Main menu

header

913 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Atmosfera specială din preajma Sărbătorilor cucerește sălile de spectacol. Producții inedite și premiere explozive, cu protagoniști celebri și debutanți entuziaști, sunt pregătite să ofere publicului momente pline de emoție și bucurie, iar în continuare vă recomandăm câteva dintre evenimentele care se disting în agenda culturală a săptămânii.

Vedete și surprize în „Crăciun de poveste la TNB”

Sărbătoarea Crăciunului este întâmpinată cu un eveniment de gală pe scena Teatrului Național din Capitală. Pe 21 decembrie, de la ora 19:30, la Sala „Ion Caramitru” are loc spectacolul extraordinar „Crăciun de poveste la TNB”. Patru mari artiști români (Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Bodochi și Marius Manole) au pregătit publicului momente în note vesele, nostalgice și emoționante, iar soprana Ana Stănescu, tenorul George Vîrban vor susține recitaluri lirice pline de vervă și energie. Nu în ultimul rând, Orchestra Simfonică București va crea o atmosferă magică interpretând atât compoziţii celebre semnate de Doga, Shostakovici, Brahms, Rossini ori Bizet, cât și colinde și piese reprezentative pentru perioada Sărbătorilor.

Daria Crișan și Radu Ștefan Bănică debutează în musical: „HeartBeat”, în premieră la Teatrul de Operetă „Ion Dacian”

913 30 2O poveste de dragoste originală, inspirată de realitatea românească, este spectaculos ilustrată pe note și în pași de dans. Pe 17 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din Capitală, are loc premiera musicalului „HeartBeat”, pe muzica și în regia lui Eduard Petru Jinghiriu. Intriga prezintă relația dintre doi adolescenți ai zilelor noastre, proveniți din medii diferite, pusă la încercare de o serie de conflicte și prejudecăți sociale. Producția marchează debutul unei noi generații de artiști și este plină de apariții surprinzătoare, între protagoniști numărân- du-se Daria Crișan, fiica lui Cătălin Crișan, Radu Ștefan Bănică, fiul lui Ștefan Bănică Jr., dar și Andrei Tomescu, cunoscutul jurnalist, gazdă a știrilor matinale la Antena 3 CNN. Următoarea reprezentație este programată pe 4 februarie.

„Ținutul din miezul verii” revine pe scena Teatrului Mic din Capitală

913 30 3O montare de excepție a regizorului Vlad Massaci revine pe scena Teatrului Mic din București. Pe 17 decembrie, de la ora 18:30, la Sala Atelier, puteți vedea „Ținutul din miezul verii”, de Tracy Letts, o comedie neagră ce spune povestea a trei surori, femei adulte cu vieți complicate, care se întorc acasă pentru înmormântarea tatălui. Relațiile din familie nu au fost nicicând bune, dar, sub presiunea momentului și încurajate de reacțiile mamei (o femeie rece, având probleme cu drogurile), lucrurile scapă de sub control, sunt devoalate secrete dureroase și fiecare membru al familiei devine o victimă. Montarea beneficiază de o distribuție de zile mari, între protagoniști numărându-se Rodica Negrea, Andreea Grămoșteanu, Mihai Călin, Claudiu Istodor, Tudor Aaron Istodor, Ionuț Vișan și Cuzin Toma. Piesa atrage discret atenția spectatorului asupra derapajelor care amenință relațiile din fiecare familie.

Gheorghe Zamfir, recitaluri magice la Catedrala „Sf. Iosif” și Ateneul Român

913 30 4Vestind Nașterea Domnului, cele mai frumoase colinde autohtone vor răsuna într-o acustică impresionantă la Catedrala „Sf. Iosif” din Capitală. Pe 19 decembrie, de la ora 20:00, aceasta va găzdui concertul „Venite Adormeus”, un eveniment grandios avându-l ca invitat special pe maestrul Gheorghe Zamfir. Celebrului artist i se vor alătura soliștii Alexandra Grigoraş, Antonela Barnat și Andrei Lazăr, organistul Eduard Antal, dar și Orchestra „Anima” a Catedralei „Sf. Iosif”, lansată cu prilejul acestui eveniment. Gheorghe Zamfir va fi prezent și pe 20 decembrie (ora 19:00) pe scena Ateneului Român din Capitală, la „Concertul Caritabil de Crăciun”, unde va cânta alături de Alina Sorescu, Vlad Miriță, Silvia Micu și Orchestra Simfonică Valahia. Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi donate programului de ajutorare a copiilor derulat de Fundația Ringier România.