Main menu

header

910 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Noi producții de teatru, muzică și film, cu protagoniști celebri și montări ingenioase, invită publicul să descopere mesaje foarte serioase și actuale, în spatele unor reprize comice fabuloase. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

„O noapte furtunoasă” la TNB: Adrian Nartea, gata să moară pentru Monica Davidescu și fiul lui Bănică Jr. este băiat de prăvălie la Aurelian Temișan

O seară cu scântei, personaje controversate și un lanț de încurcături care întrețin suspansul se pregătește pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din Capitală, unde, pe 28 noiembrie, de la ora 19:30, este prezentată, în avanpremieră, comedia „O noapte furtunoasă”. Viziunea modernă a regizorului Alexandru Nagy dezvăluie noi dedesubturi ale relațiilor din celebra farsă a lui Nenea Iancu. Montată la granița dintre teatru și film, într-o versiune inspirată de atmosfera bandelor de gangsteri din secolul al XIX-lea, piesa are în distribuție cei mai îndrăgiți artiști ai momentului: Aurelian Temișan (Jupân Dumitrache), Ovidiu Cuncea (Nae Ipingescu), Monica Davidescu (Veta), Adrian Nartea (Chiriac), Monica Odagiu (Zița), Cosmin Vîjeu (Rică Venturiano), dar și pe fiul lui Ștefan Bănică Jr, Radu Ștefan, care debutează pe scena Naționalului în rolul lui Spiridon.

Vasile Muraru, un primar „cu probleme”, în filmul „Oameni de treabă”

O perspectivă tulburătoare asupra metehnelor și mentalităților românești este prezentată în cel mai nou film regizat de Paul Negoescu, „Oameni de treabă”. Comedia neagră, cu accente de thriller, spune povestea unui polițist dintr-un sat din nordul Moldovei, familiarizat și dezamăgit de corupția și jocurile de putere ale personajelor influente din localitate. Sosirea unui nou coleg și comiterea unei crime sumbre îl fac să se revolte, să devină omul „antisistem”, atitudine care generează o evoluție neașteptată a situației. Între protagoniști îi veți întâlni pe: Iulian Postelnicu, Anghel Damian, Crina Semciuc și Daniel Busuioc, ori pe Vasile Muraru, interpretând primarul delăsător și imoral care pozează în liderul implicat și harnic. În București, premiera de gală a filmului va avea loc pe 26 noiembrie (ora 20:00), la cinematograful „Elvire Popescu”, iar din 25 noiembrie „Oameni de treabă” va fi difuzat în cinematografele din întreaga țară.

„Avocații diavolului”: în glumă despre lucruri foarte serioase, la Sala Dalles

Cum se transformă indivizii în funcție de interese și cât de imprevizibili sunt ne demonstrează, într-o cheie comică originală, spectacolul „Avocații diavolului”, o montare semnată de Vlad Zamfirescu. Piesa vorbește curajos despre subiecte tabu, dar extrem de actuale, de la discriminare și manipulare la impostură și ostilitate. Totul pornește de la un banal interviu de angajare, care se transformă rapid într-o confruntare tăioasă între candidat și cei doi parteneri ai unui cabinet de avocatură. Protagoniștii Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean și Alex Ion, conduc cu șarm și nerv conversațiile acide, fiecare căutând să-și ascundă secretele și interesele. Însă odată ce orgoliile au fost rănite, loviturile sub centură se întețesc, măștile cad și acțiunea se îndreaptă către un final neașteptat. „Avocații diavolului” se joacă pe 28 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles din Capitală.

„Luciano PavarOUtti”, „Placido Flamingo” și „Jose Carras”: „The Free Tenors”, primul stand-up comedy muzical, lansat în Capitală

Trei voci de excepție, umor de calitate (bine dozat), ironie fină și spectaculoase momente de interacțiune cu publicul: aceasta este rețeta de succes a primului show de stand-up comedy muzical din România, lansat în această săptămână la Teatrul Elisabeta din Capitală. Pe 24 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Luceafărul, puteți vedea spectacolul „The Free Tenors”, un proiect inedit avându-i ca protagoniști pe Cezar Ouatu, Marius Deneș și Mihnea Niculescu. Inspirat de transformările din emisiunea „Te cunosc de undeva” (experimentate de Cezar Ouatu), show-ul constituie o parodie inteligentă și elegantă a reprezentației oferite de trei mari tenori ai lumii, nu întâmplător personajele fiind denumite: „Luciano PavarOUtti”, „Placido Flamingo” și „Jose Carras”. Conceptul îmbină strălucit partituri celebre, interpretări uimitoare (prin excelență sau fâstâceală) și aluzii picante la conflictele de scenă.