Main menu

header

659 28 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

Nu este o ficţiune, ci adevărul... adevărat. Astrologul Florian Onitza, care participase la demonstraţiile din Los Angeles împotriva regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu, a fost întrebat de mai mulţi români exilaţi când se va prăbuşi tiranul. Iniţial, răspunsul a părut fantasmagoric, dar, după moartea dictatorului, Onitza a revenit în centrul atenţiei.

Interpretările scrierilor lui Reinhold Ebertin, cheia astrogramei

Florian Onitza (1909-1994) a fost unul dintre numeroşii români stabiliţi în străinătate, la Los Angeles. Este cunoscut pentru articolele scrise în limba română şi, în mod deosebit, pentru lucrarea „Astre şi dezastre”, publicată la Editura „Zodiac Press”, din SUA. Omul de ştiinţă a prezis înaintea începutului Revoluţiei, la Timişoara: „Ceauşescu va avea cea mai neagră zi din viaţa sa la 25 decembrie 1989”. Imediat ce şeful statului a fost executat, la... 25 decembrie 1989, Onitza a primit într-o singură zi 42 de telefoane de la cunoscuţi şi de la prieteni, care l-au întrebat ce aspecte planetare a avut ziua respectivă. Pentru că nu a putut repeta la telefon explicaţiile cerute de foarte mulţi români interesaţi de studiile şi de cercetările privitoare la aspectele planetare, Onitza a găsit de cuviinţă să publice astrograma respectivă, cu interpretarea acestora de la data de 25 decembrie 1989. „N-am făcut altceva decât să consult o mulţime de lucrări privind corelaţia dintre Om şi Univers. Am extras cele mai concise interpretări din broşura «Tranzit», scrisă şi publicată în Germania de Reinhold Ebertin. Apoi am prezentat unele interpretări ale astrologului german, folosind datele lui Nicolae Ceauşescu”, a declarat Onitza în presa de peste Ocean. Iată însă aspectele care l-au făcut pe omul de ştiinţă să prezică sfârşitul liderului de la Bucureşti...

Paralelă între Ziua Unirii şi naşterea dictatorului

659 28 2Savantul a ales data de 24 ianuarie 1859, care, graţie semnificaţiei ei istorice, este benefică, astrologic vorbind, pentru România. În schimb, semnele zodiacale ale naşterii lui Ceauşescu (26 ianuarie 1918) erau în opoziţie totală. „La naşterea lui Nicolae Ceauşescu, planeta Marte se găsea la 184 de grade, în constelaţia Balanţei. În ziua în care s-a înfăptuit Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859, planeta Marte se găsea la 4 grade în constelaţia Berbecului. Despre opoziţia aceasta, în articolul meu intitulat «România trecută şi viitoare în lumea astrelor», publicat în decembrie 1979, eu am scris că Marte al ţării faţă de Marte al lui Ceauşescu este în rău aspect şi, ca atare, ce vrea el nu vrea ţara şi ce vrea ţara nu vrea el! În această opoziţie, astrologul german Ebertin vede: energie irosită, cruzime, lipsă de calm interior, acte violente, tendinţa de a suferi prejudicii, dispute şi distrugeri”, scria Onitza.

„Cruzime, brutalitate, pericol de accidente şi lovituri”

Omul de ştiinţă a adăugat: „La naşterea lui Ceauşescu, planeta Pluto a fost în cruce (90 de grade) faţă de Marte al ţării, având această interpretare: cruzime, brutalitate, acte violente, rănire, pericol de accidente sau lovituri. Foloseşte mijloace dure şi nu ţine cont de alţii, apoi suferă din pricina violenţei altora. Acest aspect negativ a existat şi în horoscopul lui Nicolae Ceauşescu. A se vedea Pluto la 4 grade în Rac şi Marte la 5 grade în Capricorn”.

Soarele, în opoziţie perfectă cu Pluto

În fine, să aflăm şi cum a stabilit Onitza data fatidică de 25 decembrie 1989: „La naşterea lui Ceauşescu, planetele Saturn şi Neptun se aflau în semn fix, ca şi Soarele. Aşa se explică şi stabilitatea lui Ceauşescu atâţia ani. Totuşi, interpretarea aspectului este aceasta: boală, nevroze ale căror cauze sunt greu de găsit (demenţă), probleme în public, pierdere şi pericol de otrăvire. În ziua de 25 decembrie 1989, Soarele s-a găsit pe cer în opoziţie perfectă cu Pluto din ziua de naştere a lui Nicolae Ceauşescu, iar planeta Uranus era în conjuncţie (rău aspect) cu Marte al Elenei Ceauşescu. Iată interpretările: Soarele faţă de Pluto indică fanatism deviat, aroganţă, supraestimarea Eu-lui şi demenţă. Uranus cu Marte al Elenei Ceauşescu arată contradicţii interioare, iritare, accidente, stricarea planurilor, încăpăţânare, brutalitate, schimbări tulburătoare, constrângeri şi greşeli din cauza grabei. Simultan, Uranus se găsea pe cer în cruce (90 de grade) şi cu Marte al lui Nicolae Ceauşescu. Deci şi el era supus constrângerii! În afară de Soare, configuraţia astrală care a indicat chiar ziua cea mai neagră din viaţa soţilor Ceauşescu a fost trecerea Lunii la 90 de grade (cruce) faţă de Uranus. Aspectul este critic pentru femei, iar pentru ambele sexe aduce îngustime de vederi, fanatism, exagerare şi lipsă de oportunităţi favorabile pentru a scăpa de o nenorocire”, a scris astrologul.

Cum putea fi evitat finalul sângeros

659 28 3Putea Ceauşescu să evite acest final sângeros? Răspunsul a fost oferit tot de Onitza: „În legătură cu fiorosul dictator român pot spune că, poate, el ar fi avut un sfârşit mai puţin tragic dacă ar fi cunoscut scadenţa dictaturilor şi s-ar fi retras în urmă cu un an sau măcar în urma «Scrisorii celor 6» din martie 1989. El nu a respectat legea scadenţelor şi nu a ţinut cont de ciclurile astrale. Pentru aceasta, Dumnezeu, în înalta Lui înţelepciune, a hotărât să fie pedepsit cu moartea tocmai în ziua în care Mântuitorul nostru Iisus s-a născut”.

„Ceauşescu va avea cea mai neagră zi din viaţa sa la 25 decembrie 1989“ (Florian Onitza)

42 de apeluri telefonice au cerut explicaţii referitoare la predicţiile legate de sfârşitul dictatorului

Oana Hanganu: „Oamenii care au Soarele în trigon cu Marte se cred salvatorii lumii“

659 28 4Florian Onitza nu este singurul care a interpretat astfel astrograma fostului lider comunist de la Bucureşti. Și astrologul Oana Hanganu a declarat: „Ceauşescu a fost un lider înnăscut, care a devenit sclavul propriei puteri. Destinul său a fost să conducă, dar a fost depăşit de importanţa funcţiei. Această configuraţie de războinic a fost tot timpul sub semnul lui Marte, ceea ce îl făcea să-şi asume riscuri inutile, să aibă relaţii tensionate cu cei din jur. Oamenii care au Soarele în trigon cu Marte se cred salvatorii lumii şi, la un moment dat, ei cred că pot aduce pacea”. De asemenea, şi politicianul Gelu Voican-Voiculescu, un cunoscut pasionat de astrologie, ezoterism şi ocultism, a precizat că „astrograma lui Ceauşescu este dominată de o conjuncţie tipică dictatorilor. Conjuncţia Uranus-Soare este grăitoare în acest sens”.