Main menu

header

912 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Evenimente pline de energie, strălucire și veselie marchează apropierea Sărbătorilor de iarnă și o serie de vedete îndrăgite s-au pregătit să ofere publicului experiențe unice. În continuare, vă recomandăm câteva dintre spectacolele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Meniul căsniciei fericite: „Sarmale cu dragoste”, la Teatrul Național din Capitală

Rețeta căsniciei mioritice perfecte este inspirată, bineînțeles, tot de un celebru produs culinar. Cum se „gătește” o relație conjugală autentică, plină de picanterii și tandrețe, ne demonstrează îndrăgiții protagoniști Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu în comedia romantică „Sarmale cu dragoste”, pe care o puteți viziona pe 11 decembrie, în două reprezentații, de la orele 18:00 și 20:00, la Sala Media a Teatrului Național din București. O poveste specială de dragoste începe în fața unui cabinet de cardiologie, unde Mimi și Lică (trecuți de prima tinerețe, având calități, defecte și o imensă poftă de viață) descoperă că au același diagnostic și pasiuni comune: cafeluța și sarmalele. Așa se naște un cuplu senzațional în care protagoniștii, deși se mai înțeapă (cu delicatețe și mult umor), sunt dependenți unul de celălalt. Piesa Ivonei Boitan surprinde cuplul peste timp, trecând prin etape bune și rele, iar finalul emoționant ne amintește că un cuplu poate rezista, cu îngăduință și dragoste, până la adânci bătrâneți. 

„Muzică fără anotimp”: Ozana Barabancea, recital de excepție alături de copiii săi și de prieteni, la Sala Dalles

În luna cadourilor, îndrăgita vedetă tv și solistă de jazz, blues, musical și operă Ozana Barabancea surprinde publicul cu un nou proiect de suflet. Pe 10 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles, o puteți vedea interpretând o selecție de colinde românești și internaționale, orchestrate simfonic, în cadrul concertului „Muzică fără anotimp”. Ozana Barabancea va fi acompaniată de tinerii soliști ai Orchestrei „Lumini Sonore”, iar pe scenă vor mai urca, în calitate de invitați speciali, Aurelian Temișan, Ina Elena Dincă, Cristian Faur, Sorin Zlat, Mihaela Alexa, Corul de copii „Energia Emoției”, dar și cei doi copii ai artistei, Gloria și Andrew Barabancea.

„Einstein vs. Picasso”, confruntarea geniilor, în premieră la Teatrul de Comedie

Cum arată o discuție între două genii, ce își spun doi oameni care au marcat secolul XX, puteți afla urmărind spectacolul „Einstein vs Picasso”, montat de Theodora Petre la Teatrul de Comedie din Capitală. Textul scris de celebrul actor Steve Martin imaginează întâlnirea ipotetică dintre tinerii Pablo (Picasso) și Albert (Einstein), într-un bar parizian. Evenimentul este prilejul potrivit pentru a evalua latura umană a celor două minți luminate, care ajung să se înfrunte cu umor și inteligență, fiecare revendicându-și recunoștința umanității. În rolurile principale îi puteți vedea pe Răzvan Krem Alexe și Theodor Costache. Montarea îmbină umorul american cu elemente de stand-up, cabaret şi sitcom TV, păstrând însă mesajul generos al autorului: defectele indivizilor devin invizibile atunci când ideile lor schimbă lumea. „Einstein vs. Picasso” se joacă în premieră națională pe 10 și 11 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

„Mirosul Crăciunului”, colinde și interpretări de poveste, la TNB

Cei care iubesc atmosfera Sărbătorilor de iarnă au ocazia de a o redescoperi într-o seară specială, alături de TVA (Trupa cu Valoare Adăugată), pe scena Teatrului Național din Capitală. Pe 14 decembrie, de la ora 19:30, membrii trupei (Teo Boar, Vladi Cnejevici, Dorin Andone și Adrian Vascu) susțin la sala „Ion Caramitru” spectacolul-concert „Mirosul Crăciunului”, un recital de colinde tradiționale, interpretate într-un stil ce îmbină elemente de folclor, muzică folk, rock și momente poetice. Cu surprize ce evocă tradiții muzicale autentice vin și invitații speciali ai serii, celebrii artiști maramureșeni Grigore Leșe și Ducu Bertzi, dar și virtuozul solist Emy Drăgoi și Orchestra sa, „Jazz Hot Club”.

Corina Chiriac a lansat „Două piese de teatru” scrise acum mai bine de 35 de ani

Corina Chiriac își dezvăluie, la 71 de ani, talentul dramaturgic, lansând scenariile de teatru „De profesie amant” și „Serenadă pentru Carul Mare”, scrise acum peste 35 de ani. Textele se regăsesc în volumul „Două piese de teatru”, proaspăt lansat la Editura „Şcoala Ardelelană”, accesibil acum atât în librării, cât și în online.