Main menu

header

906 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Povești de viață surprinse la intensitatea momentului trăirii lor, având în centrul atenției eroi celebri ori anonimi fermecători, sunt original valorificate în noile producții lansate pe scenele autohtone, dintre care în continuare vă recomandăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

George Ivașcu, în război cu „lupii tineri”: „Totul sau nimic”, la Teatrul Metropolis

De ce ai fi în stare pentru succesul în afaceri? Un răspuns șocant și spectaculos îl oferă noua producție a Companiei „Wonder Theatre”, piesa „Totul sau nimic”, după David Mamet, în regia lui Răzvan Oprea. Spectacolul dezvăluie realitățile din viața agenților de vânzări aflați în topul competiției de piață, ritmul în care trăiesc, riscurile și prețul pe care-l plătesc pentru a supraviețui în breaslă. Profesioniștii versați și „lupii tineri”, interpretați de protagoniști de excepție, precum George Ivașcu, Lari Giorgescu, Andrei Mateiu, Silviu Mircescu, Eduard Adam, Pavel Bârsan, Bogdan Farcaș și Monica Odagiu, își aruncă toate armele într-un război total, purtat aparent cu eleganța epocii moderne, dar devoalând activarea instinctelor primare de supraviețuire ale speciei. Eroii marilor tranzacții financiare sunt în stare de absolut orice: amenință, mint și șantajează fără scrupule pentru a-și atinge scopul. „Totul sau nimic” se joacă în premieră pe 30 octombrie, de la orele 16:00 și 19:30, la Sala Gloria a Teatrului Metropolis din Capitală.

„Seaside Stories”, amintirile vacanțelor tumultuoase, în premieră la Constanța

Poveștile intense de dragoste înfiripate la malul mării, momentele de exuberanță, pasiune și libertate găzduite de spațiul ofertant al plajelor la apus sau la răsărit de soare, sunt reconstituite și aduse în fața publicului în noua producție montată de regizorul Radu Afrim pe scena Teatrului de Stat din Constanța. Pe 27 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Studio, are loc premiera piesei „Seaside Stories”, un spectacol după un scenariu colectiv, inspirat din vacanțele pe litoral. Personajele romantice și colorate transpun pe scenă, cu umor, nostalgie și emoție un șirag de secvențe experimentate, sub o formă sau alta, de fiecare spectator: iubiri de week-end, petreceri zgomotoase, aventuri estivale ori mici drame adolescentine, la care doar marea a fost, mereu, martorul discret și îngăduitor.

Așteptând împlinirea destinului pe un peron: „Gara”, la Teatrul Masca

Spațiul emblematic în care se intersectează voit sau pur întâmplător energii, povești și lumi, deopotrivă, este prezentat publicului într-o formulă originală, în cea mai nouă producție lansată de Teatrul Masca din Capitală: „Gara”, un spectacol semnat de Mihai Mălaimare. Piesa surprinde pe același peron 12 personaje, cu vârste, dorințe și experiențe de viață diferite, fiecare așteptând cu nerăbdare împlinirea unui vis, marea aventură sau sufletul-pereche. Integrate într-un univers comun, spuse pe muzică și în pași de dans, poveștile personajelor definesc fermecător bucuria de a trăi, transpusă în scenă cu imaginație, umor și pasiune de protagoniștii Sorin Dinculescu, Anamaria Pîslaru, Dora Iftode, Valentin Mihalache, Alina Crăiță, Laura Dumitrașcu-Duică, Petru Mărginean, Agnes Muschici și Mihai Mălaimare. Spectacolul „Gara” este programat pe 29 și 30 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Masca.

Victor Socaciu, omagiat de prieteni și de fani la concertul „Folk de Colecție”

906 30 2Prietenii și foștii parteneri de scenă se reunesc la Brașov, orașul natal al lui Victor Socaciu și invită publicul la un eveniment de suflet, dedicat marelui cantautor. Pe 27 octombrie, de la ora 19:00, Centrul Cultural Reduta găzduiește concertul „Folk de colecție”, un eveniment in memoriam Victor Socaciu. Pe scenă vor urca invitați de seamă, precum Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Cristian Buică, Vali Petcu, Cătălin Stepa și grupul de muzică folk „Ecoul”, care vor evoca momentele speciale, muzicale și nu numai, petrecute alături de unul dintre cei mai îndrăgiți artiști autohtoni. Cu acest prilej, la Brașov va avea loc și lansarea ultimului album al lui Victor Socaciu, intitulat „Tu ești iubirea mea”.