Main menu

header

788 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Vremea frumoasă și inițiativele creative și solidare din mediul artistic reușesc să echilibreze oferta de spectacole, chiar și în perioada verii, când în mod normal majoritatea teatrelor intrau în vacanță, prin stagiuni estivale, programe de vacanță și reprezentații inedite. După o lungă așteptare, scenele în aer liber se redeschid, formule inedite de spectacol își fac loc în spații neconvenționale, publicul având șansa să redescopere farmecul întâlnirii live cu artiștii preferați. În continuare vă prezentăm câteva puncte de atracție din agenda culturală a acestei săptămâni.

„Hamlet”, producția UNTEATRU, găzduită de Teatrul Național din Capitală

Sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național din București găzduiește în acest sfârșit de săptămână două producții ale companiei private UNTEATRU. Prima este programată pe 4 iulie, de la ora 21:00, când puteți vedea spectacolul „La țigănci”, o dramatizare după Mircea Eliade în regia cuplului Andreea și Andrei Grosu. De asemenea, pe 5 iulie, de la ora 21:30, este programat spectacolul „Hamlet”, o adaptare nonconformistă a celebrului text al lui Shakespeare, în viziunea și interpretarea artiștilor: Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek. Tot la Sala Amfiteatru pe 5 iulie, de la ora 18:00, Teatrul Național din Capitală lansează cea de-a patra ediție a „Festivalului Vacanței”, eveniment anual de teatru interactiv pentru micii spectatori. Anul acesta tema Festivalului este „Jocul de-a Povestea”, o călătorie în lumea magică a eroilor din mitologia populară românească pe care copiii o vor descoperi călăuziți de Magicianul Marian Râlea, Florin Pârvu, Adina Cristescu și Bogdan Dumitrescu.

„Cu mască sau fără mască - oamenii vor să zâmbească!”, în premieră la Grădina Herăstrău

788 30 2Vești bune pentru fanii Revistei bucureștene: cea mai mare și mai modernă grădină de vară din țară își redeschide porțile. Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” anunță debutul Stagiunii Estivale 2020, la Teatrul de Vară Herăstrău. Cum un eveniment atât de mult-așteptat de public nu putea fi trecut cu vederea, echipa de la Tănase deschide seria de spectacole în aer liber la 4 iulie, de la ora 20:00, cu premiera spectacolului „Cu mască sau fără mască - oamenii vor să zâmbească!”. Show-ul semnat de Vasile Muraru și Valentina Fătu este inspirat de realitatea autohtonă și cum umorul rămâne un eficient tratament social la români, spectacolul garantează zâmbetele și buna dispoziție. În mod special această producție a fost gândită să respecte toate măsurile în vigoare, având trei variante de distribuție, pentru protecția artiștilor, soliștilor și membrilor orchestrei. Astfel, în spectacol vor evolua, în diferite formule ale aceluiași spectacol, toți artiștii Teatrului „Constantin Tănase” în frunte cu: Alexandru Arșinel, Vasile Muraru și Valentina Fătu, Alexandru Lulescu, Adrian Enache, Liliana Mocanu, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, Cristian Simion, Alin Gheorghișan, Bianca Sârbu Romanescu, Mirela Vaida, Raluca Guslicov, alături de Corpul de balet și Orchestra Teatrului. Reprezentațiile „Cu mască sau fără mască - oamenii vor să zâmbească!” vor fi programate în această vară în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 20:00.

„Dineu cu proști”, în premieră în Târgul Ieșilor Iubitorii Thaliei din Iași se pot bucura de spectacole de teatru în aer liber. La

5 iulie, în Grădina de Vară a Ateneului din Iași, de la ora 12:00, micii spectatori sunt invitați să descopere aventurile năzdrăvanilor „Păcală și Tândală, într-un spectacol antrenant creat după poveștile lui Ion Creangă. Tot la 5 iulie, de la ora 19:00, la Amfiteatru Palas are loc premiera spectacolului „Dineu cu proști”, de Francis Veber, spectacol montat pentru prima dată la Iași sub semnătura regizorului Sebastian Bădărău. În aceiași locație, la 8 iulie, de la ora 19:00, este prezentată piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebatian, comedia romantică avându-i în distribuție pe: Bogdan Matei, Cezara Fântu, Codrin Dănilă, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Andrei Ciobanu, Gelu Ciobotaru și Alexandra Paftala.

VAMA, Delia și Smiley, concerte live la Iași

788 30 3După o lungă așteptare fanii din nordul țării (și nu numai), au ocazia să se reîntâlnească live cu Tudor Chirilă și trupa VAMA, Delia și Smiley. Reunite sub titlul „Ultra Live Show” concertele îndrăgiților artiști sunt programate în acest week-end pe scena Fratelli din Parcul Ansamblului Palas din Iași. După trei ani, trupa VAMA revine la Iași cu piese noi și promite fanilor un show memorabil la 3 iulie. A doua zi, energia Deliei și hiturile sale ce domină topurile autohtone vor încinge audiența. Iar la 5 iulie stilul muzical aparte marca Smiley, ce îmbină curajos genurile pop, soul, funk, R’N’B şi hip-hop, va răsuna pe scena Fratelli. Concertele încep la ora 20:00, iar organizatorii s-au asigurat că sunt oferite toate condițiile respectării recomandărilor enunțate de autorități pentru această perioadă. Prețul unui bilet, pentru fiecare concert, variază între 84 și 105 lei.

„Magia Circului - Povești cu Cai”, în arena deschisă a Circului Metropolitan București

Circul Metropolitan București lansează un nou spectacol, într-o formulă adaptată reglementărilor actuale de participare a publicului. Începând din 3 iulie, spectatorii de toate vârstele sunt așteptați în fiecare zi de week-end (vineri, sâmbătă și duminică), de la ora 18:00, în arena exterioară a Circului pentru a viziona spectacolul „Magia Circului - Povești cu Cai”, un show antrenant, plin de culoare și suspans, care aduce în fața publicului mirajul irezistibil al arenei. În program sunt cuprinse momente inedite susținute de acrobați recunoscuți internațional, jongleri, artiști comici ai arenei și, bineînțeles, maeștrii ai echitației și cai renumiţi, extrem de bine antrenați, care vor încânta audiența. Reprezentația va fi prezentă în programul Circului Metropolitan din Capitală pe toată durata vacanței de vară.