Main menu

header

642 2 1de Silviu Ghering

Fie că vreți să vă cumpărați prima garsonieră sau prima vilă, cea mai bună alegere o veți face atunci când veți ști unde să căutați cele mai bune oferte, de ce trebuie să țineți cont la selecția lor și când este momentul potrivit pentru a investi. Ce taxe trebuie să plătiți la cumpărarea unei locuințe? Care este diferența dintre creditele „Prima casă”, creditele ipotecare și creditele imobiliare? Ce este sistemul „co-living”, care ia avânt în țările occidentale? Ce trebuie să observați la o locuință nouă? Toate aceste informații sunt structurate, actualizate și susținute cu multe exemple concrete, cu „așa da” și „așa nu”, din experiența a peste 15 ani de jurnalism economic și consultanță media în domeniul imobiliar a Mariei Seder Neda, autoarea ghidului imobiliar „Cum să-ți cumperi o casă!”.

Țineți cont de loc, preț și calitate

Aflat deja la a III-a ediție (după cele din 2002 și 2004), acest adevărat „abecedar” al cumpărătorului de case explică și exemplifică astfel cele mai mari trei criterii de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să achiziţionați o locuință: locul (zona plus vecinătățile), prețul și calitatea. Toate capitolele cuprind numeroase exemple de cumpărători care au făcut o investiție profitabilă în locuințe în ultimii ani și este explicată „cheia” succesului lor. În aceeași măsură este prezentat și reversul medaliei, cazuri de cumpărători care s-au grăbit și au ales prost, la care se explică, de asemenea, unde și ce au greșit.

Învățați să investiți „afară”

Pe lângă toate aceste adevărate sfaturi, „Cum să-ți cumperi o casă!” prezintă numeroase grafice comparative cu evoluția dobânzilor și a prețurilor locuințelor nu numai din România, dar și din celelalte țări ale Uniunii Europene în ultimii zece ani. Iar celor care doresc să investească în locuințe dincolo de granițe, Maria Seder Neda le oferă un tabel detaliat cu „yeldul” (randamentul anual) al plasamentelor în case din 37 de țări și exemple de locuințe cumpărate de români în străinătate.

„Cineva mi-a spus că este o carte pentru oamenii cu bani. Dimpotrivă, i-am răspuns. Este o carte pentru oamenii care nu au bani, pentru a învăța să-i aibă“ Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR

„Cum să-ţi cumperi o casă!“

  • 184 de pagini, ediția a III-a, București, 2017
  • Autor: Maria Seder Neda
  • Preț: 24,90 lei
  • Distribuție: în librăriile „Diverta”, „Cărturești”, pe site-urile librarie.net, elefant.ro, emag.ro, dol.ro, raft.ro, la chioșcurile de ziare din magazinele Metro și la cele menționate pe pagina de Facebook „marabooks”