Main menu

header

500 4supl 02de Dana Purgaru

Până în anul 2050, omul actual va dispărea și va face loc unui nou tip de om, cu un ciclu de viaţă diferit față de cel prezent. Acesta va fi rezultatul schimbărilor tehnologice, comportamentale şi a selecţiei naturale, potrivit unui cercetător din cadrul Global Brain Institute.

O schimbare colosală

Omenirea se află în prezent într-un proces de „tranziţie evolutivă” majoră - aceasta este concluzia omului de ştiinţă Cadell Last, care afirmă că în mai puţin de patru decenii vom trăi mai mult, vom avea copii la vârste mai înaintate şi ne vom baza pe inteligenţa artificială pentru treburile de zi cu zi. Iar această schimbare va fi atât de semnificativă, susţine el, încât este comparabilă cu trecerea de la maimuţă antropoidă la om.

Realitatea virtuală o va înlocui pe cea normală

„Viaţa oamenilor, la vârsta de 80 sau 100 de ani, va fi foarte diferită de cea a bunicilor lor”, spune Cadell Last. Acesta crede că ne vom petrece o mare parte din timp trăind într-o realitate virtuală. Cercetătorul afirmă, de asemenea, că oamenii vor prezenta o maturizare sexuală mai tardivă. Acesta nu este singurul studiu care aduce această concluzie. Și alți oameni de ştiinţă cred că, până în anul 2050, speranţa de viaţă va ajunge la 120 de ani.