Main menu

header

913 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Fiecare film pe care îl termină câte o celebritate de la Hollywood înseamnă mai mulți bani decât vor face majoritatea oamenilor în toată viața. Unele dintre vedetele de top sunt implicate profund și serios în acte de caritate, dovedindu-se decise să dea ceva înapoi societății care i-a plasat în elită.

Robin Williams cerea angajarea persoanelor fără adăpost

Despre regretatul Robin Williams s-a aflat că era atât de preocupat de soarta oamenilor fără adăpost, încât le cerea companiilor are îl solicitau pentru un film să angajeze asemenea oameni năpăstuiți, cărora le dădea astfel șansa de a câștiga bani. Potrivit agentului Brian Lord, care a lucrat cu Williams, starul avea o cerință ca, pentru fiecare eveniment sau film pe care îl făcea, compania care îi solicita serviciile să angajeze și un anumit număr de persoane fără adăpost. „În timpul său și cu banii săi, Williams lucra cu acești oameni aflați în nevoie, și a decis, de asemenea, să-și folosească influența pentru a se asigura că planificatorii de evenimente și companiile de producție le dădeau acestor persoane șansa de a-și schimba destinul”. Amintindu-și de marele actor, care a murit la vârsta de 63 de ani, o fostă persoană fără adăpost a scris recent pe o rețea de socializare: „Am lucrat la un proiect cu Williams și am fost plătit foarte bine”.

Christopher Reeve a adunat milioane pentru paraplegici

913 29 2Regretatul Christopher Reeve, un Superman memorabil, și-a unit forțele cu Asociația Americană de Paralizie, după ce actorul a rămas într-un scaun cu rotile până la sfârșitul vieții sale, în urma unui accident care i-a vătămat grav coloana vertebrală. Implicarea starului, care a rămas extrem de popular toată viața, a ajutat asociația să strângă peste 5 milioane de dolari. Campaniile susținute de actor și soția sa pentru persoanele paraplegice au avut un succes atât de mare, încât organizația a luat numele starului care a ajutat până în ultima clipă la strângerea de fonduri pentru cauză.

Oprah Winfrey susține educația tinerelor din lumea a treia

913 29 3Ascensiunea lui Oprah Winfrey ca una dintre cele mai importante personalități din istoria televiziunii i-a adus sume consistente, dar Oprah crede cu tărie în a da înapoi societății. Superstarul a donat peste 40 de milioane de dolari, prin Fundația sa, care îi poartă numele, pentru a ajuta femeile și copiii din întreaga lume cu educație și îngrijire medicală, scrie „People Magazine”. Oprah susține în special educația pentru tinerele fete din țările lumii a treia, unde cultura locală se opune acestui concept.

Meryl Streep contribuie la lupta împotriva sărăciei

Împreună cu soțul său, Donald Gummer, actrița din „Alegerea Sophiei”, Meryl Streep, rămâne foarte discretă atunci când vine vorba despre înclinația către caritate. Totuși, s-a aflat că vedeta este foarte implicată în organizații ca Oxfam America, New York’s Meals on Wheels, Coaliția pentru Persoanele fără adăpost sau Muzeul Național de Istorie a Femeilor, spre care direcționează milioane de dolari, contribuind astfel, dat fiind profilul unora dintre aceste organizații, la lupta împotriva sărăciei.

Mel Gibson donează pentru spitalele de pediatrie

913 29 4Cel mai cunoscut catolic de la Hollywood, Mel Gibson, își folosește o bună parte din banii câștigați prin statutul de star mondial în scopuri caritabile. În timp, s-a aflat că actorul din „Armă mortală” a donat 10 milioane de dolari pentru spitalele care îngrijesc copii și alte milioane pentru recuperarea după uraganul Stan, din Mexic. Gibson este faimos, de asemenea, pentru direcționările de sume consistente către Biserică - peste 15 milioane de dolari a primit Holy Family Catholic Church - instituția fiind implicată în nenumărate proiecte sociale.

Jerry Seinfeld pune umărul la tratarea autismului

913 29 5Spre deosebire de celebrul său personaj de televiziune, căruia îi lipsește empatia, în viața reală, Jerry Seinfeld a direcționat 1.766.000 de dolari spre educație, sănătate, beneficii pentru copii sau finanțare pentru arte. Unele dintre binecunoscutele organizații caritabile la care contribuie starul includ Autism Speaks, Sloan Kettering Memorial Hospital, National Parks Conservation Association și Stand Up For A Cure. În acest fel, Seinfeld pune umărul la tratarea autismului sau la acțiunile de prezervare a mediului.

Matthew McConaughey donează pentru copii defavorizați

Fermecătorul Matthew McConaughey a înființat Fundația „Just Keep Livin’”, care a direcționat peste 1,5 milioane de dolari către studiile anticancer și de identificare a unui tratament pentru HIV-SIDA, precum și către școlile comunitare din centrul Texasului și Los Angeles, pentru sprijinirea copiilor defavorizați să continue studiile, dar și pentru multe alte cauze nobile. 

Lance Armstrong finanțează studiile anticancer

Organizația de caritate LiveStrong a fost înființată de controversatul ciclist Lance Armstrong, un superstar al sportului, un erou căzut în dizgrație după ce s-a descoperit că a concurat dopat, dar, în același timp, și un supraviețuitor al cancerului. Foarte multe persoane publice și-au deschis portofelele pentru organizația de caritate a lui Armstrong, care în prezent direcționează spre studiile anticancer circa 50 de milioane de dolari. LiveStrong lucrează cu mare folos pentru acest deziderat, indiferent de suișurile și coborâșurile reputației fondatorului său.

Morgan Freeman sprijină construirea de locuințe sociale

913 29 6Marele actor Morgan Freeman, legendă a Hollywoodului, este și foarte discret, dar și extrem de generos atunci când vine vorba despre caritate. Starul donează masiv, milioane de dolari, către proiecte dedicate sărmanilor din statul Mississippi, de unde provine actorul din „Jaf cu stil”. Prin intermediul Fundației Rock River, pe care a înființat-o, Freeman sprijină educația, munca, artele, construirea de locuințe sociale, scopul fiind acela ca fiecare copil și adult să aibă educație, respectiv un loc de muncă și independență. Pe de altă parte, starul își folosește imaginea pentru a strânge bani destinați altor cauze nobile, de la activitatea Crucii Roșii la salvarea animalelor.

Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari după cutremurul din Haiti și încă pe atât după seismul devastator din Japonia

Barbra Streisand direcţionează bani către cercetarea cardiovasculară

913 29 7Mare donatoare pentru opere și proiecte caritabile, celebra Barbra Streisand figurează în „Forbes” cu alocări de peste 1,5 milioane de dolari destinate Programului de educație pentru cercetarea cardiovasculară de la Cedars Sinai, către City Year sau Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale. Practic, fundația actriței, care îi poartă numele, susține peste 30 de organizații cu preocupări dintre cele mai diverse, de la planificare familială la implicare civică.