Main menu

header

904 23 1de Florin Copil

Profețiile sunt date prin oameni aleși de Dumnezeu pentru a atenționa omenirea asupra unor pericole sau pentru a da speranță în împlinirea unor promisiuni favorabile. Pe lângă cele biblice, sunt şi alte profeții. Ele întăresc credința oamenilor pentru că se pot verifica în timp scurt. Ca niciodată până acum, profeții, care se întind pe 2.600 de ani, converg spre aceleași evenimente la care suntem martori. Proroci din Vechiul Testament, Ioan în Apocalipsă, evrei, ortodocși, catolici, cu toții prevestesc aceleași lucruri: vremurile de pe urmă sunt mult mai aproape decât ne-am dori. Dar și momentul schimbării oamenilor în bine este mai aproape. Pentru că toate profețiile duc spre lupta finală dintre Hristos și Satana.

Lupta Fecioarei Maria cu un balaur

În Apocalipsă, cap. 12, scrie că „s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele; și era însărcinată şi striga, chinuindu-se şi muncindu-se să nască”. Femeia e Preasfânta Fecioară Maria care apare acum la Medjugorje în haine luminoase, cu o cunună de stele în jurul capului. Soarele, care îi este veșmânt, înseamnă lumina, cuvântul lui Dumnezeu. Luna care-i stă la picioare este timpul care îi stă la dispoziție. Așa se explică numărul mare de ani ai aparițiilor. Iar chinurile ca să nască reprezintă strădania de a „naște” credința adevărată în oameni, în copiii ei, cei care cu greu îi ascultă sfaturile. Întărind această simbolistică, versetele ce continuă în Apocalipsă arată un balaur cu care se luptă Preacurata și care „târa a treia parte din stelele cerului şi le-a aruncat pe pământ”. Stelele aruncate sunt acea treime de îngeri care au căzut odată cu Lucifer, ei fiind dușmanii binelui.

Războiul Turciei

904 23 2Conform cărții „Stareţii despre vremurile din urmă”, Sfântul Paisie Aghioritul de la Muntele Athos prezicea în 1990 că: armenii și kurzii vor crea state independente; Grecia, în urma unui război pornit de turci, va stăpâni Istanbulul (Constantinopol) și nu va suferi tare; nu va trece mult timp după atacul turcilor și rușii îi vor lovi pe turci și îi vor căsăpi; Turcia se va destrăma, iar Rusia va continua lupta până va ajunge la Ierusalim, dar va pierde războiul; marile oraşe din zonă vor deveni ruine. Sfântul Paisie Aghioritul afirma că acestea vor începe „când apele Eufratului vor fi folosite de turci la irigaţii”. Predicțiile lui se pot verifica azi. Debitul râului Eufrat la intrarea din Turcia în Siria este mic din cauza barajelor turcești. O știre din 2014 arată că Turcia blochează cursul Eufratului către Siria şi Irak, provocând o criză majoră de apă. Pe lângă războiul pornit de Rusia în 2022 (Turcia e duplicitară în acest caz), sunt contre între greci și turci pe tema unor zone din Marea Mediterană. Armenia există deja ca stat după desființarea URSS și minoritatea kurdă se zbate pentru a-și crea o țară, uneori fiind în conflict cu Turcia. Așadar, profețiile Sfântului Paisie sunt acum adeverite.

Războiul Rusiei

Prin 1750, respectatul rabin Eliyahu ben Shlomo Zalman, din Lituania, i-a spus fiului său o profeție: „Când auzi că rușii au cucerit «orașul» Crimeea, să știi că vremurile lui Mesia au început, că pașii lui se aud. Și când auzi că rușii au ajuns în orașul Constantinopol, ar trebui să-ți îmbraci hainele de Shabat și să nu le dai jos, pentru că înseamnă că Mesia este pe cale să vină în orice clipă”. Deși sunt 200 de ani între ele, profeția aceasta și cea a Sfântului Paisie Aghioritul par bucăți din situația pe care o trăim azi: Rusia a anexat Crimeea și continuă războiul. Profeția arată că războiul va continua spre sud, spre Turcia. În Orientul Mijlociu Rusia a mai avut acțiuni militare în ultimii ani și are aliați acolo (Iranul, președintele Siriei). Deducem că acest război este un avertisment la venirea lui Mesia. E vorba despre Mesia așteptat de evrei, dar e un lucru care corespunde cu a doua venire a lui Hristos. Când e cucerit Istanbulul, hainele de sărbătoare nu trebuiesc schimbate pentru că nici nu vor apuca să se murdărească. Hainele respective sunt pentru întâmpinarea Mântuitorului.

Război în Europa

904 23 3Altă profeție despre război este a lui Alois Irlmaier, un german care a fost constructor de fântâni și care a murit în 1959. Cu toate că uneori mai ajuta poliția la rezolvarea unor cazuri dificile, el a fost dat în judecată pentru viziunile sale. Sentința a fost în favoarea lui și i s-au confirmat darurile deosebite. El prezicea, în 1950: „Un război va fi în numele păcii și va începe în Orientul Mijlociu, dar miza e în Balcani. Războiul va veni de la Răsărit și vine foarte rapid, altă armată mărşăluieşte prin Belgrad și înaintează spre Italia. Văd maşini ciudate de fier avansând ca fulgerul în partea de nord a Dunării, peste Germania de Vest, fără vreun avertisment. Mai văd cum vin trei vârfuri de lance: este forţa rusă şi este de neoprit, în timp ce înaintează cu cele trei vârfuri de lance care străpung tot ce întâlnesc în cale”. Irlmaier avertizează că obiectivul lor e Germania. Analizând profeția, vedem că Orientul Mijlociu e distrus de un război dus în numele democrației, a drepturilor omului, războiul Rusiei a început, e posibil un conflict în Balcani (în Kosovo sau în Bosnia). Este pomenit și Belgradul, capitala Serbiei, care-i aliatul Rusiei. Dar consecințele vor fi dramatice pentru că vor fi folosite arme chimice, care fac „un nor galben ucigător”. Totul se va încheia cu o revoluție în Rusia. China, după cum spune vizionarul, va fi și ea implicată.

Viziunea călugărului Neamțu Mihai

Neamțu Mihai din Prilog, județul Satu-Mare, s-a născut în 1924 și a murit în 2000. A fost un călugăr greco-catolic la care a apelat pentru probleme de sănătate, în două rânduri, chiar și Ceaușescu. Având mai multe daruri de la Dumnezeu, între care erau și cele de taumaturg și clarvăzător, el a făcut o profeție care se referă și la România. Neamțu Mihai, cunoscut și ca Unchiul Mihai, a prezis în anii ’90 că va veni o vreme când granițele țărilor vor fi închise, nu se va putea circula și acest lucru se va întâmpla după anul 2017. El a mai spus că România va fi mai ferită de calamitățile ce vor urma pentru că are o protecție specială din partea Preasfintei Fecioare Maria. Cu toate acestea, recomandarea călugărului a fost ca românii să se întoarcă acasă până atunci, pentru că situația va fi tot mai neplăcută. Interesant este că, în avertizările lui, spunea că el are voie să vadă ce se va întâmpla cu lumea doar până în anul 2017. După această dată știa numai că vremurile vor fi din ce în ce mai grele.

Doi profeţi, nu unul, au „văzut” Damascul în ruine acum 2.600 de ani

Distrugerea Damascului de azi

Două profeții de acum 2.600 de ani se referă la Siria. Una, a profetului Isaia spune: „Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine”. A doua este a lui Ieremia, la 100 de ani după Isaia: „Va veni pustiitorul asupra fiecărei cetăţi şi cetatea nu va rămâne nedărâmată”. Damascul, orașul căruia i s-a împlinit acum profeția, e în ruine. Capitala Siriei a fost bombardată masiv de americani și de ruși în 2015. După un război început în 2011, în Siria au fost distruse mai multe orașe de ISIS, americani cu aliații lor sau de ruși.

Picturile părintelui Arsenie Boca

904 23 4Biserica din satul Drăgănescu, județul Giurgiu, e pictată de părintele Arsenie Boca. Ea nu-i canonică în totalitate, dar poate fi considerată profetică. Lucrarea a început în 1967 și a durat mai mulți ani. Părintele Arsenie Boca a pictat atunci telefonul mobil, sistemul de telecomunicații modern, o tehnologie inexistentă atunci. A mai prezentat și motivele omului când refuză liturghia: „M-am însurat; mi-am rotunjit țarina; mi-am cumpărat milioane de cai putere; caut locuință pe altă planetă; așa că rogu-te să mă ierți, nu pot veni. Nu mai avem această preocupare”. Privind în jurul nostru, vedem câtă dreptate a avut! Dumnezeu a făcut ca profețiile pictate ale lui Arsenie Boca să fie un exemplu de necontestat al felului în care sunt avertizați oamenii.