Main menu

header

907 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Evenimente originale, care anticipează arta de mâine și elogiază creațiile de ieri și întâlniri de suflet cu mari nume ale scenei, filmului și muzicii românești sunt anunțate în agenda săptămânii, din care în continuare vă recomandăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le ratați.

Evenimente In Memoriam: Valeria Seciu și Ion Caramitru, în cadrul FNT 2022

Spectacole care dau expresie obiceiurilor și evenimentelor contemporane, instalații interactive, experiențe artistice în realitatea virtuală, reprezentații on-air și online, acestea sunt câteva dintre manifestările înscrise în agenda celei de-a 32-a ediții a Festivalului Național de Teatru, organizat la București între 5 și 13 noiembrie. Anul acesta sunt programate peste 60 de reprezentații autohtone și 10 producții din străinătate, dintre care vă recomandăm să nu pierdeți spectacolele: „Waste” (5 noiembrie, Teatrul Bulandra, ora 19:00) și „Zăpada” (7 noiembrie, Sala Studio a TNB, ora 20:00), iar pe 9 noiembrie (ora 20:00), pe site-ul www.fnt.ro puteți viziona online piesa „2032 Smart-Family”, o poveste din viitor având-o în distribuție pe Aura Călărașu (serialul „Vlad”), un spectacol jucat simultan în România și în Italia, cu actori și public din ambele țări. În secțiunea radiofonică a Festivalului, pe frecvențele Radio România, dar și pe site-ul www.eteatru.ro, vor fi difuzate premiere și producții celebre de teatru radiofonic. Ediția din acest an include și evenimente dedicate marilor actori de care ne-am despărțit recent: pe 5 noiembrie, de la ora 16:00, la TNB va avea loc vernisajul expoziției foto „Caramitru - Dincolo de scenă”, care-l surprinde pe marele actor în ipostaze inedite, iar între 7 și 10  noiembrie (ora 23:00), Radio România Actualități va difuza patru spectacole radiofonice memorabile ale celebrei actrițe Valeria Seciu.

Anca Sigartău leagă și dezleagă ițele adulterului în comedia „Care pe care”, la Sala Rapsodia din Capitală

907 30 2Când îți înșeli partenerul e mai bine să minți cu imaginație sau să spui adevărul, ce-i drept, trunchiat? Un răspuns fabulos este oferit în noul spectacol regizat de îndrăgita actriță Anca Sigartău, comedia „Care pe care”, o adaptare după K. Waterhouse și W. Hall. Piesa invită spectatorul într-un hotel cochet dintr-o stațiune de vacanță, unde doi vechi prieteni se întâlnesc întâmplător, fiecare pregătindu-și discret petrecerea unei escapade amoroase. Amândoi au câte o strategie personalizată pentru a evita conflictele conjugale: unul îndrugă verzi și uscate soției, inventând cele mai trăsnite minciuni, altul îi servește consoartei adevărul în porții mici, digerabile, respectiv atât cât poate fi probat fără a fi incriminat. Până la un punct ambele strategii au funcționat. Însă în hotel își face apariția, neașteptat, soția unuia dintre ei care stârnește o avalanșă de situații neprevăzute, comice și pline de suspans. Un martor asistă din umbră la toată aventura și nu se sfiește să mai încurce, din când în când, ițele poveștii. Piesa reunește, pentru prima dată pe aceeași scenă de teatru, protagoniștii din serialul „Adela” (Oana Moșneagu, Mara Oprea, Alecsandru Dunaev, Daniel Nuță și Anca Sigartău). Comedia „Care pe care” se joacă pe 3 și 4 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Rapsodia din Capitală.

„O singură noapte”: Adrian Enache și prietenii săi, în recital la Sala Palatului

907 30 3Adrian Enache le-a pregătit o surpriză fanilor și tuturor iubitorilor muzicii românești, un spectacol de excepție cu un repertoriu impresionant. Pe 4 noiembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului din Capitală, este programat concertul „O singură noapte”, un eveniment în care îl veți vedea pe îndrăgitul artist alături de prietenii și partenerii săi de scenă, voci inconfundabile, precum: Monica Anghel, Marcel Pavel, Pepe, Aurelian Temișan, Nico, Daniel Iordăchioae, Maria Dragomiroiu, Mirela Vaida, Diana Matei, Raoul, Kamara, Minodora, Ionuț Galani, Diana Enache și Rareș Varniote. Într-o seară specială, protagoniștii vor interpreta live, acompaniați de trupa „The Twins BAND”, hituri românești de ieri și de azi, aducând astfel un tribut marilor soliști autohtoni.