Main menu

header

616 28 3de Cătălina Tăgârță

Persoanele valoroase merită ca­douri deosebite. Pornind de la această premiză, fiecare caută un mărțișor special pentru oamenii frumoși din viața sa. Obiectele lucrate cu finețe, electroplacate cu aur de 24 de karate și înfru­musețate cu cristale Swarowski sunt la mare căutare anul acesta. Vlad Rusescu (medalion), producător „Mărțișoare și Podoabe Românești”, ne-a povestit că brandul pe care îl reprezintă a luat naștere în urmă cu 26 de ani, din dorința de a aduce frumosul din tradițiile noastre atât în România, cât și peste hotare. Fiecare model produs poartă în spate o poveste, multe încercări până la forma finală, sudoare și bucurie, dăruire și credință, aşa încât fiecare piesă să fie apreciată pentru migala și finețea cu care a fost executată.

„Formele noastre sunt cu precădere florale”

- Cum v-a venit ideea să confecționați mărțișoare cu cristale Swarovski și de cât timp faceți asta?

- Intenția de lucra mărțișoare cu cristale Swarovski a venit ca o necesitate de a aduce pe piața românescă un produs care să se diferențieze complet de orice altă categorie de mărțișoare și care să satisfacă totodată și cele mai exigente gusturi. Avem o tradiție de peste 26 de ani în producerea și comercializarea mărțișoarelor în România, însă segmentul de producție cu cristale Swarovski a apărut în atelierele noastre în urmă cu patru ani.

- Ce fel de forme capătă mărțișoarele pe care le realizați?

- Formele noastre sunt cu precădere florale, însă predomină și se reiau frecvent simbolurile clasice tradiționale ale mărțișorului, cum ar fi ghiocelul, trifoiul cu patru foi, fluturașul, inimioara etc. Pe lângă aceste forme clasice producem și modele strict decorative, care sunt rodul inspirației de moment.

„Trebuie prinse doar în piept”

616 28 4- Micile obiecte pot fi purtate în piept, precum mărțișoarele clasice, sau și la gât, la mână etc.?

- Noi am încercat să păstrăm tradiția, considerând că mărțișorul trebuie purtat doar în piept, astfel că toate produsele noastre au montate pe spate sisteme de prindere de felul insignei sau al acului de broșă.

- Cât timp vă ia să confectionați așa ceva și în ce constă procedura mai exact: montați cristalele pe bijuterii existente sau creați bijuteria de la zero?

- Procesul durează un an, iar modele sunt de complexități diferite. Atât suportul metalic, care este confecționat în întregime de noi, cât și montarea cristalelor se realizează în atelierele noastre. Pentru realizarea produsului finit avem nevoie de-a lungul întregului proces de o mulțime de materiale precum: plușuri, cartoane, metale și astfel, după atâta trudă, produsul ajunge să fie purtat în piept de clienții noștri.

„Toate produsele noastre au montate pe spate sisteme de prindere de felul insignei sau al acului de broșă“

„Electroplacate cu aur de 24k“

- Cam cât de „prețios” este un astfel de mărțișor și cărei categorii de persoane vă adresați?

- Pentru noi orice mărțișor, din orice categorie de producție, este neprețuit, pentru că pe lângă investiția materială există un aport sufletesc pe care îl alocăm fiecărui produs prin grija cu care este desenat și executat până la forma finală a existenței lui pe piață. Obiectele despre care vorbim sunt produse din metale comune electroplacate cu aur de 24 de karate și confecționate cu cristale Swarovski, astfel că pot fi destinate chiar și celei mai pretențioase categorii de clientelă. Ne puteți găsi pe Facebook (la pagina: Mărțișoare și Podoabe Românești) sau la numărul de telefon: +40770639851 (producător Vlad Rusescu).