Main menu

header

912 32 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Puține lucruri stârnesc o uimire mai mare decât asemănările izbitoare ale unor oameni cu alții, cu care nu au nicio legătură, nici măcar… temporală! Iar când similitudinile apar în cazul atât de studiatelor celebrități, uluirea poate fi și mai mare.

Anthony Hopkins / Socrate

Probabil că nu va exista prea curând o explicație științifică certă pentru felul uluitor în care faimosul Anthony Hopkins seamănă până la identificare cu ilustrul înaintaș al omenirii Socrate, considerat și astăzi unul dintre cei mai mari și mai influenți filosofi din istorie și despre care se estimează că a trăit în jurul anilor 467-399 î.Hr. Rămâne un mister cum de celebrul actor nu a fost distribuit până acum într-un potențial film despre formidabilul gânditor antic, cu care seamănă până la detaliu. Același lucru se poate spune despre actorul Rupert Grint, alias Ron Weasley din seria „Harry Potter”, care aduce izbitor cu… un pictor peisagist scoțian faimos în epocă, numit artist al Curții Regale, care a trăit și a lucrat în secolul al XIX-lea: Sir David Wilke. 

Bruce Willis / Douglas MacArthur

912 32 2Din punct de vedere profesional, Bruce Willis și emblematicul general Douglas MacArthur nu ar putea fi mai departe unul de celălalt, chiar dacă ambii sunt faimoși. Și în acest caz rămâne poate o neîmplinire a industriei cinematografice faptul că Willis, care s-a retras din lumea filmului, nu l-a interpretat niciodată pe militarul legendar care a jucat un rol major în cel de-al Doilea Război Mondial și cu care actorul seamănă izbitor. În schimb, similitudinea chipului binecunoscutei actrițe Maggie Gyllenhaal cu a activistei Rose Wilder Lane, foarte cunoscută în societatea americană la începutul secolului XX, are o legătură și cu atitudinea celor două față de lumea din jur. În timp ce Rose Wilder a luptat pentru drepturile femeilor într-o epocă în care ideea de activism era cel puțin nepopulară, reușind, prin eforturi colosale, să câștige drepturi civile pentru femei din partea guvernului SUA, Maggie este, la rândul său, activist politic. Actrița susține că Statele Unite fac parte dintr-o societate globală și că părinții săi au învățat-o cât de important este să se radicalizeze dacă este necesar, să lupte pentru ceea ce este corect și să susțină oamenii care nu au o reprezentare reală.

Cel de-al 13-lea președinte al SUA, Millard Fillmore, pare să fie un strămoș direct al starului Alec Baldwin - cei doi seamănă ca două picături de apă

Shia LaBeouf / Albert Einstein

912 32 3Charlie Sheen, actorul atât de iubit din serialul „Doi bărbați și jumătate” și care a pierdut acest rol popular din cauza problemelor cu alcoolul, seamănă uimitor cu un mare susținător al ablirii sclaviei în SUA, John Brown, care a plătit cu viața încercarea eșuată de a salva sclavi în 1879. Trăsăturile celor doi sunt aproape similare și alăturarea imaginilor stârnește fiori. Nici plasarea unei poze cu faimosul și rebelul Shia LaBeouf alături de una cu Albert Einstein nu generează alt sentiment: nemuritorul om de știință pare să fie un strămoș al actorului american. De altfel, starul din seria „Transformers” a fost nevoit să solicite un ordin de restricție împotriva unui admirator înfocat care este deranjant de convins că Shia și Einstein au același ADN, altfel nu își poate explica asemănarea!