana.
Aşa cum era de aşteptat, artista a făcut furori pe Coasta de Azur, reuşind să atragă toate privirile trecătorilor. Pe tot parcursul filmărilor, actorii au fost abordaţi de foarte mulţi români, care fie se aflau în vacanţă, fie locuiau acolo, cerându-le autografe.

Doiniţa Oancea visează să filmeze doar la Nisa
Interpreta Minodorei, Doiniţa Oancea, a descoperit Nisa, locaţia perfectă pentru filmare: „Chiar dacă filmam până târziu, dimineaţa eram fresh, pentru că începeam ziua minunat, cu marea în faţa ochilor. Din fericire, ultima zi a fost mai liberă, am avut parte şi de mult soare, şi de baie în mare. Nisa este locul în care aş vrea să filmez tot timpul de acum încolo!”.

Gheorghe Visu, fascinat de peisajele Coastei de Azur
Se pare că locaţia de filmare are o influenţă foarte mare asupra actorilor, mai ales atunci când acţiunea se petrece în decorurile mirifice ale Nisei. „Filmările au decurs cu mare poftă de lucru. Eram tot timpul «proaspăt» şi cu chef de muncă. Decorul, inedit: plaja, ca nicăieri în lume, oraşul vechi, toate dădeau impulsul de a te manifesta într-un asemenea loc. Dacă eram pictor, probabil că aş fi umplut cartoanele cu desene şi cu schiţe, aşa, am jucat cât am putut”, ne-a declarat actorul, în exclusivitate.

Moştenirea

Shakira României, poveste de dragoste cu băiatul lui State
25-12-3În serialul „Moştenirea”, Ramona Hanganu interpretează rolul Carlei, nepoata lui Fabrizio (Cristi Iacob). „O fire impulsivă, Carla spune întotdeauna ce gândeşte, e aiurită, dar cu o inimă de aur. Când îl va cunoaşte pe Gabriel, se va îndrăgosti de el, însă va trece un timp până va recunoaşte acest lucru”, ne-a dezvăluit actriţa. Ramona este din Oneşti, are aproape 20 de ani, cântă de 15 ani şi face parte şi din echipa Serviciului Român de Comedie. I se spune Shakira României, în urma clipului KK-Maka pe care l-a filmat alături de SRC. Actoria i-a plăcut de mică, însă a intrat cu adevărat în viaţa sa acum patru ani, când a început cursurile la Liceul „Dinu Lipatti”.

Cristina Cepraga s-a întors din Italia pentru rolul Rominei
Cristina Cepraga a revenit în România pentru a juca în serialul „Moştenirea” rolul unei neveste de mafiot. Romina e o femeie aparent dură, răutăcioasă şi destul de antipatică. Trecutul său ascunde însă destul de multe lucruri care o vor transforma într-un personaj surprinzător.

Iuliana Luciu a slăbit zece kilograme pentru Lămâia
Iuliana Luciu revine şi în acest serial cu rolul Lămâiei, fiica doctorului Toma (Vladimir Găitan), personaj pe care l-a jucat şi în „Inimă de ţigan”, şi în „Regina”. Ea se întoarce de la un master din Anglia şi începe să lupte pentru drepturile femeilor din cadrul minorităţilor. Pentru acest rol, Iuliana a slăbit zece kilograme înainte de începerea filmărilor. „Am fost la un nutriţionist, care mi-a prescris un regim bazat pe lactate, fructe şi legume, în diverse combinaţii. Aşa am reuşit să dau jos zece kilograme”, a declarat Luciu.

Dana Rogoz vrea să-l recâştige pe Cabral
Dana Rogoz va continua să joace rolul Andreei şi în serialul „Moştenirea”. Aceasta se întoarce din America hotărâtă să îşi repună viaţa pe picioare, însă, în încercarea de a-l recuceri pe Thierry (Cabral), va avea de înfruntat o rivală la care nu se aştepta - prietena ei cea mai bună, Layla, interpretată de Ioana Scărlătescu.

Raluca Tătaru, liber la bronzat
Raluca Tătaru, cea care revine în rolul Argentinei, fiica fostului bulibaşă Aurică şi sora vitregă a lui Relu (Mihai Călin), s-a întors bronzată pe platourile de filmare. „Vacanţa mi-am petrecut-o la Iaşi, la părinţii mei, şi, după patru ani, am avut voie să stau la soare. Nu am putut face asta până acum din cauza rolurilor pe care le-am jucat. Aşa că am profitat din plin de plajă şi am înotat în fiecare zi”, a povestit Raluca.

Pavel Bartoş şi Liviu Vârciu, mari cuceritori
Pavel Bartoş şi Liviu Vârciu au rol de a capta atenţia feminină în serialul „Moştenirea”. Cel de-al doilea va juca în continuare rolul lui Orlando, însă povestea personajului său ia o nouă întorsătură. El este acum preocupat să o cucerească pe Maricica (Cosmina Dobrota), dar se dovedeşte a fi o misiune aproape imposibilă, şi asta pentru că fata nu vrea să mai audă de bărbaţi după toate dezamăgirile prin care a trecut. Pavel Bartoş este una dintre surprizele aduse de distribuţia noii producţii. Povestea personajului său, Jules, începe încă din lungmetraj şi se continuă în serial. Fost prieten al lui Thierry din Paris, Jules este metrosexual convins, care crede că toate femeile roiesc în jurul său. Atunci când o va cunoaşte pe Camelusha (Cristina Pleşa) va descoperi că lucrurile nu stau tocmai aşa şi că o fată simplă poate să îi dea o lecţie usturătoare. „Jules, personajul pe care îl interpretez, este un tip care a trăit la Nisa, cu experienţa găinăriilor occidentale, pe care vine să le pună în practică în România”, a declarat actorul.

Jean de la Craiova cântă pentru ţigani
Jean de la Craiova va juca rolul lui Jean Buze de Aur în serialul „Moştenirea”. El este cântăreţ la petrecerile organizate de ţigani, dar cântă şi la barul lui Thierry.

Gabriel, fiul regăsit
25-12-4Cele două producţii aduc în prim-plan şi personaje noi, cum ar fi Gabriel, interpretat de Costin Sforaru, protagonistul din serialul „Moştenirea” şi, totodată, cel care dă naştere rolului fiului regăsit al lui State în lungmetrajul „State şi Flacăra - vacanţă la Nisa”. Acest personaj va aduce multe răsturnări de situaţii în întreaga poveste şi va bulversa destinul multora. Viaţa lui Gabriel înseamnă în cea mai mare parte afaceri ilegale, lucru care se va schimba însă atunci când se va îndrăgosti de Carla (Ramona Hanganu), fiica duşmanului de moarte al tatălui său.